هرس درخت به به عنوان یک فعالیت مهم و ضروری در مراقبت از درختان شناخته شده و برای بسیاری از دلایل مفید است؛ هرس کردن درختان به میتواند به افزایش ایمنی درخت کمک کند چون با هرس کردن شاخههای خراب یا بیمار، میتوان از پراکندگی عوامل بیماری زا جلوگیری کرد؛ وقتی هیچ شاخه بیماری بر روی درخت وجود نداشته باشد، درخت به نیروی بیشتری برای رشد سایر بخشهای درخت اختصاص میدهد.
هرس کردن درختها باعث میشود نور بهتری به شاخهها و برگها رسیده و رشد بدون استرسی را تجربه کنند، چون کشاورز با حذف شاخههای چندگانه یا رقابتی، به درخت کمک میکند تا تمامی منابع را به صورت مساوی به همه شاخهها رسانده و میوههای با کیفیتی تولید کند؛ اگر هرس درخت صورت نگیرد، احتمالاً به مرور زمان به یک درخت پر شاخه یا نامتوازن تبدیل میشود، نه تنها زیبایی ظاهری نداشته، بلکه مشکلات بهداشتی و امنیتی را نیز ایجاد میکند، بنابراین، هرس کردن درختان به در مراقبت از آنها بسیار مهم است.
آموزش هرس درخت به
برای آموزش هرس درخت به باید بگوییم هرس به یک فنون باغبانی بوده و در آن شاخهها و بخشهای غیر ضروری درختان، درختچهها و گیاهان بریده میشوند؛ هدف اصلی هرس به، ایجاد شکل و فرم مطلوب درختان، بهبود رشد و تعادل گیاهان و افزایش محصول است، برای هرس به بهتر است از وسایل مناسب نظیر قیچیهای باغبانی با لبههای تیز و تیغههای مستحکم استفاده کنید.
در زمان هرس به مراقب باشید که از برش غیرضروری جلوگیری کرده و فقط شاخهها و بخشهایی را که نیاز به بریدن دارند را پاکسازی کنید؛ هرس به بسته به رقم و هدفی که در نظر دارید، به شکلهای مختلفی انجام شود. بعضی از روشهای رایج هرس به عبارتند از:
✓ هرس فرمدهی: جوانهها یا شاخههایی که در جهت نامناسبی رشد کردهاند و فرم کلی گیاه را تخریب میکنند را بریده و از درخت به برداشت کنید، هدف اصلی از هرس فرمدهی به، ایجاد فرم و شکل متناسب با گونه و نوع گیاه است.
✓هرس باردهی به منظور تولید محصول: برخی ارقام درخت به برای تولید محصول به هرس نیاز دارند، در این حالت، شاخهها و بخشهایی که قدرت و منابع را از گیاه میگیرند را بریده و محدود میکنید تا انرژی بیشتری به بخشهای تولید محصول اختصاص دهد.
هرس درخت به دوساله
برای هرس درخت به دوساله حتماً از کارشناسان نهالستان مجوز لازم را کسب کنید، اگر درخت شما در زمین حاصلخیز کاشته شده و رشد مناسبی دارد بهتر است آن را هرس کنید، با بریدن تنها یک یا دو شاخه جانبی را برای هرس سالهای بعدی آماده میکنید؛ هدف اصلی از هرس درخت به دو ساله و هرس درختانی که به بلوغ نرسیدهاند تربیت درخت و آماده سازی اسکلت بندی آن است؛ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هرس درختان به سایت تخصصی مراجعه کنید.
هرس درخت به چه زمانی است
انتخاب روزهای مناسب برای هرس درختان میوه ممکن است بستگی به نوع درخت و شرایط محیطی داشته باشد، با این حال، در خطوط کلی، برخی روندهای رایج برای هرس درختان میوه وجود دارد، در ادامه خواهیم گفت هرس درخت به چه زمانی است؟
- در دمای کمتر از دو درجه سانتیگراد هرس درختان را انجام ندهید، وقتی شما شاخه را میبرید چند قطره آب بر روی قسمت بریده شده وجود دارد، به خاطر برودت هوا این قطرات یخ زده و باعث یخ زدگی سرشاخهها خواهد شد.
- حتماً به سرعت باد نیز توجه داشته باشید طوفان و باد پرسرعت باعث حرکت شاخهها میشود بنابراین شما نمیتوانید به خوبی توازنی بین شاخهها ایجاد کنید.
- به رطوبت هوا نیز توجه کنید در روزهای مرطوب هرس درخت به را انجام ندهید.
- در روزهای بارانی به هیچ عنوان هرس نکنید چون قطرات باران باعث انتقال بیماری از شاخهای به شاخه دیگر خواهد شد.
هرس درخت به در تابستان
درختان به جثه چندان بزرگی ندارند، بنابراین در فصل تابستان چندان هرس نمیشوند؛ تنها درختانی که باردهی آنها بیش از حد مجاز است و باعث صدمه به درخت میشود باید تنک شوند؛ منظور از تنک کردن یا هرس تابستان حذف کردن شاخهها یا میوههایی هست که کیفیت و کمیت باردهی درخت را تحت تاثیر قرار میدهد؛ برای هرس تابستانه موارد زیر را رعایت کنید:
- در مرحله اول شاخههایی که هیچگونه میوهای بر روی آنها رشد نکرده است را حذف کنید این شاخهها به عنوان شاخههای علفی شناخته میشود.
- در مرحله دوم شاخههای سنگین را شناسایی کنید چون میوهدهی آنها بیش از حد بوده و رشد میوهها باعث شکستن شاخه خواهد شد در این شاخهها میوهها و برگهای اضافه را تنک کنید.
- در مراحل بعدی برگها و شاخهها را مورد بررسی قرار دهید، اگر از لحاظ ظاهری تغییر شکل داده و نشانگر بیماری و آفت زدگی آنها است را بلافاصله حذف کرده و از محوطه باغ دور کنید، البته چند عدد از این برگها را به آزمایشگاه بفرستید تا نوع بیماری و آفت را مشخص کند.
هرس درخت به در پاییز
یکی از دلایلی که مهندسین کشاورزی و کارشناسان نهالستان به هرس درخت به در پاییز تاکید خیلی زیادی میکنند از بین بردن بخشهای آسیبدیده درخت هست؛ بخاطر بی دقتی در برداشت میوه به امکان آسیب به شاخههای درخت وجود دارد؛ در پاییز تمامی شاخههای شکسته و بیمار را شناسایی و آنها را حذف میکنند؛ شاخهها یا برگهای خشک و مرده باید بریده شوند این کار اهمیت زیادی برای سلامت درختان دارد؛ وجود هرگونه لاشه میوه بر روی شاخهها یا شاخه شکسته و ضعیف، یک محل امن برای انواع آفات و بیماریها خواهد بود، این آفات در فصل بهار با گرم شدن هوا، فعالیت زیستی خود را آغاز خواهند کرد.
هرس درخت به در زمستان
هرس درخت به معنای برش و حذف بخشهایی از یک درخت بوده و تاثیری بر رشد و توسعه آن دارد، هدف اصلی از هرس درخت به در فصلهای مختلف بهبود رشد و سلامت درختان هست، هرس درخت به در زمستان میتواند عمدتاً برای اهداف زیر اجرا شود:
- حذف شاخههای یخ زده: به خاطر سرمای زمستان امکان یخ زدگی شاخههای ضعیف و جوان وجود دارد شما اواخر فصل زمستان این شاخهها را شناسایی کرده و آنها را حذف میکنید.
- شکلدهی: هرس در فصل زمستان شکل و ظاهر درخت را بهبود بخشیده و ارتفاع و عرض مناسب درخت را حفظ میکند، با برش شاخههای غیرضروری و تغییر جهت رشد برخی شاخهها، شکل کلی درخت بهبود مییابد.
- تنظیم رشد: با هرس برخی شاخههای فرعی زمستانی، درخت میتواند بیشتر انرژی را به شاخههای اصلی تخصیص داده و رشد و میوه دهی بهتری داشته باشد، این کار میتواند به تولید شاخصهای بهبود یافتهای مانند گلها یا میوهها کمک کند.
بعد از هرس درخت چه باید کرد
به عنوان یک کشاورز باید بدانید بعد از هرس درخت چه باید کرد؟ معمولا درختان به بعد از هرس فشار زیادی را تحمل میکنند، بنابراین بعد از هرس درخت به، چندین مرحله باید انجام شود؛ در ادامه نکات مهم بعد از هرس باید در نظر گرفته شود را توضیح میدهم:
- در مرحله اول توجه داشته باشید تا هیچ گونه آسیبی به درختان وارد نشود، محل برشها را حتماً ضدعفونی کنید، شاخههایی که قطر آنها بیشتر از ۷ سانتیمتر است را پانسمان کنید.
- مرحله بعدی پاکسازی است، باید شاخهها و مواد بریده شده را جمعآوری کنید و آنها را از محل هرس دور بریزید؛ این کار باعث جلوگیری از انتقال آفت و عامل بیماری زا و افزایش ایمنی درخت میشود.
- بهتر است زخمهای درخت را پوشش دهید استفاده از موادی مانند رنگ درخت یا محلول بردوفیکس میتواند به درخت برای ترمیم سریعتر کمک کرده و در برابر عوامل مخرب مانند عفونتها و آفات مقاومت نشان دهد.
- مراقبت از درخت پس از هرس نیز بسیار مهم است، بعد از هرس درختان حتماً آبیاری آن را انجام دهید تا انرژی لازم برای ترمیم خود را کسب کند؛ محافظت از درخت در برابر آفتها و عوامل جوی متفاوت، و اعمال تغذیه مناسب به درخت کمک خوبی به رشد و سلامت آن خواهد کرد.
در نهایت، نگهداری و نظافت مرتب از منطقه اطراف درخت برای برطرف کردن خطرات و جلوگیری از آلودگی و ضایعات به درخت نیز حائز اهمیت است؛ البته به هنگام خرید نهال به کارشناسان نهالستان اطلاعات لازم و کافی را در مورد هرس آن را در اختیار شما قرار میدهند.
رنگ زدن درخت بعد از هرس
رنگ زدن درخت بعد از هرس اغلب برای حفظ و تقویت سلامت درخت انجام میشود؛ اگر یک درخت به صورت صحیح هرس شود برخی شاخه و ساقه و برگهای غیر ضروری از درخت تخلیه میشوند، این کار منجر به افزایش تنفس و نورگیری مناسب برای بخشهای باقیمانده درخت میشود.
پس از هرس درخت به، درصورت وجود زخمها و بریدگیهای بزرگ در تنه یا شاخهها، امکان نفوذ عفونت و انواع آفات به بافت درون درخت وجود دارد؛ بنابراین کشاورز باید اقدامات پیشگیرانه برای این کار انجام دهد تا از درخت در برابر عامل باکتریایی و قارچی محافظت کند، یکی از روشهای مرسوم و توصیه شده برای کشاورزان، رنگ کردن درختان و محل بریدگی آنها است.
استفاده از پوشانندههای به روزرسانی شده مانند رنگ درخت، مانع نفوذ آب و قارچ به درخت میشوند و برای حفظ سلامت شاخههای بریده شده مفید هست؛ درباره رنگ زدن درختان پس از هرس، باید توجه کنید، برخی از گونههای درختانی مانند درختان میوه به این کار حساس بوده و بهتر است پیش از اقدام، از کارشناسان نهالستان معتبر کمک بخواهید.
کلام آخر
درخت به جزو درختانی است که میوه آن خاصیت دارویی داشته و از میوه آن فراوردههای گوناگونی تولید میشود؛ کشاورزان برای تولید میوه به و احداث باغ به میتوانند به سایت نهالستان معتبر مراجعه کرده و شرایط خرید نهال به، قیمت نهال به، همچنین نحوه نگهداری و مراقبت از درخت به را از کارشناسان بپرسند.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.
-
ارسال پیام در واتساپ
-
ارسال پیام در روبیکا
-
اینستاگرام
-
ارسال پیام در تلگرام
بسته شومراحل فرم را طی نمایید. با زدن دکمه بعدی و قبلی به قسمت های بعد و قبل بروید.
کد نویسی این قسمت در حال تکمیل می باشد
چه کمکی از دست من برمیاد؟