احداث باغ انار و کاشت نهال انار یکی از بهترین انتخابها به خصوص در مناطق سازگار و با آب وهوای مناسب میباشد. که هرساله سودآوری بسیار بالایی را برای باغداران به همراه خواهد داشت. آگاهی از نحوه صحیح کاشت نهال انار، احتمال گیرایی و سازگاری نهال را افزایش میدهد. از این رو باغداران محترم پیش از احداث باغ انار و کاشت نهال انار، باید از روش کاشت استاندارد نهال انار آگاهی کافی داشته باشند. در این مطلب قصد داریم تا روش صحیح کاشت نهال انار را براساس آخرین استانداردهای روز جهاد کشاورزی بررسی نماییم.
دستورالعمل جامع کاشت نهال انار براساس استاندارد جهاد کشاورزی چیست؟
هنگام خرید نهال انار و کاشت درخت انار باید از نکات مهم و تاثیر گذار در گیرایی بالاتر و بهره وری بیشتر درختان آگاه شویم. در این مطلب قصد داریم تا هرآنچه که شما در هنگام کاشت نهال انار باید بدانید را شرح دهیم؛ پس با ما همراه باشید.
زمان کاشت و بهترین زمان برای کاشت نهال انار چه فصلی است؟
نهال انار را از اواسط ماه بهمن تا اوایل ماه فروردین و در زمان خواب درخت؛ یعنی در اوایل فصل بهار و پس از آخرین یخبندان در باغ بکارید. حداقل دمای قابل تحمل برای نهال انار 9.4- درجه سانتی گراد است. از این رو در مناطقی با زمستانهای بسیار سرد بهتر است از کاشت این رقم صرف نظر کنید.
فاصله کاشت و اندازه گودال و الگوی کاشت نهال انار چقدر است؟
درختان انار را با الگوی مربعی؛ مستطیلی میتوانید در باغ بکارید. فاصله مناسب برای کاشت درختان انار براساس نوع رقم؛ نقشه زمین و طرح توجیهی بین 3 تا 4 و یا 2.4 در 4 متر مربع در جهت شمالی جنوبی است.
گودال کاشت باید به گونه ای باشد که به ریشه در هنگام کاشت فشاری وارد نشود. بنابراین بهترین عمق برای گودال کاشت 60 سانتیمتر است. برای کاشت نهال انار باید آن را به صورت عمودی بکارید طوری که 12.5 تا 15 سانتیمتر آن از خاک بیرون زده باشد. طول نهال استاندارد انار حداقل 40 سانتیمتر است.
در هنگام کاشت درخت انار؛ کوددهی چگونه انجام میشود؟
در هنگام کاشت نهال انار نیازی به کوددهی وجود ندارد. کوددهی زمین تنها در زمان آماده سازی زمین و براساس آزمایش خاک باغ انجام میشود. پس از آن هرساله با انجام آزمایش برگی از عناصر معدنی موجود در خاک آگاه شده و اقدام به کوددهی درختان نمایید. پس از انجام آزمایش خاک میتوانید به خاک کود آمونیوم سولفات اضافه کنید. کود آمونیوم سولفات را در سال اول 3 مرتبه و هر بار به میزان 1 سوم فنجان به خاک بیافزایید. برای آاهی بهترین زمان کوددهی درختان انار کلیک کنید.
عملیات پرالیناژ یا ضد عفونی نهال انار چگونه انجام میشود؟
در هنگام کاشت نهال انار آن هورمون ریشه زایی بپاشید؛ این کار به رشد سریعتر درخت کمک میکند. برای کاشت باید ابتدا 2.5 سانتیمتر پایین ریشه نهال انار را بشویید تا بستر اضافه گلدان از بین برود. این کار به افزایش گیرایی و رشد بهتر نهال کمک میکند. همانطور که اشاره شد، در زمان کاشت نیازی به کوددهی نهال وجود ندارد.
پیش از کاشت نهال انار ریشه را تا بخش طوقه به محلول پرالیناژ آغشته کنید. این کار به افزایش گیرایی درخت کمک میکند.
دستورالعمل تهیه محلول پرالیناژ برای درخت انار: 75 گرم کاپتان (قارچ کش)+ 5 کیلوگرم خاک رس (الک شده)+ 2.5 کیلوگرم کود دامی (الک شده)+ 50 لیتر آب.
آبیاری نهال انار پس از کاشت چگونه انجام میشود؟
نهالهای انار در طول مسیر ساعات زیادی را بدون آب گذرانده اند. از این رو بلافاصله پس از کاشت به نهال آب بدهید. با آبیاری اولیه، خاک اطراف نهال فشرده و ته نشین میشود. از این رو باید به آن خاک اضافه کنید. و اطراف طوقه را کمی برجسته کنید. پس از آن به صورت روزانه نهالها را آبیاری کنید تا زمانیکه برگهای تازه برروی نهال بروید. این یعنی درخت در محیط جدید سازگاری یافته است. پس از آن باید دورههای آبیاری را به 7 تا 10 روز یکبار برسانید. زمانیکه درخت شروع به گل دادن و تولید میوه نمود، باید درخت را هر هفته آبیاری عمیق بدهید. اما اگر باران باریده است لازم نیست آبیاری عمیق باشد.
آیا عملیات هرس و سربرداری نهال انار در هنگام کاشت لازم است؟
در زمان کاشت نهال انار؛ هرس لازم نیست. پس از بزرگ شدن درخت میتوانید اقدام به هرس و سربرداری آن نمایید.
اقدامات محافظتی نهال انار در زمان کاشت چگونه باید باشد؟
- درخت انار را باید در محلی گرم و خشک به دور از بادهای شدید بکارید.
- هرگز نباید این درختان در محلی مرطوب و تاریک و سرد کاشته شوند.
- این رقم آفتاب دوست است بنابراین فاصله کاشت باید رعایت شود. همچنین از کاشت درختان در مناطق سایه، مثل نزدیک دیوار خودداری کنید.
- علفهای هرز اطراف درخت باعث ایجاد بیماری و انتشار آن در سطح باغ میشوند. همچنین با تغذیه از خاک؛ از جذب عناصر معدنی توسط درخت جلوگیری میکند. از این رو باید علفهای هرز سرتاسر باغ را ببرید.
- به خاک اطراف درخت مالچ بپاشید. مالچ از رشد علف هرز و همچنین از بخار شدن رطوبت گیاه جلوگیری میکند.
- توجه داشته باشید که هنگام آب دادن به درخت؛ آن را غرقاب نکنید. زیرا این کار باعث ایجاد کپک و قارچ در بخش ریشه خواهد شد.
- مهم ترین دشمنان این درختان؛ شته و پروانه انار است. برای محافظت از این دو آفت، باید به صورت مرتب سموم را برروی درخت اسپری کنید. یا به درخت آب اسپری کنید که شتهها به پایین بریزند.
نتیجه گیری
نهال انار یکی از ارقام سودآور و با بازدهی سریع در باغ به حساب میاید. با کاشت نهال انار و نگهداری از آن تا سالهای سال میتوانید از سودآوری حداکثری درختان بهره مند بشوید. به شرط آنکه نهال به صورت اصولی کاشته شود تا بتواند بالاترین گیرایی و سازگاری را در باغ به همراه داشته باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ارقام نهال انار؛ نحوه احداث باغ انار و یا بیماریها و آفت مهم درخت انار؛ سایر مقالات ما را در سایت پالیز دنبال کنید.همچنین میتوانید با کارشناسان ما در دفتر مرکزی نهالستان پالیز به صورت رایگان و از طریق تماس تلفنی، آنلاین و حضوری در ارتباط باشید.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.