
خصوصیات و عملکرد نهال بادام شمشیری
بادام یکی از باارزشترین نهالها در کشور میباشد که از لحاظ اقتصادی نیز درآمد زیادی دارد و یکی از درختان کم آب و بیدردسر در کشور میباشد که با کمترین رسیدگیها ، بیشترین درامد را برای باغداران دارد . نهال بادام شمشیری از جمله نهالهای کممصرف ، در میزان آب و کود و سمپاشی است.
نام دیگر نهال بادام شمشیری ، همان بادام سنگی است که از بادامهای اصیل ایرانی میباشد.
میوه این درخت شیرین است و از لحاظ شکل ظاهری ، به چشم انسان شباهت دارد و به صورت کشیده است.نهال بادام شمشیری ، نسبت به بقیه گونههای بادامی ، میزان گردهافشان بالاتری دارد و دمای هوایی مناسب برای گردهافشانی این درخت پانزده تا بیست و پنج درجه سانتیگراد می باشد اگر در کنار سایر ارقام بادام کاشته شود ، میتواند نقش بسیار مؤثری در بارور کردن آنها داشته باشد. عمر مفید این درخت بین 35 تا 40 سال میباشد.و در اواخر زمستان برای باردهی نیاز به هرس دارد.
یکی از خصوصیات درخت بادام شمشیری این است که دارای پوست سختتری نسبت به بقیه ارقام سنگی میباشد به همین خاطر دارای وزن بیشتری است . این درخت نیاز به آبیاری کمی دارد و در هوای خشک رشد بهتری دارد. ارتفاع درخت در زمان رشد کامل چهار تا شش متر میرسد. . رنگ میوه این درخت قهوهای سوخته و گاهی نیز روشن میباشد . درحقیقت رنگ میوه آن بستگی به آب و هوایی که در آن کاشت میشود دارد.
بادام شمشیری
در حقیقت نهال بادام شمشیری، در شرایط آب و هوایی خشک، بهتر و بیشتر بارور میشود ، این درخت ریشه بندی قوی و به صورت عمودی دارد که این مدل ریشهها، این امکان را به درخت میدهد که در شرایط آب و هوایی نامساعد نیز به خوبی رشد کند با کمی رطوبت نیز بتواند به خوبی ثمر دهد. اگر از لحاظ کوددهی و سمپاشی ، به خوبی به آن رسیدگی شود ، عملکرد درخت در هکتار، به بالاتر از سه تن می رسد.
بادام شمشیری برای جوانه زدن و باروری مناسب ، نیاز به یک دوره سرمایی زمستانی زیر 20- درجه سانتی گراد دارد که حدود 700 ساعت نیز این دوره سرمایی باید به طول بکشد.
چگونه از نهال بادام شمشیری رسیدگی کنیم
نهال بادام شمشیری در گروه بادامهای دیرگل قرار میگیرد . بعد از یک سال کاشت به بار مینشیند و تحمل سرمای زمستانی تا 20 درجه سانتی گراد را دارد و میزان باردهی درخت بستگی به سرمای زمستانی دارد. این نهال علاوه بر تحمل سرمای زمستانی بالای بیست درجه سانتی گراد ، تحمل گرمای تابستانی زیادی را نیز دارد و از دسته بادامهایی است که برای مناطقی که سرمای بهاره دارند بسیار نهال مناسبی است.
فواصل کاشت این نهال در فاصله سه یا چهار متر میباشد و مانند هر درختی به مواد تغذیه مثل کود ازت ، پتاسیم و فسفر نیاز دارد در حقیقت به صورت خوشه ای میوه میدهد و میزان باردهی آن بستگی به میزان رسیدگی و تقویت درخت از نظر کوددهی ، آبیاری و سمپاشی دارد ، میتوان گفت که یکی از پرثمرترین و باصرفه ترین درختان بادام است.
شناسایی کمبود ویتامینهای مورد نیاز نهال بادام شمشیری
از راههای شناسایی کمبود ویتامینهای مورد نیاز نهال بادام شمشیری ، تجزیه برگ درخت میباشد که بخاطر اینکه میزان عنصرها در برگ درخت در طول سال و شرایط آب و هوایی مختلف با هم فرق دارد اما بهترین زمان برای این آزمایش نیز ماههای خرداد و تیر میباشد.
نهال بادام شمشیری گاهی نیز نیاز به سمپاشی دارد. زمانی که کمبود مس داشته باشد، پوست میوه آن خشک میشود و مغز میوه به صورت چروکیده درمیآید. که در این صورت باید محلول حاوی مس (EDTA) بر روی شاخه های آن سمپاشی شود تا کمبود مس از بین برود.
بهترین زمان برای کاشت نهال بادام شمشیری در اواخر پاییز است زمانی که برگهای نهال میریزد.جاهایی که زمستان خیلی سرد دارند، این عمل در اواخر زمستان انجام میگیرد.
مقاومت نهال بادام شمشیری به خاک آهک دار تقریبا زیاد است و برای پرورش این رقم محصول، خاک مناسبی است اما در خاک رسی سنگین و رطوبت دار ، رشد مناسبی ندارد و در خاکهای شنی ،و سنگلاخی رشد بسیار مناسبی دارد بنابراین میتوانید این نهال را در زمینهایی که محصولات دیگر کاشته نمیشود ، نسبت به کاشت آن اقدام کنید.
خرید: جهت خرید این محصول و یا دریافت مشاوره با استفاده از دکمه های زیر با ما در تماس باشید.