مشاوره رایگان خرید نهال
خانهمحصولاتنهال انجیر نهال انجیر ببری

نهال انجیر ببری

نهال انجیر ببری

خصوصیات نهال انجیر ببری

یکی از ارقام بسیار پرطرفدار و متنوع انجیر در جهان، نهال انجیر ببری است. دارای رنگ سبز و خطوط ممتد که حالتی شبیه پوست ببر به آن می دهند. میوه های نهال انجیر ببری یا   Tiger Fig ، شکلی شبیه به  اشک دارند و دارای رنگی بسیار خوش رنگ و لعاب و بسیار لذیذ هستند. دم آویخته به انجیر، همانند لوله ای باریک است که از ساقه  تا میوه امتداد دارد ، و منبع اصلی تغذیه ی میوه به حساب می آید.

دم آویخته به انجیر، همانند لوله ای باریک است که از ساقه  تا میوه امتداد دارد ، و منبع اصلی تغذیه ی میوه به حساب می آید.

 میوه های با اندازه متوسط ​​دارای پوست های زرد کم رنگ روشن سبز هستند که از نوارهای عمودی روشن،  تا سبز تیره با عرض های مختلف پوشیده شده اند. نهال انجیر ببری ، دارای یک لایه ضخیم متوسط ​​از خمیر سفیده پیرامون انجیر ، و نهال های پایه بذری هستند.

انجیرهای،  Tiger Stripe بسیار شیرین و دارای قند بالایی هستند و طعم توت روشن را در ذهن تداعی می کنند که با برخی دیگر از مرکبات ، تلفیق شده باشد.  طعم و عطر نهال انجیر ببری ، خصوصا در مربای این محصول، طعم میوه بسیار نزدیک، به مربای تمشک وحشی یا کوهی است.

بهترین زمان مصرف انجیر ببری چه زمانی است؟

البته، بهترین نوع استفاده از میوه ی نهال انجیر ببری یا درخت آن، تازه خوری است. چرا که این میوه دارای اثرات و مواد مغذی بسیار زیاد و کمیابی است، که در کمتر میوه ای می توان مشابه آن را، یافت. میوه این نهال ، منبع عالی و بسیار غنی ای، از آنتی اکسیدان ها و کربوهیدرات ها است، و منبع خوبی از فیبر و روی دارند ، که می تواند خصوصا جهت رژیم های غذایی پیچیده، خصوصا در میان ورزشکاران ، بسیار موثر باشد.

این نوع انجیر و بسیاری دیگر از ارقام انجیر؛  منبع ویتامین های A ، C ، E و K ، ویتامین های کمپلکس B ، پتاسیم ، منگنز ، آهن ، منیزیم و کلسیم را در دل خود، جای داده اند.

میوه ی نهال انجیر ببری  ، به این علت به ببری شهرت دارد که پوستی مانند پوست پلنگ، راه راه و لی سبز و یا تیره دارد

نهال انجیر ببری  ، در غرب به دو صورت خام یا پخته شده خورده می شوند. همچنین این میوه می تواند، به صورت خام و تازه مورد استفاده قرار گیرد که بهترین، نوع استفاده از آن است و حتی می توان با خرد کردن و نگینی نمودن آن، در سالاد مورد استفاده قرار داد .

انواع دسرها نیز با استفاده از میوه ی نهال انجیر ببری  ، تهیه می گردد که از جمله ی لذیذترین دسرها به حساب، می آید. البته یکی دیگر از گونه های مصرف این میوه، از دیرباز در کشورمان، خیساندن آن در آب، به مدت چند روز است، که سبب آزاد سازی بسیاری از ویتامین ها و مواد مغذی آن در آب این میوه و همچنین، خوش طعم تر شدن و نرمی بسیار مطبوع میوه ، می گردد.

چرا این نوع انجیر به ببری شهرت گرفته است؟

میوه ی نهال انجیر ببری  ، به این علت به ببری شهرت دارد که پوستی مانند پوست پلنگ، راه راه و لی سبز و یا تیره دارد.این رقم که، از دسته ی درختان خزان دار است، در مناطق گرم و کمتر دارای آب و هوای سرد و خشک، کاشت می گردد.

نیاز به سمپاشی

نهال انجیر ببری  و درخت آن، دارای دشمنان و آفات زیادی هستند که از میان آنها می توان به پرندگان و دسته ی عظیمی از کرم ها اشاره نمود.به همین علت، سمپاشی این نهال و درخت آن اجتناب ناپذیر است و حداقل باید سالی، یک بار سمپاشی شود. البته در صورت ازدیاد آفات این میزان سمپاشی را باید ، به تناسب آسیب درخت از آفات، بیشتر کرد.

جالب است بدانید که، نهال انجیر ببری  حاصل جهش ژنتیکی نوعی انجیر سفید و یا سبز است؛ و اگر چه امروزه ژنوتیپ های اصلاح شده آن در بازار موجود است، اما به طور طبیعی ، این نهال ، حاصل لقاح مصنوعی نیست و جهش ژنتیکی سبب پیدایش این رقم از انجیر شده است.

 هرس

درخت و نهال انجیر ببری  ، دارای چوب بسیار ارزشمند و قوی و پر قدرتی است. در برخی موارد عرض دور تنه این درخت ، حتی به 60 سانتی متر، نیز می رسد. لذا می بایست هر ساله در فصول سرد، اقدام به هرس درخت نمود.

همچنین باید جهت رشد تقریبا عمودی درخت، شاخه ها و اسپور های دارای انحراف را جدا نمود و از همه مهم تر ، نباید اجازه رشد پاجوش ها را به این درخت داد.

رنگ میوه

 برای شناسایی این ژنوتیپ، از دیگر ارقام بسیار متنوع و زیاد انجیر، می توان به راه راه بودن آن توجه کرد.

همان گونه که بیان گردید، نهال انجیر ببری و میوه آن جزو انجیرهای سبز هستند. برای شناسایی این ژنوتیپ، از دیگر ارقام بسیار متنوع و زیاد انجیر، می توان به راه راه بودن آن توجه کرد.

این خطوط عمودی از دمبرگ تا انتهای میوه ادامه دارد و همان طور که عنوان شد، به همین علت است که آن را به ببر تشبیه نموده اند.

شرایط محیط کاشت

همان گونه که اشاره شد، درخت انجیر، به طور کلی ، چه از رقم نهال انجیر ببری  و چه هر نوع رقم دیگری، بسیار آفتاب دوست است. به همین دلیل بهترین منطقه کاشت این نهال، در نقاط گرم است. چرا که ریشه های بسیار قدرتمند و عمیق این درخت، به راحتی پس از مدتی راه خود را به سوی آبهای زیر زمینی هموار می کند و یکی از درختانی است، که توانایی بسیار بالایی در برابر کم آبی و حتی، خشکسالی دارد.

میزان باردهی درخت و عملکرد درخت در هکتار

میزان باردهی نهال انجیر ببری ، در صورت رعایت موارد مهمی نظیر آبیاری، کوددهی، سمپاشی و … در مقایسه با انواع دیگر انجیر ، دارای میزان مناسبی است.

این رقم در سال های نخستین خود توانایی باردهی بین 5 تا 10 کیلوگرم را داراست و با به بلوغ رسیدن درخت، این میزان به 150 تا 200 کیلوگرم، به ازای هر درخت می رسد. درخت نهال انجیر ببری ، قادر به، تولید حداقل 600 تا 2200  کیلوگرم انجیر، در هر هکتار است.

خصوصیات درخت و ارتفاع درخت

نهال انجیر ببری  ، ارتفاعی حدود 40 تا 60 سانتی متری دارد . اما در ایام بلوغ خود قادر است، به ارتفاع 7 تا 8 متر برسد. همچنین درخت انجیر ببری، دارای برگ هایی پهن و پنج یا چهار خطه است که می تواند به درازای 25 سانتی متر و عرض 15 تا 18 سانتی متر دست یابد

نهال انجیر ببری ، درختی بیشتر با پایه ی نر است و برای افزایش باردهی و رشد بهینه آن، می توان از تخم انجیرهای ماده کوهی، به عنوان گرده افشان استفاده کرد.

گل های نهال انجیر ببری ، به طور معمول از سن حدود یک سالگی ، خود را نمایان می سازند. اما در عمل ، دیده شده است که نهال انجیر ببری یا درخت آن قبل از یک سال نیز، آغاز به، گل دهی می نمایند.

نیاز به آبیاری

آبیاری نهال انجیر ببری ، با آبیاری درخت آن متفاوت است. آبیاری نهال ببری به طور منظم، و حداکثر در هر سه روز به میزان 2 تا 3 لیتر، باید آبیاری شود. اما در ایام بلوغ این رقم، با توجه به قدرت بالای ریشه ها و پهنای زیرزمینی آنها ، درخت به صورت خودکار حداقل بیش از 50 درصد آب خود را تامین می نماید، و کافی است هفته ای یک مرتبه ، آن را آبیاری نمود.

تحمل سرمای زمستانی و تحمل گرمای تابستان

تقریبا قریب اکثر به اتفاق ارقام انجیر، بیشترین بازدهی را در مناطق گرم دارند

همان گونه که پیش از این عنوان شد نهال انجیر ببری و درخت آن، و تقریبا قریب اکثر به اتفاق ارقام انجیر، بیشترین بازدهی را در مناطق گرم دارند.

به همین دلیل تحمل گرمای تابستان برای این درخت، چندان سخت نیست. مقاومت این رقم در برابر سرما، هم در حد مطلوبی است و کمتر دچار سرمازدگی می گردد.

فواصل کاشت و گرده افشان

بهترین و مناسب ترین میزان فاصله بین درختان انجیر ببری ، خصوصا در باغ های بزرگ 3 در 4 متر است. همچنین برای گرده افشانی این رقم، می توان از رقم سن پدرو، استفاده کرد.

 تاریخ رسیدن میوه

بهترین زمان برداشت میوه نهال انجیر ببری و درخت آن از اواسط تا انتهای تابستان است.

 

 

 

 


*          شرکت پالیز نهال          *

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *