هرس کردن درخت بادام
در سال اول کاشت نهال بادام ، نهال ها باید به شدت آبیاری شوند. در تابستان هفته ای یک بار خیس و گرم شوید. همچنین می توانید بوسترهای استاندارد را به نهال ها اضافه کنید. هر چند وقت یک بار نهال بادام را از نظر وجود حشرات مضر از جمله کرم و شته بررسی کنید.
در صورت لزوم می توانید از صابون حشره کش استاندارد برای کنترل این آفات استفاده کنید. گلهای بادام بسیار شیرین هستند ، بنابراین زنبورهای عسل زیادی را به خود جذب می کنند بنابراین جای نگرانی از بابت افزایش زنبورهای عسل در اطراف بادام وجود ندارد. این اتفاق خوبی است که باید برای درخت شما رخ دهد.
درخت بادام عفونت قارچی دارد. در طی این عفونت ، درخت بادام قهوه ای شده و به سمت بالا خم می شود. در صورت مشاهده این علائم ، بلافاصله برگ آلوده را برداشته و از درخت بادام خارج کنید. سوزاندن این برگ ها نیز ایده خوبی برای جلوگیری از رشد قارچ است. برای جمع آوری تمام برگهای افتاده روی درخت از ابزاری شبیه چنگک استفاده کنید. اگر عفونت قارچی قابل کنترل نیست ، باید بوراکس را روی درخت بادام پاشید. این روش برای درمان قارچ بسیار مناسب است.
هرس درختان بادام به طور منظم و منظم مفید است هرس نادرست درختان بادام می تواند خطرات و مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. هرس نامناسب می تواند به درخت بادام آسیب برساند. بهتر است از یک متخصص در زمینه هرس کمک بگیرید.
هرس کردن درخت بادام
روشهای مراقبت از نهال بادام
نهال بادام مقاومت زیادی در برابر کم آبی، خاک های نامناسب، سرما و شرایط نامساعد دارد. با اینحال در برابر باد آسیب پذیر است. در باغ بادام باید برای نصب بادشکن اقدامات لازم را بعمل آورد. برای اینکار می توانید از درختان راست قامت و بلندی مانند سرو و چنار بهره برد. همچنین داشتن دیوارهای بلند در باغ می تواند تا حدودی موثر باشد. نکته مهم دیگر در نگهداری از درختان بادام آبیاری است.
نهال های بادام؛ نسبت به کم آبی مقاوم است ولی برای بازدهی بهتر باید در فصولی که میزان بارندگی کم است آبیاری تکمیلی داشته باشید. می توانید از اواخر بهار تا اواخر تابستان که رطوبت و بارش کم است اینکار را در نظر بگیرید.
نکته مهم اینکه در سال اول عمر درخت بادام؛ آب کافی برای رشد و نمو گیاه ضروری است لذا در فواصل مختلف درخت را به میزان زیادی آب دهید. هرس کردن، سم پاشی و کوددهی مناسب از دیگر اقدامات لازم برای رشد مناسب نهال خواهد بود. انواع کود دامی، کمپوست، کود فسفات، ازت و پتاس برای درخت بادام مفید است.
هرس کردن درخت بادام
مزیت هرس کردن درخت بادام چیست
هرس کردن درخت بادام به افزایش باردهی کمک زیادی می کند. برای هرس نمودن نهال های بادام در سال اول می توانید آنها را همانند یک جام هرس نموده و یا اینکه تنها شاخه های خشک، شکسته، خراب و دارای آفت را هرس کنید. برای هرس کردن نهال بصورت جام بسته به ارقام نهال که دارای رشد افقی و یا عمودی باشد ارتفاع هرس را تعیین می کنند.
در ارقام با رشد افقی معمولا فاصله یک تا یک و نیم متری از زمین را در نظر گرفته و بالای آنرا هرس می کنند. در نهال های عمودی طول تنه را یک متر و کمتر در نظر می گیرند. بهترین زمان هرس نهال بادام در اواخر فصل زمستان و قبل از رویش بهاره است. پاجوش ها و شاخه های خشک و آسیب دیده هر سال باید قطع شوند. با هرس کردن نهال بادام در هر سال می توان علاوه بر زیبایی ظاهری میزان باردهی درخت را تا میزان زیادی افزایش داد.
چگونگی هرس
در باغهای قدیمی هرس از طریق قطع شاخههای خشک و پاجوشها انجام میگیرد. در باغهای جدید که براساس اصول کاشته شدهاند دو نوع هرس انجام میشود:
- هرس شکل
هرس شکل بادام معمولاً جامی است در رقمهایی که شاخههای آن تمایل به رشد افقی دارند درخت را پابلند میگیرند و آن را از ۱۲۰ سانتی متری قطع میکنند ولی در رقمهایی که شاخهها رشد عمودی دارند مانند رقم محب علی» طول تنه را ۶۰ تا ۱۰۰ سانتی متری میگیرند.
در سال دوم بالاترین جوانه روییده از پایین محل قطع را به عنوان جایگزین تنه اصلی انتخاب کرده و آن را بالاتر از بقیه شاخهها هرس میکنند و بقیه شاخهها را در چهار طرف این محور و کوتاهتر از شاخه جایگزین هرس میکنند. طول این شاخهها را حدود ۳۰ سانتی متر میگیرند.
در سال سوم شاخههای فرعی درجه یک را به طول ۳۰ سانتی متر نگه میدارند و بقیه شاخهها را سر برداری میکنند. در سال چهارم اسکلت درخت تشکیل میشود و دیگر سربرداری انجام نمیگیرد زمان انجام هرس اسفند ماه و در هنگام خواب درخت است.
- هرس سالیانه
درخت بادام چندان نیاز به هرس سالیانه ندارد و در هر دو تا سه سال یکبار شاخههای خشک و نابجا و آفت زده قطع میشوند. البته پاجوشها هر ساله حذف میشوند.
هرس کردن درخت بادام
سخن پایانی هرس کردن درخت بادام
اگر چه درخت بادام گیاهی مقاوم محسوب شده و در هر نوع خاک و آب و هوایی رشد می کند ولی برای تجاری سازی نیاز به آب و هوا، خاک و آبیاری مناسب دارد. بهترین شرایط جوی برای رشد و پرورش درخت بادام آب و هوای خشک و کوهستانی است. مناطقی که تابستان های گرم و خشک، زمستان های معتدل و بهار معتدل تا گرم دارد.
نهال بادام می تواند سرمای متوسط زمستان را تحمل کند. برخی از ارقام نهال بادام می توانند سرمای شدید را نیز تحمل کنند.
نهال های بادام؛ نسبت به کم آبی مقاوم است ولی برای بازدهی بهتر باید در فصولی که میزان بارندگی کم است آبیاری تکمیلی داشته باشید. می توانید از اواخر بهار تا اواخر تابستان که رطوبت و بارش کم است اینکار را در نظر بگیرید.
نکته مهم اینکه در سال اول عمر درخت بادام؛ آب کافی برای رشد و نمو گیاه ضروری است لذا در فواصل مختلف درخت را به میزان زیادی آب دهید. هرس کردن، سم پاشی و کوددهی مناسب از دیگر اقدامات لازم برای رشد مناسب نهال خواهد بود. انواع کود دامی، کمپوست، کود فسفات، ازت و پتاس برای درخت بادام مفید است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران
دیدگاهتان را بنویسید
لیست ارقام نهال
- آفات درخت بادام
- آفات درخت گردو
- آفت درختان (باکتری)
- احداث باغ
- بیماری درخت بادام
- بیماری درخت گردو
- بیماری درختان (قارچ)
- داشت درختان
- داشت درختان آلبالو
- داشت درختان انار
- داشت درختان انجیر
- داشت درختان انگور
- داشت درختان بادام
- داشت درختان پسته
- داشت درختان سیب
- داشت درختان فندق
- داشت درختان گردو
- داشت درختان گلابی
- داشت درختان گیلاس
- کاشت نهال
- محصولات
- مقاله
- نهال آلبالو
- نهال آلو
- نهال انار
- نهال انجیر
- نهال انگور
- نهال بادام
- نهال به
- نهال پالونیا
- نهال پسته
- نهال توت
- نهال خرمالو
- نهال زردآلو
- نهال زرشک
- نهال زیتون
- نهال سیب
- نهال شلیل
- نهال صنوبر
- نهال فندق
- نهال گردو
- نهال گل محمدی
- نهال گلابی
- نهال گوجه سبز
- نهال گیلاس
- نهال هلو
گرده افشان : شاهرودی 12
ویژه مناطق : معتدل