رشد نکردن نهال انگور به معنای عدم توسعه و رشد صحیح نهال انگور است، وقتی یک نهال انگور رشد نکند، یعنی نهال به درستی ریشه نزده است یا ممکن است به دلایلی نیازهای رشدش برطرف نشده باشد؛ البته عدم رشد نکردن نهال انگور میتواند شامل زمین نامناسب، کمبود آب، نور کافی، سرما، حشرات آفت زا و بیماری ها و … باشد، در ادامه مقاله توضیحات کاملی در مورد علت رشد نکردن نهال انگور و دلایل خشک شدن آن خواهیم داد.
علت رشد نکردن درخت انگور
دلایل گوناگونی برای رشد نکردن درخت انگور وجود دارد، ولی علت رشد نکردن درخت انگور ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- انتخاب خرید نهال انگور نامناسب: انتخاب نهال انگور با مناسبترین ژنوتیپ برای شرایط منطقه و خاک در رشد اقتصادی آن موثر خواهد بود، نهالهایی که توسط نهالستانهای معتبر و شناخته شده بر اساس اصول و قواعد گیاه پزشکی تکثیر و قرنطینه شدهاند، گزینه مناسبی برای کاشت در باغات مدرن و حرفهای هستند.
- خاک نامناسب: خاکی قدرت نفوذ آبی کمتر داشته، دفع آب ضعیف و یا فقدان عناصر غذایی دارد، میتواند رشد مناسب نهال انگور را مختل کند؛ عدم تهویه درست خاک قدرت جذب ریشه ریشه را از بین میبرد.
- عفونت با بیماریها یا آفات: بیماریها و آفات مختلف میتوانند رشد نهال انگور را به تاخیر انداخته و در برخی موارد منجر به مرگ آن میشوند.
- عدم تغذیه مناسب: فقدان یا عدم تعادل عناصر غذایی مختلف بر رشد و توسعه صحیح نهال انگور تأثیرگذار هست، برطرف کردن کمبود عناصر غذایی و اعمال تغذیه متعادل میتواند به رشد نهال کمک کند.
- شرایط آب و هوایی نامساعد: درختان انگور به مقادیر مناسبی از نور، دما، رطوبت و باد نیاز دارند، در صورت عدم تأمین این شرایط آب و هوایی، رشد نهال انگور متوقف میشود.
- کیفیت خاک: خاک باید دارای سطح pH مناسب (حدود 6-7)، زهکشی شده و غنی از مقدار مناسبی عناصر غذایی مورد نیاز نهال انگور باشد.
- زمان کاشت نامناسب: نیمه دوم آذر ماه و نیمه دوم اسفند ماه زمان مناسبی برای خرید نهال انگور و کاشت آن در مزرعه است، برخی مواقع علت رشد نکردن نهال انگور به خاطر کاشت نهال انگور در زمان نامناسب است.
اگر از خرید نهال انگور با کیفیت و و شرایط محیطی مناسب باغ خود مطمئن هستید، علت رشد نکردن نهال انگور شما به خاطر بیماری خاموشی است که در زیر خاک یا تنه درخت پنهان شده، بهتر است آنالیز خاک و برگ نهال انگور را انجام داده و مشکل به وجود آمده را برطرف سازید.
علت خشک شدن درخت انگور
دلایل زیادی برای خشک شدن درخت انگور وجود دارد، میتوان به ناسازگار بودن درخت انگور با محیط و یا عدم مدیریت صحیح باغدار و مراقبت نادرست آن اشاره کرد ولی علت خشک شدن درخت انگور در بیشتر مواقع به خاطر بیماری و آفتهایی است که آن را تهدید میکند، بیماری و آفتهایی که باعث خشک شدن درختان انگور میشوند، عبارتند از:
- پوسیدگی ریشه (Phytophthora): این قارچ عامل بیماری پوسیدگی ریشه بوده و علت خشک شدن درخت انگور هست، این بیماری از طریق خاک به گیاه منتقل شده و ریشهها را تخریب میکند، در نتیجه، درختان انگور توانایی جذب آب و عناصر غذایی را نخواهند داشت.
- عفونت باکتری Xylella fastidiosa: این بیماری باعث خشک شدن و آبکمی در درختان انگور میشود. باکتری Xylella fastidiosa از طریق حشرات مانند پشه، شته و سوسک به درخت انگور منتقل میشود و سبب انسداد رگهای آبی در گیاه شده و منجر به خشک شدن درخت میشود، نام دیگر آن سوختگی باکتریایی است.
- عفونت باکتری Ralstonia solanacearum: این عفونت باعث بیماری تاریکی قهوهای (Brown Rot) در درختان انگور شده و به خشک شدن و مرگ تدریجی درخت انگور منتهی میشود؛ این باکتری عمدتاً از طریق آب، خاک و ابزارهای باغبانی به درختان انگور منتقل میشود.
- عفونت قارچی Botrytis cinerea: این قارچ باعث بیماری پوسیدگی خاکستری (Gray Mold) در انگور شده و به خشک شدن برگها و برخی از اجزای درخت منجر میشود؛ این بیماری اغلب در سالهایی اتفاق میافتد که هوا رطوبت زیادی داشته باشد
- عفونت قارچی Armillaria: این قارچ باعث بیماری پژمردگی در درختان انگور میشود، بیشتر در مناطق با خاکهای مرطوب با زهکشی ما مناسب دیده میشود.
- حشرات آفتزای انگور: برخی از حشرات آفتزای مانند مورچگان، شته ماری مردابی و عنکبوتهای قرمز نیز علت خشک شدن درخت انگور هستند.
برای مقابله با این بیماریها و آفتها، مهم است که بهداشت درختان انگور را حفظ کنید، خرید نهال انگور سالم و با کیفیت تاثیر زیادی در باردهی باغات شما خواهد داشت، گیاهان مبتلا را به موقع شناسایی و از باغ حذف کنید؛ استفاده از محصولات ضدعفونی و مراقبت درست از خاک و آب نیز برای جلوگیری از انتشار بیماریها و آفتها به درختان انگور مفید است.
بهترین کود برای رشد سریع درخت انگور
برای شناختن بهترین کود برای رشد سریع درخت انگور، باید بدانید دو نوع کود طبیعی و شیمیایی استفاده میشود، برای رشد درخت انگور کود دامی پوسیده تاثیر گذار است چون این نوع کود حاوی مواد غذایی مورد نیاز برای رشد و تغذیه درخت انگور است.
با استفاده از کود دامی پوسیده، میتوانید مواد مغذی خاک را غنیتر کرده و قابلیت نگهداری آب و تغذیه درخت انگور را افزایش دهید؛ برای استفاده از کود دامی پوسیده، این کود را حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر با فاصله از تنه درخت بر روی زمین ریخته و آن را با خاک شخم کنید.
سپس به آبیاری منطقه پرداخته تا مواد مغذی آن جذب خاک شود، هر ساله به صورت دورهای از کود دامی پوسیده استفاده کنید تا خاک را بهبود بخشیده و رشد درخت انگور را تقویت کنید.
کودهای شیمیایی مختلف برای رشد سریع درخت انگور وجود دارد؛ یکی از بهترین کودهای شیمیایی برای رشد سریع درخت انگور، کود NPK است؛ این نوع کود شامل نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) بوده و هر سه نیاز اساسی برای رشد سالم و قوی گیاهان هستند.
این کودها اغلب به صورت گرانول یا پودر در بازار موجود بوده طرز استفاده از آنها راحت هست یا به صورت محلول در آب از طریق آبیاری به ریشه درخت تزریق میشود؛ نهادههای غذایی دیگری مانند کود سولفات آمونیوم، سولفات منیزیوم و سولفات روی برای رشد سریع درخت انگور مفید هستند.
این نهادهها خاک باغ انگور را غنی تر کرده و باعث افزایش رشد ریشه و ساقه میشوند؛ حتما دستورالعمل های روی کود را با دقت دنبال کنید و مقادیر درست را به گونه ای اعمال کنید که خاک و نهال انگور بهترین نتایج را بدهند.
رشد درخت انگور چقدر است
رشد درخت انگور به ویژگی های مختلفی مانند نوع ارقام سردسیری یا گرمسیری، شرایط محیطی، مقدار نور، آب و هوا و مراقبتهای صورت گرفته بستگی دارد؛ به طور کلی، این درختان در دوره رشد چندین ساله قرار میگیرند؛ درخت انگور معمولاً در 3-5 سال اول پس از کاشت به طور کامل رشد کرده و به دوره بلوغ و میوهدهی میرسند، اما رشد درخت انگور به صورت مستمر ادامه دار بوده و ارتفاع آن گاها تا ۲۰ متر نیز افزایش مییابد، ولی برای احداث باغ مودم و حرفهای انگور بهتر است ارتفاع آنها را در ۴ یا ۵ متر محدود کرد تا رسیدگی به آن کار راحتی باشد.
درخت انگور بعد از چند سال میوه میدهد
در جواب به سوال « درخت انگور بعد از چند سال میوه میدهد؟» باید گفت درختان انگور معمولا زود بازده هستند آنها گاهی چند ماه پس از کاشت خوشههای کوچکی را تولید میکنند، با توجه به نژاد محاله انگور و شیوه تکثیر آن ۱ تا ۲ سال پس از کاشت باردهی درخت انگور آغاز میشود، البته شرایط منطقهای و مدیریت باغدار نیز در زودبازده بودن نهال انگور تاثیرگذار است.
نهال انگور گرمسیری
در کشور ایران چندین نوع نهال انگور وجود دارد که برخی از آنها بومی و برند کشور ایران و برخی دیگر وارداتی بوده و توسط نهالستانهای معتبر بومیسازی شده است، کشاورزان با شناختن انواع نهال انگور گرمسیری پربار که سازگار با اکوسیستم منطقه آنها است میتوانند باغات پربار و پربازدهی را راهاندازی کنند:
- نهال انگور یاقوتی: میزان باردهی انگور یاقوتی در هکتار ۳۰ تا ۵۰ تن است این درخت در برابر تنشهای آبی و خشکسالی مقاوم بوده و خوشه دهی آن اواخر اسفند آغاز میشود، در بیشتر مناطق گرمسیری نهال انگور یاقوتی را به صورت دیم کاشت میکنند، میوه این نهال بدون دانه بوده و حبههای ریز و پرتراکم آن طعم بسیار شیرین دارند.
- نهال انگور بیدانه قرمز در شرایط بد آب و هوایی به راحتی رشد کرده و تا دمای ۵۰ درجه سانتیگراد را نیز تحمل میکند، خوشههای این درخت بسیار سنگین بوده و ۲ تا ۳ خوشه میوه انگور بیدانه قرمز بیشتر از یک کیلوگرم وزن دارد، از حسنهای خرید نهال انگور بیدانه قرمز باید به عمر طولانی آن اشاره کرد که نزدیک به ۱۲۰ سال عمر مفید و طلایی دارد، باغداران با ۱ تا ۲ بار آبیاری عمیق در ماه میتوانند نیاز آبی این درخت را برطرف سازند.
- نهال انگور فلیم سیدلس قابلیت رشد در مناطق شرجی را دارد این درخت میتواند رطوبت بیشتر از ۷۰ درصد را تحمل کرده و گرمای مناطق گرمسیری هیچ تاثیر منفی بر باردهی آن نمیگذارد، این نهال بومی کشور آمریکا بوده و به صورت ژنتیکی برای کاشت در مناطق گرمسیری و بیابانی مناسب است از این رو سیستم دفاعی قوی در برابر آفات مختلف را دارد.
- از انواع نهال انگور گرمسیری میتوان به نهال انگور پرلت اشاره کرد، نهال انگور پرلت دارای پوست مقاوم و چرمی بوده و جزو نهالهای بی دانه شناخته شده است، نهال انگور پرلت بومی کشور فرانسه بوده و میتواند هوای گرم و خشک مناطق مختلف کشور ایران را به راحتی تحمل کند، عمر اقتصادی آن نزدیک به ۱۰۰ سال بود و در ph مناسب ۶ الی ۷ واحد رشد اقتصادی و مقرون به صرفه دارد، میوه نهال انگور گرمسیری پرلت قدرت انبارمانی طولانی دارد، به خاطر زیبایی ظاهری میوه انگور پرلت جزو ارقام صادراتی شناخته شده است.
نهال انگور سردسیری
خرید نهال انگور سردسیری در مناطق کوهستانی و سردسیری کشور رواج بیشتری دارد، تنوع نهالهای عرضه شده برای مناطق کوهستانی و سردسیری بیشتر از مناطق گرمسیری است در ادامه چند محصول پر فروش نهال انگور سردسیری را برای شما معرفی خواهیم کرد.
- نهال انگور سیاه سیدلس، به خاطر دیرگل بودن و سردسیری برای مناطق سرد کوهستانی از ارتفاع ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متر مناسب است، نهال انگور بلک سیدلس بومی کشور آمریکا بوده و در خاکهای روسی و شنی رشد بهتری دارد، این درخت میتواند اقلیم مرطوب کوهستانی را تحمل کرده و شبهای یخبندان تا منفی ۲۰ درجه سانتیگراد هیچ تاثیر منفی بر رشد و باردهی آن نخواهد گذاشت، این نهال زودبازده و پربازده است، دو سال پس از کاشت باردهی خود را آغاز کرده و در شرایط ایدهآل بیشتر از ۴۰ تن میوه با کیفیت تولید میکند
- از انواع نهال انگور سرسیری آمریکایی میتوان به نهال انگور بلک ویلیام ، اشاره کرد این درخت نیاز آبی کمتری داشته و در ماه یک الی دو بار آبیاری میشود زود بازده است و یک سال شاید هم چند ماه پس از کاشت باردهی خود را آغاز میکند، هفتههای چرمی و بنفش و دانه دار میوه انگور بلک ویلیام بسیار خوش طعم و شیرین است از آن برای تهیه انواع آبمیوه و دلستر استفاده میشود، خوشه دهی نهال انگور بلک ویلیام اواخر فروردین ماه آغاز میشود از این رو در برابر تشنجات هوایی مقاوم است.
- از دیگر انگورهای بنفش رنگ با حبههای بزرگ و خوشههای سنگین بهتر است به نهال انگور شانی اشاره کنیم که کیفیت بالایی داشته و قدرت انبارمانی آن تا چند ماه است، این نهال سردسیری و دیرگل بومی کشور ایران است و در یک هکتار زمین ۵۰ تن میوه با کیفیت تولید میکند محدودیت ارتفاعی نداشته و شبهای یخبندان زمستان را به راحتی تحمل میکند.
- میوه نهال انگور ریش بابا خانههای کشیده و بنفش رنگ و دانهدار دارد خوشههای این درخت بسیار سنگین بوده و خوشههای آن بیشتر از ۷۰۰ گرم وزن دارد، این درخت بر پایه قلمه تکثیر شده و عمر اقتصادی آن ۱۰۰ سال است.
علت بار ندادن درخت انگور
از مشکلات اصلی کشاورزان علاوه بر رشد نکردن نهال انگور باید به بار ندادن درخت انگور نیز اشاره کنیم، چند علت بار ندادن درخت انگور عبارتند از:
- درختان انگور ممکن است مورد حمله بیماریهایی مانند پوسیدگی ناشی از قارچها، باکتری و ویروسها همچنین آفاتی مانند پشه، شپش و سوسکها قرار گرفته و آسیب ببینند؛ بار ندادن درخت انگور به علت شدید شدن بیماریها و حملات آفات در محیط باغبانی اتفاق بیفتد.
- درختان انگور نیاز به مراقبتهای خاصی برای خوش رشد و باردهی دارند؛ استفاده از کودهای نامناسب یا نقص در مقدار آبیاری باعث نارسا شدن درخت و عدم تولید میوه شود.
- خطاهای مدیریتی مانند بریدن اشتباه شاخهها، استفاده نکردن از تکنیکهای صحیح برای خزانهداری و تغذیه درختان نیز به بار ندادن درخت انگور منجر میشود.
کلام آخر
ما در این مقاله اطلاعات علمی و کاملی در مورد رشد نکردن نهال انگور در اختیار شما قرار دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت علمی پالیز نهال مراجعه کرده و سوالات تخصصی خود را از کارشناسان بپرسید.
ضمانت و گارانتی 2 ساله بیقید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.
-
ارسال پیام در واتساپ
-
ارسال پیام در روبیکا
-
اینستاگرام
-
ارسال پیام در تلگرام
بسته شومراحل فرم را طی نمایید. با زدن دکمه بعدی و قبلی به قسمت های بعد و قبل بروید.
چه کمکی از دست من برمیاد؟