کرم برگخوار در کارادرینا جنوب شرقی آسیا بوده و فعالیت آن با توجه به نوع آب و هوا متفاوت و سرعت توسعه در ماه های زمستان کمتر میباشد. تخم  کارادرینا به رنگ زرد مایل به سبز و شفیره در داخل لانه گلی تشکیل میشود.

لارورها معمولا سبز رنگ و گاهی خاکستری دارای خطوطی در امتداد بدنشان میباشند. حشره کامل کرم برگخوار کارادرینا به صورت پروانه ای با بالهای جلویی قهوه ای یا خاکستری رنگ، دارای لکه میباشد. حشره بالغ در شب شروع به فعالیت میکند و تمام روز را در نواحی تاریک زندگی خود را ادامه می دهد.

آشنایی با لارو برگخوار

کرم برگ خوار یا لارو برگ خوار یک حشره مرموز و ناشناخته در میان نگهدارندگان گل و گیاه آپارتمانی است و حتی به فکر بسیار از مردم هم نمی رسد که کرم برگ خوار در داخل منزل بتواند نفوذ و رشد کند.

لارو برگ خوار بسیار بسیار حشره عجیب و با قدرت مخفی شدن بسیار بالا و با درجه نابود کنندگی بسیار بالا لارو برگ خوار یک آفت خطرناک برای گیاهان محسوب میشود و خسارت جبران ناپذیری بر روی گیاه به جایی می گذارد.

روش لارو های برگ خوار برای حمله به گیاه شما به این نحوه است که اول در خاک های آلوده تخم گذاری میکند و یا از طریق فضای سبز نزدیک خانه به داخل منزل نفوذ کرده و شروع به تخم ریزی می کند، که این تخم ریزی بیشتر در فصل بهار اتفاق می افتد.

اولین نشانه وجود لارو برگ خوار در بین گیاهان شما دندانه دندانه شدن برگ ها و کم کم خالی شدن وسط برگ ها است ولی شما هیچ حشره ای در اوایل کار این موجود پیدا نمی کنید.

کرم برگخوار

لاور کرم برگ خوار

لاور کرم برگ خوار فقط شبها از مخفی گاه خود که بین ساقه گیاه و یا داخل خاک است بیرون می آید و روز ها به استراحت می پردازد این حمله ها تا مدت ها ادامه دارد تا لارو به رشد خوبی برسد و زمان این رشد را میتوان از روی برگ گیاه خود تشخیص داد.

آن هم زمانی است که روی برگ های شما رشته های نخ مانند سفید رنگ به هم تنیده شکل گرفته باشد که آن زمان دیگر لارو خود را پنهان نمی کند و بیرون می آید تا خود را برای پیله زمستان آماده کند اینها مهم نیست در وحله اول این مهم است که تا آن زمان دیگر از گیاه شما چیزی نمانده و رشد گیاه متوقف شده و گیاه شما کم کم به سمت نابودی میرود.

برای نابود نشدن گیاهان خود اول زمانی که برگهای شما به صورت دندان دندان شد و یا وسط برگ ها سوارخ شد سریع باید گیاه را وارثی کرده و سپس گیاه را از گیاهان سالم جدا کرده و سریعا دنبال کرم سفید یا کرم رنگ بسیار ریز بگردید حتما حتما گیاه رو جدا کنید تا مانع از حمله لارو برگ خوار به مابقی گیاهان خود شوید ولی باز هم برای اطمینان گیاهان دیگر را هم چک کیند ممکن است که کرم برگ. خوار به آنها هم حمله کرده باشد.

علائم خسارت کرم برگخوار

زمستان گذرانی آفت کرم برگخوار گیلاس در داخل خاک میباشد. تراکم و گسترش آفت به بارندگی و دمای محیط که چه میزان مناسب رشد و زندگی لارو است، بستگی دارد. لاروها پس از خروج از تخم برای تغذیه به صورت دسته جمعی به سمت برگ گیاه حمله میکنند.

علائم خسارت کرم برگ خوار لارو از سطح زیر برگ شروع به تغذیه می کند و منجر به سوراخ شدن برگ و حالت مشبکی آن میشود. در سنین بالاتر لاروها در مزرعه پخش میشوند و به تمام قسمت های گیاه میوه، طوقه و گل حمله میکنند و باعث خشک شدن بوته و نابودی گیاه میشوند.

کرم برگخوار

از بین بردن کرم برگخوار

راه های زیادی برای از بین بردن کرم برگخوار وجود دارد. در این قسمت از مقاله به تعدادی از این روش ها اشاره خواهیم کرد.

مبارزه زراعی

در روش مبارزه زراعی شما می توانید با انجام کارهای ساده و متدوال میزان آسیب آفت و کرم را به حداقل برسانید که در نتیجه می توان از ضرر های اینده جلوگیری کرد.

  • شخم عمیق پس از برداشت محصول: برای کنترل و پیشگیری از ابتلا به آفت کرم برگخوار گیلاس و عدم انتقال آن به سال بعد میتوان پس از برداشت محصول شخم عمیقی در خاک زد و زمستان گذرانی آفت را از بین برد. با این کار آفت در داخل خاک از بین رفته و برای رشد محصول در بعد مشکلی ایچاد نمیکند.
  • کشت به موقع: کشت زود هنگام و به موقع محصولاتی که امکان کشت آنها میباشد، باعث کاهش خسارت آفت میشود. کشاورزانی که مزارعشان را به موقع کشت کردند چون اندامهای هوایی رشد خوبی تا زمان گسترش آفت داشتند، دچار خسارت کمتری شده اند.
  • وجین علف هرز: وجین علف های هرز اطراف و داخل مزرعه در طول فصل رشد، به کنترل کرم برگخوار کارادرینا و کاهش درگیری مزرعه با آفت کمک میکند.
  • استفاده از یخ آب زمستانه: پس از برداشت محصول هنگامی که لارو ها به سطح خاک می آیند استفاده از یخ آب زمستانه و دمای انجماد در خاک باعث مرگ و از بین رفتن آفت میشود.

مبارزه بیولوژیکی

مبارزه بیولوژیکی برعکس مباززه زراعی است. در این روش شما با اصول دیگری مانند استفاده از دشمنان طبیعی آفت و تله فرمونی آشنا می شوید.

  • استفاده از دشمنان طبیعی: همیشه برای پیشگیری از شیوع آفت استفاده از دشمنان طبیعی مفید بوده است. دشمنان طبیعی پارازیت آفت بوده و به تخم و لارو حمله میکنند و باعث نابودی آن میشوند. از دشمنان طبیعی کرم برگخوار گیلاس میتوان به مگس پارازیتوئید، زنبور براکون و بال توری اشاره کرد.
  • استفاده از تله فرمونی: برای تشخیص و کنترل آفت استفاده از تله فرمونی جاذب حشره مناسب میباشد. این تله با هورمون های جاذبی که دارد حشره را به سمت خود جذب میکند.

کرم برگخوار

مبارزه شیمیایی با آفت

در صورت مشاهده تخم و لارو میتوان از مبارزه شیمیایی با افت یعنی استفاده از سموم  برای از بین بردن آفت استفاده کرد. بهترین زمان سمپاشی شب میباشد زیرا دمای محیط مناسب خروج آفت برای تغذیه است و تاثیر سم بیشتر میشود. در صورت مشاهده دوباره آفت تکرار سمپاشی ضروری میباشد.

سموم مورد استفاده برای مقابله با کرم برگخوار کارادرینا:

پودر وتابل 80 درصد، لاروین دی اف و تیودیکارب به نسبت 1 کیلوگرم در هکتار

تری کلروفن به میزان 1 تا 2 کیلوگرم در هکتار

فوزالن به میزان 3 لیتر در هکتار

دیازینون به میزان 1 لیتر در هکتار

خسارت کرم برگخوار به نهال گیلاس

نهال گیلاس در اوایل فصل رشد مستعد ابتلا به آفت کرم برگخوار کارادرینا می باشد و بیشتر در معرض آلودگی قرار می گیرد. توجه و مراقبت در مراحل رشدی میتواند به پیشگیری از ابتلا به آفت کمک زیادی کند. در ادامه به راهکارهای کاربردی برای مقابله با این آفت خطرناک میپردازیم.

به طور کلی با توجه به سازگاری گیاه گیلاس با اکثر شرایط آب و هوایی و ارزش غذایی بالای آن، کنترل و مراقبت از این گیاه در طول فصل رشد بسیار اهمیت دارد.

کرم برگخوار کارادرینا آفت مهم مزارع گیلاس می باشد. آفت کارادرینا خسارت زیادی توسط لارو به قسمتهای گیاه وارد می کند. شما می توانید برای کنترل و مبارزه با این آفت از شخم پس از برداشت، وجین علف هرز، تله فرمونی، سموم شیمیایی و … استفاده کنید.

بیشتر بدانیدخرید نهال گیلاس از پالیز نهال

2 سال ضمانت و گارانتی بی‌قید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت

مبارزه با کرم برگخوار نهال گردو

کرم مغزخوار گردو یکی از آفات خطرناکی است که می‌تواند به میوه‌ها، شاخه‌ها، برگ‌ها و حتی تنه درختان گردو آسیب جدی وارد کند و درختان را در معرض نابودی قرار دهد. از نشانه‌های اصلی ابتلای نهال گردو به این آفت می‌توان به ریزش میوه‌های نارس، سیاه شدن گردوها، سوراخ شدن پوست سبز یا چوبی گردو و آسیب به مغز آن‌ها اشاره کرد.

برای جلوگیری از ابتلای درختان گردو به این آفت، بهتر است میوه‌های برداشت نشده را جمع‌آوری کنید، زیرا این میوه‌ها محیط مناسبی برای رشد و تغذیه آفات هستند. همچنین، ترمیم تنه‌های آسیب‌دیده و تغذیه مناسب و اصولی درختان نیز از دیگر اقدامات پیشگیرانه مهم به شمار می‌رود.

در صورتی که متوجه شدید آفت کرم مغزخوار به درختان شما حمله کرده است، بهتر است فوراً به دنبال راهکار مناسب باشید. کارشناسان باغداری توصیه می‌کنند برای مبارزه با این آفات از روش تلفیقی یا IPM استفاده کنید که ترکیبی از چندین روش مختلف برای کنترل آفات به‌صورت موثر است.

روش IPM (مدیریت تلفیقی آفات) شامل ترکیب روش‌های زیستی، شیمیایی و مکانیکی برای کنترل آفات است. به کار بردن این روش‌ها به همراه نظارت مستمر بر آفت‌ها، کمک می‌کند تا ضمن حفظ تعادل اکوسیستم، میزان استفاده از سموم شیمیایی کاهش یابد.

بیشتر بدانیدخرید نهال گردو از پالیز نهال

2 سال ضمانت و گارانتی بی‌قید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت

مبارزه با کرم برگخوار نهال بادام

یکی از مهم‌ترین آفات درختان بادام، زنبور مغزخوار بادام است که بیشتر به عنوان کرم مغزخوار بادام شناخته می‌شود. این آفت در بیشتر مناطق دارای نهال بادام وجود دارد، اما بیشترین گزارش‌ها از استان‌های آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری و اصفهان بوده است. این آفت می‌تواند تا ۹۰ درصد محصول را نابود کند، که این میزان آسیب، تهدید جدی برای باغداران محسوب می‌شود.

زنبور مغزخوار بادام دارای بدنی با سر، سینه و شکم کاملاً سیاه است، و قسمت زیرین بدن حشره به رنگ قهوه‌ای روشن دیده می‌شود. شکم حشره به شکل دوکی است و به دلیل عمر کوتاه حشرات بالغ (۷ تا ۸ روز برای حشرات نر و ۱۵ روز برای حشرات ماده)، مبارزه فیزیکی نسبت به مبارزه شیمیایی اولویت دارد.

برای مبارزه مؤثر با این آفت، مراحل زیر توصیه می‌شود:

  1. رعایت بهداشت باغ: جمع‌آوری و از بین بردن میوه‌های آفت‌زده یکی از اولین و مهم‌ترین مراحل است.
  2. جمع‌آوری بادام‌های سوراخ‌شده: میوه‌های آلوده به آفت باید به دقت جمع‌آوری و از محیط باغ خارج شوند.
  3. سوزاندن میوه‌های آلوده: برای جلوگیری از تکثیر آفت، میوه‌های آسیب‌دیده بهتر است سوزانده شوند تا چرخه زندگی آفت قطع شود.
  4. سمپاشی باغ: در موارد حاد، سمپاشی با دوز مناسب و طبق توصیه کارشناسان انجام شود.

نکته مهم: برای جلوگیری از گسترش آفات، نظارت مداوم بر وضعیت باغ ضروری است. همچنین در برخی موارد، استفاده از روش‌های بیولوژیک نظیر معرفی دشمنان طبیعی زنبور مغزخوار بادام می‌تواند گزینه مؤثرتری باشد و به کاهش استفاده از سموم شیمیایی کمک کند.

بیشتر بدانیدخرید نهال بادام از پالیز نهال

2 سال ضمانت و گارانتی بی‌قید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت

مجموعه پالیز نهال با بیش از نیم قرن تجربه و مدیریت جناب آقای سعید قاسمی، به ارائه خدمات  حضوری و غیر حضوری در زمینه فروش انواع نهال شناسنامه دار امور مرتبط از جمله احداث باغ، نگهداری، مقابله با بیماری های گیاهی، آفت زدایی، آبیاری، کود دهی، هرس، برداشت و …می پردازد.

برای اطلاعات بیشتر و مشاهده محصولات با کیفیت با گارانتی 2 ساله به صفحه نهال میوه مراجعه نمایید.