میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس چقدر است؟
آنچه در این مقاله می خوانید:
میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس در فصول مختلف موضوع اصلی این مقاله می باشد. منظره ای که از یک درخت گیلاس در فصل بهار به چشم میخورد، درختی پوشیده با شکوفههای سفید و صورتی است.
با گذشت زمان این شکوفهها، میوههای بسیار خوش طعمی را تولید میکنند که اکثر مردم آنها را دوست دارند. کاشت درخت گیلاس همانند هر درخت میوه دیگری دارای چالشهایی است. یکی از این چالشها، میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس و نحوه کاشت آن است.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید یک درخت گیلاس زیبا و البته پرثمر داشته باشید، حتما تا انتهای این مطلب با مجله اینترنتی ایده آل مگ همراه باشید.
میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس
توجه به میزان آب مورد نیاز درخت میتواند نتایج بسیار خوبی را در زمان کاشت، برای ما به ارمغان بیاورد. بهتر است قبل از کاشت درخت گیلاس، ریشههای این درخت را به مدت یک تا دو ساعت در یک سطل یا وان بزرگ آب خیس کنید. این باعث میشود زمانی که مشغول حفر خاک هستید، ریشهها خشک نشوند.
از خیساندن ریشهها به مدت بیش از شش ساعت خودداری کنید. به یاد داشته باشید که ریشهها را قبل از کاشت در معرض دمای انجماد و یا کمتر قرار ندهید.
اگر کاشت درخت گیلاس را در محل شیب زمین انجام میدهید، سعی کنید یک لبه از خاک را در اطراف چاله کاشت ایجاد کنید. با این کار از محل اطراف ریشهها خارج نشده و باعث فرسایش خاک در آن منطقه نمیشود.
میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس
روش آبیاری درخت گیلاس
به طور کلی چهار روش برای آبیاری درخت گیلاس وجود دارند که باغداران بر اساس شرایط منطقهای و در نظر گرفتن شرایط دیگر، یکی از آنها را انتخاب میکنند.
دقت کنید که برای انتخاب آنها باید نوع خاک، نوع بذر یا نهال و روش کشت هم لحاظ شود، پس نمیتوان تنها بر یک اساس شروع به آبیاری نمود.
- روش غرقابی که در آن سطح زمین کشت به چند بخش تقسیم شده و درختان هر بخش با آب پر میشود. این روش در کنار مزایایی همچون عدم نیاز به تجهیزات مدرن آبیاری، معایبی مانند عدم استفاده در باغات درختان گیلاس ارگانیک را نیز به همراه داد.
- روش نشتی که در دو طرف ردیف کشت، شیارهایی برای آبیاری درختان گیلاس حفر میشود. این روش نسبت به روش غرقابی از بازدهی بهتری برای مطوب ساختن ریشهها برخوردار است. اما سطح زمین باید بصورت مناسب صاف شده و قابل بهره برداری چنین روشی باشد.
- روش بارانی که به کمک آب پاشهای صنعتی انجام میشود، نیازمند محاسبه دقیق سرعت چرخش است. با این حال نسبت به دو روش قبلی از بازدهی بهتری برای آبیاری و رساندن آب مورد نیاز درخت گیلاس برخوردار است.
- روش قطره ای با بازدهی بسیار بالا میتواند گزینه مناسبی باشد، اما دقت بیشتری را میطلبد. در این روش باید قطر سوراخهای چکاننده بر اساس میزان سنگینی آب و شوری خاک تنظیم شده و مانع از مسدود شدن جریان آب نشود.
روش آبیاری برای فراهم کردن کود مورد نیاز درخت نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و براساس روش انتخابی، میزان و نوع کود تعیین میشود.
میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس در فصول مختلف
در ابتدا باید گفت آب مورد نیاز درخت گیلاس با نهال گیلاس متفاوت است. پس نیاز آبی درختان قطور، کمتر از نهال بدون میوه آن است. برای نهال این گیاه، بارشهای زمستانی میتواند میزان نیاز آبی را برطرف نماید.
برای درختان گیلاس نیازی به آبیاری عمقی نیست و هفته ای دو تا سه بار میتواند نیاز آنها را برطرف سازد. در فصل تابستان بارندگیها میتوانند به درخت گیلاس آسیب برسانند.
میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس
میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس پس از کاشت چقدر است؟
همانطور که گفتیم میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس در هنگام کاشت از اهمیت ویژهای برخوردار است. اما آیا پس از کاشت هم باید آبیاری بسیاری صورت گیرد؟ پاسخ اینست که پس از کاشت درخت گیلاس، آبیاری مناسب در سال اول بسیار مهم است.
آنها باید هفته اول روزانه بهطور عمیق آبیاری شوند. هفته دوم میتوان آنها را دو تا سه بار بهطور عمیق آبیاری کرد. بعد از هفته دوم در اولین هفته هر فصل از سال، یک هفته را به آبیاری کامل اختصاص دهید. سعی کنید میزان آبیاری را با میزان بارندگی زیاد و زمان خشکسالی تنظیم کنید.
میزان آب دریافتی درخت گیلاس چگونه تخمین زده می شود؟
درختان گیلاس کهنسال کمتر به آبیاری عمقی نیاز خواهند داشت. در منطقه شما، اگر هر ده روز حداقل ۲/۵ سانتی متر باران میبارد، درختان گیلاس شما به اندازه کافی آب دریافت خواهند کرد. با این وجود در زمانهای خشکسالی، تامین میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس مهم است.
وجین کردن علفهای هرز در اطراف پایه درخت این اطمینان را به شما میدهند که ریشههای درخت آب را دریافت میکنند نه علفهای هرز. قرار دادن مالچ مانند تراشههای چوب در اطراف منطقه ریشه درخت گیلاس هم به حفظ رطوبت خاک درخت کمک میکنند.
روش آبیاری درخت گیلاس چگونه باید باشد؟
بهترین کار برای آبیاری این است که انتهای شلنگ را مستقیما روی خاک بالای منطقه ریشه درخت قرار دهید، سپس اجازه دهید جریان آب بهصورت قطره قطره یا جریان آهسته حدود ۲۰ دقیقه در آن محل جریان یابد.
اطمینان حاصل کنید که تمام خاک اطراف منطقه ریشه کاملا مرطوب شده باشد. همچنین میتوانید از شلنگ خیس کننده بدین منظور استفاده کنید. جریان کم آب به ریشهها زمان میدهد تا خاک به طور کامل مرطوب شده و از هدر رفت آب جلوگیری میشود.
میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس
آبیاری درخت گیلاس چه مشکلاتی دارد؟
اگر چه آبیاری درخت گیلاس مهم است اما توجه به این نکته که حتی در فصول خشکسالی و قهوهای شدن چمنها، نباید آبیاری را بهصورت زیاد انجام دهید، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
آبیاری هر هفت تا ده روز یکبار یا حتی هر دو هفته یکبار کافی خواهد بود. ریشههای غرق شده در آب، بدتر از ریشههای خشک و تشنه هستند.
اگر چه کمی فرو رفتگی در خاک با جلوگیری از ایجاد روان آب در طول آبیاری در فصل رشد کمک می کند، اما مهم است که خاک اطراف درخت را برای فصل سرما مسطح با خاک اطراف آن سازید.
اگر این خاک فرو رفته پر نشود، آب میتواند در اطراف تنه یخ زده و به درخت آسیب برساند. یکی دیگر از مشکلات درخت گیلاس که میتواند علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس و پوسیدگی ریشه شود، عدم آبیاری مناسب پای درخت و استفاده از کود است.
کلام آخر
درختان گیلاس به آب زیاد روزانه نیازی ندارند. با این حال اگر متوجه شدید که خاک یا محیط زندگی درخت به آبیاری مکرر نیاز دارند، برای جلوگیری از وارد شدن تنش خشکی به درختان گیلاس، برنامه آبیاری درخت را بهصورت متناسب تنظیم کنید.
به نوع درخت گیلاس و خاکی که در آن کاشته شده به عنوان بهترین مرجع برای آگاهی از مقدار آب مورد نیاز درخت توجه داشته باشید.
امیدواریم این مقاله بتواند به شما در کاشت و نگهداری از درخت گیلاس کمک کند. اگر نکتهای در ارتباط با میزان آب مورد نیاز درخت گیلاس سراغ دارید که به آن اشاره نکردهایم، حتما در بخش نظرات، با ما در میان بگذارید.