برگ پیچیدگی هلو چیست؟
برگ پیچیدگی هلو یا لب شتری (Peach leaf curl)یک بیماری جهانی و فراگیر است. خسارت های اقتصادی این بیماری از سراسر دنیا گزارش و همواره در مناطقی که آب و هوای معتدل دارند، دیده می شود.
لب شتری در اثر قارچ “Taphrina deformans” ایجاد می گردد. علائم بیشتر در فصل بهار، روی برگ های جدید دیده می شوند. ابتدا برگ بی رنگ، کلفت و چروکیده شده و بعد به صورت پفکی و فر خورده و یا لب شتری در می آید.
برگهای آلوده، رنگ های مختلفی از سبز روشن تا زرد، قرمز و بنفش به خود می گیرند و احتمال دارد که با لایه ای از گرد سفید (کیسه های اسپوری قارچ)، پوشیده و پس از قهوه ای شدن بریزند. اگرچه ممکن است برگها دوباره رشد کنند، ولی تشکیل میوه در همان سال یا سال بعد، به شدت کاهش می یابد. معمولا علائم آلودگی روی میوه کم تر ظاهر می شود.
برگ پیچیدگی هلو که منجر به پیچیدگی و تورم و تغییر رنگ و شاخه و میوه هلو میگردد نخست در اروپا و سپس در سال 1857 توسط برکلی در آمریکا شناخته شده و در ایران در سال 1325 گزارش گردیده است.
جنس آن شامل گونههای متعددی است که همه آن ها انگل اجباری بوده و بر روی اندام های میزبان خود فعالیت داشته و با فرو بردن میسلیوم های خود در بافت گیاه از جمله برگ ها ایجاد هیپرتروفی می نمایند که در نهایت به پیچیدگی برگ هلو ختم می گردد.
علائم بیماری برگ پیچیدگی هلو
علائم بیماری برگ پیچیدگی هلو در تمام اندام های گیاه مشهود است ولی در برگ علائم نمایانتر است. پیچیدگی ، تورم ، تغییر رنگ و خشکیدگی سرشاخهها و بالاخره ضعف عمومی و عدم تعادل فیزیولوژی در نبات از اهم مسائل ایجاد شده است.
برگ پیچیدگی هلو
- علائم روی برگ
علائم این بیماری بر روی برگ نسبت به سنین مختلف برگ نیز فرق میکند. درختان جوان به این بیماری حساسترند. پیچیدگی به این نحو است که میسلیوم در بین سلولهای گیاه میزبان رشد کرده و در آن نفوذ مینماید و در نتیجه ایجاد هیپرتروفی و تورم در برگ میکند و برگ را از منظره طبیعی خود خارج میکند و همچنین باعث تغییر رنگ آن هم میشود. به این صورت که ابتدا رنگ برگ سبز روشن و سپس صورتی رنگ میگردد.
- علائم روی شاخه ها
روی شاخهها نیز تورم در بافت و پیچیدگی و در نهایت خشکیدگی صورت میپذیرد. باید دانست که محل آلوده در روی پوست ، ضمن متورم شدن ، تغییر رنگ به صورت ارغوانی یا قرمز بوده و در بعضی ارقام ایجاد زخم یا شانکر هم مشهور است در نتیجه همین تورم است که شاخهها نمیتوانند به رشد طبیعی خود ادامه دهند و درخت بارور نمیگردد.
- علایم روی گل و میوه
عامل بیماری برگ پیچیدگی هلو بر روی گل و میوه نیز تغییراتی حاصل کرده و ریزش گلها و دفرمه شدن میوهها را سبب میگردد. در بعضی موارد موجب شکاف و از بین رفتن میوه میشود و تعداد محدودی میوه که روی درخت باقی میماند عموما کوچک و غیرقابل استفاده خواهد بود.
مناطق انتشار بیماری
بیماری برگ پیچیدگی هلو یکی از انواع آفت ها و بیماری های نهال هلو می باشد که اصولا در جاهای گرم و خشک اهمیت زیادی ندارد و بیشتر در جاهای سرد و یا مرطب حائز اهمیت است. عامل بیماری از 10 درجه سانتیگراد به بالا شروع به فعالیت نموده و مناسبترین درجه حرارت رشدی قارچ 20 درجه سانتیگراد میباشد. این بیماری در آمریکای شمالی و جنوبی ، استرالیا ، آفریقا ، ژاپن ، چین و بسیاری از کشورهای اروپای غربی انتشار دارد.
در اصفهان و شمال ایران مخصوصا گرگان ، آذربایجان ، زنجان ، خراسان و قسمتهای مرکزی ایران به وفور دیده میشود. میزبان های آن نیز متنوع میباشد. جز هلو به بادام ، هلوی زینتی ، شلیل و زردآلو نیز حمله میکند اما در کشورهای اروپایی بیشتر روی هلو مشاهده شده است.
برگ پیچیدگی هلو
روش های مبارزه با بیماری برگ پیچیدگی هلو
همان طور که از سیکل زندگی قارچ بر میآید اسپورهای زمستانگذران در اواخر پاییز بر روی شاخهها و زیر پوسته جوانهها و احتمالا در برگها ریخته شده کف باغ زمستانگذرانی دارند و با شروع بهار و حرارت 10 درجه سانتیگراد شروع به تندش نموده و ایجاد آلودگی مینماید. لذا مبارزه با بیماری برگ پیچیدگی هلو در زمان مشخص می باشد:
- در پاییز هنگامی که بلاستور ها روی شاخه ها هستند.
- قبل از باز شدن جوانهها و یا حتی قبل از بیرون آمدن جوانهها انجام می گیرد.
روشهای مبارزه عبارتند از:
- مبارزه زراعی
جمعآوری و معدوم نمودن برگهای آلوده و کاشت ارقام مقاوم
- مبارزه شیمیایی
مبارزه زمستانه: در فصل پاییز و پس از ریزش برگها با یک قارچکش و یا محلول برد و یا کاپتان 3 در هزار بایستی درختان آلوده را سمپاشی نمود.
مبارزه بهاره: موثرترین قارچ کش محلول برد و به نسبت 2 درصد میباشد. کاپتان نیز مورد مصرف است کما اینکه در خوشرنگ کردن میوه هم نقش دارد. از سموم قارچ کش دیگر مانند کوپراویت 2 در هزار و یا از زیرام و فربام به نسبت 4-2 در هزار میتوان نام برد.
کلام آخر
کنترل و پیشگیری از ابتلاء به بیماری برگ پیچیدگی هلو با استفاده از قارچ کش های مناسب در اواخر پاییز یا در بهار انجام می گیرد. بیشتر ارقام هلو و شلیل به این بیماری حساس هستند، اما دامنه ی حساسیت آنها بسیار وسیع است. تقویت درخت، از طریق آبیاری مناسب، دادن کود ازته و تنک میوه در کنترل بیماری مؤثر است.
اگر تصمیم به خرید بهترین ارقام نهال هلو گرفته اید نهالستان پالیز با تولید و فروش نهال هلو با کیفیت بالا آماده همکاری با شما می باشد. قابل ذکر است قیمت این نهال در این نهالستان چون به صورت خرید مستقیم از نهالستان می باشد و واسطه حذف گردیده است مناسب می باشد.
یکی از خدمات مهم نهالستان پالیز احداث باغ می باشد چنانچه قصد احداث باغات تجاری کوچک یا بزرگ داشتید با کارشناسان ما در تماس باشید.
ارقام نهال هلو در این نهالستان جزء بهترین ها است که با کیفیت بالا تولید میگردد و نظرات مثبت مشتریان طی سال ها خرید گویای این امر می باشد. ما از کاشت تا برداشت پاسخگوی شما خواهیم بود ، جهت خرید اینترنتی نهال هلو با کارشناسان ما در تماس باشید.
نهالستان پالیز بزرگ ترین نهالستان شمال غربی ایران است که در شهر میاندوآب واقع شده است. این نهالستان فعالیت خود را از سال 1310 در حوزه پرورش ارقام نهال آغاز نموده و طی این مدت موفقیت های بسیاری را در این زمینه کسب کرده است.
هدف اصلی نهالستان پالیز، تولید باکیفیت ارقام نهال است. افزون بر این، تنوع بالای نهال در این نهالستان باعث امتیاز این نهالستان نسبت به سایر رقبا شده است.
نهالستان پالیز با پشتیبانی 24 ساعته، جهت خرید، پشتیبانی محصول، اطلاع از قیمت نهال گردو پیوندی و مشاوره رایگان، آماده خدمت رسانی به مشتریان گرامی است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران
دیدگاهتان را بنویسید
لیست ارقام نهال
- آفات درخت بادام
- آفات درخت گردو
- آفت درختان (باکتری)
- احداث باغ
- بیماری درخت بادام
- بیماری درخت گردو
- بیماری درختان (قارچ)
- داشت درختان
- داشت درختان آلبالو
- داشت درختان انار
- داشت درختان انجیر
- داشت درختان انگور
- داشت درختان بادام
- داشت درختان پسته
- داشت درختان سیب
- داشت درختان فندق
- داشت درختان گردو
- داشت درختان گلابی
- داشت درختان گیلاس
- کاشت نهال
- محصولات
- مقاله
- نهال آلبالو
- نهال آلو
- نهال انار
- نهال انجیر
- نهال انگور
- نهال بادام
- نهال به
- نهال پالونیا
- نهال پسته
- نهال توت
- نهال خرمالو
- نهال زردآلو
- نهال زرشک
- نهال زیتون
- نهال سیب
- نهال شلیل
- نهال صنوبر
- نهال فندق
- نهال گردو
- نهال گل محمدی
- نهال گلابی
- نهال گوجه سبز
- نهال گیلاس
- نهال هلو