بیماری های باکتریایی درختان هلو و کنترل آنها
بیماری های باکتریایی درختان هلو شامل شانگر باکتریایی، لکه غربالی باکتریایی (Bacterial spot) و گال طوقه (Crown gall) می باشد. ما در این مقاله برای شما درباره این بیماری های و راه های کنترل آن ها صحبت کرده ایم و امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود.
شانگر باکتریایی یکی از بیماری های باکتریایی درختان هلو
شانکر باکتریایی و عارضه ی زوال درختان هلو و سایر خانواده ی هسته دارها، گسترش جهانی دارد. این بیماری که با خشک شدن جوانه، شاخه های جوان و مرگ درخت همراه است، تحت عنوان گموز باکتریایی نیز شناخته می شود.
شانکر باکتریایی یکی از بیماری های باکتریایی درختان هلو است که در ترکیب با سایر عوامل، باعث بروز عارضه کوتاهی عمر درخت هلو می شود. در بین تک درختان و باغ های مختلف، علائم متفاوتی دیده می شود. علائم بیماری معمولا در بهار، به محض بیدار شدن درخت از خواب ظاهر می شود.
جوانه های برگ و میوه شکوفا نشده یا با تأخیر شکوفا شده و یا این که بلافاصله بعد از باز شدن گلها پژمرده و خشک می شوند. این عوارض ممکن است در تک تک شاخه ها با تمام درخت اتفاق بیفتد به طوری که درختان ظاهره سالم، به طور ناگهانی خشک شوند.
در آغاز آلودگی، معمولا یک شانکر بیضی شکل روی جوانه های مرده مشاهده و با برداشتن مقداری از پوست تنه، لکه های آبکی فرو رفته قرمزقهوه ای ظاهر می گردد. بافت تغییر رنگ یافته، ممکن است چند سانتی متر و یا تمام شاخه و سپس تنه را بپوشاند. این آلودگی با ترشح صمغ از بافت آلوده همراه است.
این بیماری از طریق مبارزه شیمیایی به خوبی قابل کنترل نیست. بهترین راه انتخاب مکان مناسب، پایه مناسب، رقم سازگار با شرایط آب و هوایی، کاهش تنش های محیطی، خاک عاری از نماتد و هرس به موقع است.
بیماری های باکتریایی درختان هلو
لکه غربالی باکتریایی
لکه غربالی یکی از بیماری های باکتریایی درختان هلو است که انتشار جهانی دارد و در خاک های سبک و شنی، شرایط گرم و مرطوب بیماری تشدید می شود.
لکه باکتریایی به برگ، میوه و شاخه های جوان صدمه می زند. زخم برگ و زردی، اولین علائم قابل مشاهده روی درخت هستند. زخم برگها از لکه های به قطر 1 تا 3 میلی متر به رنگ خاکستری آغاز می شود. اگر مرکز لگه ها به ریزند، برگ به حالت غربالی شده و سوراخ سوراخ دیده می شود.
زخم ها، حاوی تعداد زیادی باکتری هستند و در ارقام بسیار حساس، باعث خزان پیش از موعد برگها شده و جوانه های میوه ده به تدریج کم می شوند، در نتیجه عملکرد به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. در میوه ابتدا لگه ها کوچک و 3 تا 5 هفته پس از ریزش گلبرگ ها، آبکی می شوند.
سپس آلودگی شدید تر شده و بعد از سفت شدن هسته، زخم ها به تدریج تمام سطح میوه را می پوشانند. در بهار، اولین علامت روی شاخه های سال قبل مشاهده می شود. جوانه های برگ به خصوص از ناحیه انتهای شاخه باز نمی شوند، به این دلیل، انتهای شاخه ها سیاه به نظر می رسند.
پاتوژن، زمستان را روی درخت و همراه با جوانه و محل افتادن دم برگ می گذراند که در بهار سال بعد، منبع بسیار خطرناکی برای گسترش آلودگی است. رطوبت و بارندگی می تواند آلودگی را به سایر نقاط انتشار دهد. آلودگی شدید، هنگامی رخ می دهد که درختان هلو در خاک های شنی رشد کنند. زیرا در این نواحی، شدت باد و عواملی چون آب و نماتدها، با این باکتری همراهی و مشارکت می کنند.
گال طوقه
بیشترین ضرر و زیان اقتصادی این بیماری های باکتریایی درختان هلو از نهالستان و درختان آلوده شروع می شود. گال ها معمولا در بخش پائینی خط خاک، پایین تنه و طوقه نمایان می شوند. ولی احتمال ظهور آنها روی ریشه و بخش های هوایی نیز وجود دارد.
بافت گالهای تازه تشکیل شده، نرم و اسفنجی است. کوتوله شدن درختان جوان و ضعف درختان مسن، نشان می دهد که ریشه دچار مشکل شده است. در یک درخت بالغ، تا زمانی که ریشه ها در معرض دید قرار نگیرند و درخت از زمین کنده نشود، گال ها دیده نمی شوند. ضعف و مرگ درخت هنگامی اتفاق می افتد که به مرور زمان، گالهای کهنه چوبی شده و با سایر میکروب ها احاطه می شوند.
آگروباکتریوم از خانواده باکتری های تثبیت کننده ی ازت، یک ریزوباکتری است و به عنوان یک بیووار دو گونه ای در هلو ایجاد گال می کند.
گونه های آگروباکتریوم می توانند در خاک های زراعی و غیر زراعی برای مدت های طولانی دوام بیاورند. توانایی آنها در ایجاد آلودگی پنهان و چسبیدن به سطح ریشه، اجازه می دهد پاتوژن با نهال از نهالستان و از طریق جابجایی خاک و آب پراکنده شود.
بنابر این، کنترل این پاتوژن، از طریق کنترل عوامل انتقال به خوبی مهار شدنی می باشد. رعایت بهداشت در نهالستان، بررسی دقیق نهال های مورد نظر برای کاشت، رعایت اصول کاشت و حذف درختان آلوده به گال، از نکات مهم در تأمین سلامت باغ هستند.
بیماری های باکتریایی درختان هلو
کلام آخر درباره بیماری های باکتریایی درختان هلو
ارقام نهال هلو در این نهالستان پالیز جزء بهترین ها است اما قبل از احداث یکی باغ و یا نهالستان خوب است که بیماری های باکتریایی درختان هلو را بشناسید و از انواع آفت ها و بیماری های نهال هلو اطلاع داشته باشید.
در این نهالستان تمامی نهال ها با کیفیت بالا تولید میگردد و نظرات مثبت مشتریان طی سال ها خرید گویای این امر می باشد. ما از کاشت تا برداشت پاسخگوی شما خواهیم بود ، جهت خرید اینترنتی نهال هلو با کارشناسان ما در تماس باشید.
نهالستان پالیز بزرگ ترین نهالستان شمال غربی ایران است که در شهر میاندوآب واقع شده است. این نهالستان فعالیت خود را از سال 1310 در حوزه پرورش ارقام نهال آغاز نموده و طی این مدت موفقیت های بسیاری را در این زمینه کسب کرده است.
هدف اصلی نهالستان پالیز، تولید باکیفیت ارقام نهال است. افزون بر این، تنوع بالای نهال در این نهالستان باعث امتیاز این نهالستان نسبت به سایر رقبا شده است.
نهالستان پالیز با پشتیبانی 24 ساعته، جهت خرید، پشتیبانی محصول، اطلاع از قیمت نهال گردو و مشاوره رایگان، آماده خدمت رسانی به مشتریان گرامی است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران
دیدگاهتان را بنویسید
لیست ارقام نهال
- آفات درخت بادام
- آفات درخت گردو
- آفت درختان (باکتری)
- احداث باغ
- بیماری درخت بادام
- بیماری درخت گردو
- بیماری درختان (قارچ)
- داشت درختان
- داشت درختان آلبالو
- داشت درختان انار
- داشت درختان انجیر
- داشت درختان انگور
- داشت درختان بادام
- داشت درختان پسته
- داشت درختان سیب
- داشت درختان فندق
- داشت درختان گردو
- داشت درختان گلابی
- داشت درختان گیلاس
- کاشت نهال
- محصولات
- مقاله
- نهال آلبالو
- نهال آلو
- نهال انار
- نهال انجیر
- نهال انگور
- نهال بادام
- نهال به
- نهال پالونیا
- نهال پسته
- نهال توت
- نهال خرمالو
- نهال زردآلو
- نهال زرشک
- نهال زیتون
- نهال سیب
- نهال شلیل
- نهال صنوبر
- نهال فندق
- نهال گردو
- نهال گل محمدی
- نهال گلابی
- نهال گوجه سبز
- نهال گیلاس
- نهال هلو