اگر هر باغداری معیار انتخاب نوع محصول خود را بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه خود قرار دهد میتواند بهترین محصول را برای کاشت انتخاب کند به خصوص باغدارانی که در مناطق گرمسیری ساکن هستند میبایست درختی مناسب با این منطقه برای کاشت انتخاب کنند یکی از درختان مناسب مناطق نیمه گرمسیری درخت زردآلو است.
اگر باغداران به دنبال بهترین نهال زردآلو برای مناطق گرمسیری هستند باید رقمی را انتخاب کنند که بتواند شرایط آب و هوایی گرم و خشک را تحمل کند که در ادامه به توصیف شرایط اقلیمی این مناطق و رقم زردآلو مناسب برای آنها خواهیم پرداخت پس پیشنهاد میشود تا انتها با این مقاله همراه باشید.
درباره ی درخت زردآلو
برخی از گیاهشناسان منشا درخت زردآلو را کشور چین میدانند اما به نظر برخی دیگر کشورهای ایران و ارمنستان زادگاه این درخت هستند و آنها نام علمی Prunus armeniaca را برای این درخت برگزیدند و آن را در تیره گلسرخیان یا Rosaceae قرار دادهاند. پس از بررسی گیاهشناسان بر روی درخت زردآلو این درخت را به این گونه توصیف کردهاند که :
درخت زردآلو در صورتی که شرایط بهینه و مطلوب رشد کند قادر است تا 5 متر رشد کند و برگهای آن قلبی شکل، نوک تیز، به رنگ سبز مایل به زرد، دارای برگهایی انتهایی به رنگ قرمز و خزان پذیر است. گلهای آن در بهار به صورت منفرد، دوجنسی، درشت، با دمگلی دراز به رنگ سفید مایل به قرمز دیده میشود که بعد از تلقیح این گلها، میوههای زرد رنگ، شفت مانند، گوشتی با طعم شیرین در اواسط تابستان بر روی شاخههای یکساله آن تشکیل میشود.
ضمانت و گارانتی 2 ساله بیقید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت
برای مشاهده محصولات خرید نهال زردآلو پالیز نهال به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.
آب و هوای مناسب برای کاشت درخت زردآلو
درخت زردآلو جز درختان میوه هسته دار است که قادر به تحمل گرما و سرمای بیش از حد نیست و آب و هوای مناسب برای کاشت درخت زردآلو، معتدل و نسبتا گرم و خشک است زیرا گرما و سرمای بیش از حد سبب خشک شدن آن میشود و رطوبت نسبی بالا سبب شکاف خوردن میوههای آن میگردد و به دنبال آن احتمال بیماریها قارچی افزایش مییابد.
این درخت چنانچه در آب و هوای مناسب یعنی آب و هوای معتدل و گرم کاشته شود قادر است بعد از دو سال وارد فاز میوه دهی شود در حالی که در مناطق سردسیری پس از گذشت 4 سال وارد فاز میوه دهی میشود با این حال افرادی که قصد کاشت این درخت را در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دارند و به دنبال بهترین نهال زردآلو برای مناطق گرمسیری هستند باید به یک سری نکات توجه کنند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
ویژگی های مناطق گرمسیری
قبل از انتخاب بهترین نهال زردآلو برای مناطق گرمسیری میبایست شرایط آب و هوایی این مناطق را مورد ارزیابی قرار داد سپس بر اساس ویژگیهای مناطق گرمسیری رقم زردآلو را انتخاب کرد در این صورت میتوان بهترین و با کیفیتترین زردآلو را تولید کرد و به سود قابل توجهی دست یافت.ویژگیهای مناطق گرمسیری شامل:
درجه حرارت بالا
مهمترین ویژگی مناطق گرمسیری درجه حرارت بالا است و معمولا این مناطق دمای 40 درجه سانتی گراد به بالا را تجربه میکنند و شدت تابش نور خورشید در این مناطق بسیار زیاد است از همین رو احتمال آفتاب سوختگی برگ و تنه درختان وجود دارد پس درختانی که در این مناطق کاشته میشوند باید قادر به تحمل درجه حرارت بالا یا تنش گرمایی باشند در غیر این صورت از بین خواهند رفت.
خشکی منطقه
از دیگر ویژگیهای مناطق گرمسیری میزان بارشهای جوی سالانه پایین است از همین رو منابع آبی این مناطق محدود است علاوه بر این رطوبت نسبی مناطق گرم و خشک بسیار کم است پس درختانی که در این مناطق کاشته میشوند باید قادر به تحمل خشکی هوا و زمین باشند و بتوانند تنشهای خشکی را تحمل کنند در عین حال باردهی خوبی داشته باشند.
تنشهای محیطی منطقه
از دیگر ویژگیهای مناطق گرمسیری این است که :
- کیفیت خاک پایینی دارند یعنی این که غالبا قلیایی و شور هستند و در صد عناصر غذایی موجود در این خاکها پایین است.
- از طرفی آب و هوای این مناطق معمولا آلوده و همراه با گرد و غبار است.
- منابع آبی این مناطق محدود و کیفیت آب این مناطق پایین است یعنی این که درصد شوری و میزان سختی این آبها زیاد است.
بنابراین درختانی که در مناطق گرمسیری کاشته میشوند باید قادر به تحمل شرایط فوق باشند در غیر این صورت دچار ضعف و زوال خواهند شد.
ویژگی ارقام گرمسیری زردآلو
برای انتخاب بهترین نهال زردآلو برای مناطق گرمسیری میبایست ویژگیهای ارقام مختلف زردآلو را مورد ارزیابی قرار داد سپس بر اساس اطلاعات بدست آمده ارقامی که بیشترین تطابق و سازگاری را با این مناطق دارند را شناسایی کرد سپس یکی را به عنوان بهترین نهال زردآلو برای مناطق گرمسیری معرفی کرد و ویژگیها ارقام گرمسیری زردآلو شامل:
مقاومت به گرما و خشکی محیط
درخت زردآلویی که در مناطق گرمسیری کاشته میشود باید بتواند در روزهای گرم سال دمای هوا بالای 40 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی پایین را تحمل کند از طرفی بتواند در مقابل شدت و زاویه تابش نور دوام بیاورد و دچار آفتاب سوختگی نشود.
دمای مناسب نهال زردآلو در مناطق سردسیری 25 تا 35 درجه سانتی گراد است اما این دما برای درختان زردآلو مناطق گرمسیری به 35 تا 42 درجه سانتی گراد افزایش خواهد یافت درنتیجه رقم زردآلویی را باید انتخاب کرد که بتواند با چنین شرایطی دوام بیاورد و به رشد رویشی و زایشی خود ادامه دهد.
نیاز نوری درخت زردآلو
درخت زردآلو برای این که بتواند محصول شیرین و با کیفیتی تولید کند به نور کامل خورشید نیاز دارد و نیاز نوری درخت زردآلو مقاوم به گرما بیشتر از دیگر ارقام است و حداقل به 6 الی 8 ساعت نور کامل خورشید نیاز دارند.
نیاز آبی درخت زردآلو
در مناطق گرمسیری متوسط بارش سالانه کم اما سطح تبخیر و تعرق آنها بالا است از همین رو منابع آبی محدودی دارند بنابراین درختان زردآلویی که در این مناطق کاشته میشوند میبایست نیاز آبی کمی داشته باشند و ریشههای سطحی و فرعی آنها به گونهای باشد که بتواند آب را از اعماق زمین جذب کند.
نیاز آبی درخت زردآلو معادل 10 لیتر آب در هفته و یا 5000 تا 700 لیتر آب در هر هکتار است و به طور متوسط هر ماه به 2 تا 3 مرتبه آبیاری نیاز دارد و درختانی زردآلویی که در مناطق گرمسیری کاشته میشوند میبایست نیاز آبی کمی داشته باشند همچنین میبایست از سیستمهای آبیاری نوین به منظور کاهش مصرف آب و برای آبیاری بهتر این درخت استفاده کرد.
نیاز سرمایی درخت زردآلو
نیاز سرمایی درخت زردآلو یکی از ویژگیهای فیزیولوژیکی درخت زردآلو است و برای این که بتواند در برابر سرما زمستان مقاومت کند با ترشح هورمون آبسزیک اسید فعالیتهای زیستی خود را در زمستان کاهش میدهد و به اصطلاح وارد مرحله خواب میشود از همین رو باید باید تعداد ساعاتی مشخص در دمای زیر صفر درجه سانتی گراد قرار بگیرد تا این هورمون را تجزیه کند و آماده فعالیت در بهار شود.
به طور کلی درخت زردآلو نیاز سرمایی بین 300 تا 900 ساعت در دمای زیر 7 درجه سانتی گراد دارد و ارقام زردآلو مناسب مناطق گرمسیری نیاز سرمایی کمتری در مقایسه با ارقام دیگر دارند البته آب و هوای این مناطقی باید به گونهای باشد که قادر به رفع این نیاز باشد.
زودگل بودن
درخت زردآلو در بین درختان میوه مناطق معتدله درختی زودگل به حساب میآید و خود این درخت ارقام مختلفی دارد که برخی از ارقام آن زودگل و برخی دیگر دیر گل هستند.
یکی از معیارهای انتخاب بهترین نهال زردآلو برای مناطق گرمسیری زودگل یا دیرگل بودن آن است به این معنی که با آغاز فصل بهار شکوفههای ارقامی که زودتر از دیگر ارقام نمایان میشوند همچنین به سرمای نا به هنگام بهاره بسیار حساس هستند و این سرما به شدت به آنها آسیب وارد میکند به عنوان رقم زودگل شناخته میشوند و از این ارقام میتوان در مناطق گرمسیری استفاده کرد.
طبق مطالعات علمی انجام شده میبایست نیاز سرمایی و نیاز گرمایی جوانههای گل ارقام مختلف زردآلو محاسبه شود تا بتوان به طور دقیق زمان گلدهی ارقام مختلف زردآلو پیش بینی کرد و بر اساس زمان گلدهی هر رقم محل کاشت مناسب آن را تعیین کرد و ارقامی از زردآلو که جوانههای گل آنها نیاز گرمایی بیشتر و نیاز سرمایی کمتری دارند مناسب برای کاشت در مناطق گرمسیری هستند.
معرفی نهالهای زردآلو مقاوم به گرما
پیش از انتخاب بهترین نهال زردآلو برای مناطق گرمسیری میبایست ارقام مقاوم به گرما زردآلو را شناخت و پس از بررسی دقیق ویژگیهای آنها میتوان بهترین رقم آن را معرفی کرد که در ادامه به معرفی نهالهای زردآلو مقاوم به گرما خواهیم پرداخت.
نهال زردآلو قیسی
- نهال زردآلو قیسی یک رقم بومی، تجاری، مناسب خشکبار و بسیار پرطرفدار است.
- میوههای آن از سال سوم بعد از کاشت به شکل نوبرانه بر روی شاخسار آن نمایان میشوند.
- این رقم جز ارقام مقاوم در برابر آفات و امراض گیاهی است.
- در 30 سال عمر مفید خود سالانه 5 تن در هکتار میوه تولید میکند.
- این رقم قابلیت کاشت در هر ارتفاعی از سطح دریا دارد.
- این رقم زودگل است و قابلیت کاشت در مناطق گرمسیری دارد با این حال میزان مقاومت بیشتری در برابر سرما در مقایسه با دیگر ارقام گرمسیری دارد.
نهال زردآلو تبرزه
- نهال زردآلو تبرزه بومی کشور خودمان است از همین رو در بسیاری نقاط کشور قابلیت کاشت دارد اما در مناطق گرم و خشک عملکرد بهتری از خود نشان میدهد.
- این رقم زودگل است و در اوایل فرودین گلهای آن نمایان میشود.
- باردهی یا میوه دهی آن از سال چهارم بعد از کاشت شروع میشود.
- عمر مفید آن برابر 40 سال است و بعد از رسیدن به سن بلوغ 5 تن محصول تولید میکند.
- میوههای آن نسبت به دیگر ارقام کوچکتر است و وزن آن برابر 10 گرم است اما طعمی لذیذ و آبدار دارد.
رقم زردآلو رجبعلی
- از نام نهال زردآلو رجبعلی مشخص است یک نهال بومی است و مناسب کاشت در مناطق 800 تا 1200 متر از سطح دریا است.
- یک رقم زودگل است و در آب و هوای مناطق گرمسیری و معتدل به خوبی رشد میکند.
- قدرت رشد بالا و عمر مفید طولانی در حدود سال 60 دارد.
- از سال دوم پس از کاشت میوههای تازه و نوبرانه آن تشکیل میشود و درختان بالغ آن 150 کیلو میوه مرغوب تولید میکند که معادل 84 تن در هکتار است.
- میوههای آن درشت، خوشمزه و به رنگ زرد و قرمز دیده میشود به همین دلیل قابل مصرف برای تازه خوری و خشکبار است.
- این نهال علاوه بر گرما به سرمای شدید نیز مقاوم است.
نهال زردآلو شاهرودی
- رقمی بومی و پرطرفدار در بین باغداران است.
- این رقم از سال دوم یا سوم بعد از کاشت باردهی را آغاز میکند اما در سن 5 تا 7 سالگی به بلوغ میرسد.
- عمر مفید یا اقتصادی آن 40 الی 150 سال است (بسته به شرایط رشد) که در طی این مدت هر سال 5 تن محصول در هکتار تولید میکند.
- میوه این رقم درشت، با بافتی گوشتی دارای پوستی به رنگ زرد متمایل به نارنجی و رنگ قسمت گوشتی آن زرد یا سفید است و یک هستهای کوچک در مرکز آن دارد.
- این رقم مقاوم به گرما و همچنین سرما است.
- تا حدی در برابر آفات و بیماریها حساس است.
نهال زردآلو گرمسیری
با توجه به خصوصیات ارقام فوق شاید بتوان گفت بهترین نهال زردآلو گرمسیری رقم رجبعلی است زیرا این رقم زودبازده و پربار است و عمر مفید یا اقتصادی طولانی دارد و با توجه به کیفیت و مرغوبیت بالای محصول آن برای تازه خوری و خشکبار مصرف میشود از همین رو نهالی اقتصادی و تجاری به حساب میآید.
نتیجه گیری
هدف از کاشت یک درخت برداشت بهترین و مرغوبترین محصول است و برای برداشت بهترین محصول نیاز به ارزیابی شرایط آب و هوایی و خاکی منطقه است و بر اساس این شرایط میتوان بهترین رقم را برای کاشت انتخاب کرد.
پس باغدارانی که قصد کاشت زردآلو در مناطق گرمسیری دارند بهتر است با یک کارشناس کشاورزی زبده مشورت کنند زیرا این کارشناسان به طور دقیق شرایط خاکی، آبی و اقلیمی منطقه را به طور دقیق ارزیابی میکنند و بر اساس نتایج بدست آمده بهترین نهال زردآلو مناسب مناطق گرمسیری را انتخاب میکنند همچنین آنها با بهترین نهالستانهای کشور آشنا هستند و بهترین رقم زردآلو را به همراه شناسنامه خریدداری میکنند.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.
-
ارسال پیام در واتساپ
-
ارسال پیام در روبیکا
-
اینستاگرام
-
ارسال پیام در تلگرام
بسته شومراحل فرم را طی نمایید. با زدن دکمه بعدی و قبلی به قسمت های بعد و قبل بروید.
چه کمکی از دست من برمیاد؟