یک کشاورز قبل از خرید نهال گردو باید اطلاعات کافی در مورد نهال گردو کسب کند و بداند درخت گردو چند ساله بار میدهد؟ در حالت تخصصی درختان گردو به چندین روش تقسیم بندی می‌شود، ولی درختان گردو از نظر اولین باروری پس از کاشت به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:

  • درخت گردو زود بازده
  • درخت گردو دیر بازده

دوره بازدهی درختان گردو رابطه مستقیمی با ژنتیک همچنین نحوه تکثیر آنها دارد؛ بنابراین به هنگام خرید نهال گردو حتماً از متخصصین روش تکثیر و دوره بازدهی آن را بپرسید؛ برای مثال درختان گردو فرنور فرانسوی به طور ژنتیکی زود بازده هستند، اگر نهال گردو فرنور بذری را خریداری کنید سه سال زمان برای اولین باردهی احتیاج خواهد داشت.

 ولی در صورت خرید نهال پیوندی فرنور تنها یک سال پس از کاشت شما اولین میوه‌های گردو را بر روی آن مشاهده خواهید کرد؛  از نظر علمی و تخصصی درختان ژنوتیپ‌ و پیوندی سریع‌تر از حد انتظار به دوره بازدهی رسیده و معمولاً ۴ الی ۵ سال پس از کاشت باردهی آنها آغاز می‌شود، تا سن ۲۰ سالگی دوره جوانی درخت گردو محسوب شده و از سن ۲۰ سالگی باردهی درخت تا ۱۰۰ سالگی ثابت باقی می‌ماند.

 در ادامه مقاله همراه ما باشید تا انواع درخت گردو زود بازده و دیربازده را به شما معرفی کنیم؛ البته برای احداث باغ گردو نمی‌شود حتماً درختان زودبازده را خریداری کنید، چون برخی از درختان دیر بازده میوه‌های با کیفیت و صادراتی تولید می‌کنند که شاید سوددهی آنها بیشتر باشد. 

باردهی درخت گردو

درخت گردو زود بازده

چون کشاورزان برای احداث باغ گردو از تسهیلات و وام‌های مختلف استفاده می‌کنند، بنابراین به دنبال کسب درآمد سریع‌تر بوده و مشتاق خرید درخت گردو زود بازده هستند تا با باروری سریعتری داشته و زودتر به باردهی اقتصادی برسند؛ در ادامه انواع نهال گردو زود بازده را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. نهال گردو ژنوتیپ پالیز: نهال گردو ژنوتیپ پالیز در تیپ‌های ۵ الی ۹ تولید می‌شود و مختص مناطق گرمسیری، معتدل و سردسیری هست؛ منشأ این درخت کشور کانادا بوده ولی توسط نهالستان معتبر کشور بومی‌سازی شده هست؛ میزان باردهی نهال گردو ژنوتیپ پالیز دو برابر دیگر نهال‌ها بوده و در یک هکتار ۶ الی ۸ تن میوه نیمه کاغذی تولید می‌کند؛ تنها یک سال پس از کاشت باردهی نهال گردو ژنوتیپ کانادایی آغاز می‌شود، از دیگر مزایای نهال گردو ژنوتیپ پالیز می‌توان به پایه کوتاه بودن آن اشاره کرده ۴ الی ۵ متر ارتفاع داشته و فاصله کاشت آن در مزرعه ۶ متر هست.
  2. نهال گردو چندلر: نهال گردو چندلر به دو روش ژنوتیپ و پیوندی تکثیر می‌شود، این درخت زودبازده بوده و یک سال پس از کاشت شروع به باردهی می‌کند؛ پوسته نهال گردو چندلر کاغذی و مایل به سیاه است؛ این درخت آمریکایی و میانگل بوده و در مناطق معتدل رشد بهتری از خود نشان می‌دهد؛ نهال گردو آمریکایی محدودیت ارتفاعی داشته و از ارتفاع ۷۰۰ تا ۱۷۰۰ متر کاشته می‌شود، نهال گردو چندلر کمی بلندتر از نهال ژنوتیپ کانادایی بوده و فاصله کاشت آن در مزرعه ۷ متر هست.
  3. نهال گردو فرنور: منشا نهال گردو فرنور کشور فرانسه است، البته این نهال نیز توسط نهالستان معتبر بومی‌سازی شده و به دو روش ژنوتیپ و پیوندی تکثیر می‌شود، میزان باردهی نهال گردو فرنور در هکتار ۴ الی ۶ تن است؛ این درخت در ارتفاع ۷۰۰ تا ۲۷۰۰ متر رشد مناسبی از خود نشان می‌دهد؛ نهال گردو فرنور فرانسوی دیرگل بوده و مختص کاشت در مناطق سردسیری و کوهستانی هست.

درخت گردو دیر بازده

درخت گردو دیر بازده حداقل ۵ سال زمان احتیاج دارد تا اولین باربری را تجربه کند معمولا درختان بذری و درختان کلاسیک جزو درختان دیربازده محسوب می‌شوند؛ البته ما به هیچ عنوان خرید نهال گردو دیربازده را منع نمی‌کنیم، برخی از درختان دیر بازده مزایا و ویژگی‌های خاصی داشته و کشاورز برای کسب درآمد بیشتر باید این درختان را خریداری کند:

  1. نهال گردو پکان آمریکایی: برای مناطق بیابانی و کویری مناسب هست که امکان کاشت نهال گردو وجود ندارد، در واقع کشاورزان می‌توانند با خرید نهال گردو پکان آمریکایی این مشکل را حل کنند؛ نهال گردو پکان آمریکایی زودگل بوده و گاهاً تا دمای ۵۵ درجه سانتیگراد را تحمل می‌کند و این نشانگر کیفیت بالای آن هست؛ شکل ظاهری میوه پکان آمریکایی نیز متفاوت بوده و دارای میوه کشیده خرمایی شکل با پوست تیره و مغز قهوه‌ای روشن هست، درخت گردو پکان آمریکایی برای اولین باروری حداقل ۵ سال زمان احتیاج دارد؛ درخت گردو پکان آمریکایی پایه بلند بوده و حداقل فاصله برای کاشت آن ۱۲ متر هست.
  2. نهال گردو تویسرکان ایرانی به عنوان یک نهال بذری و ژنوتیپ شناخته می‌شود، این درخت برای اولین باروری ۵ سال زمان احتیاج دارد، جزو درختان کلاسیک و پربار بوده و در هر هکتار ۵ الی ۶ تن میوه تولید می‌کند، کیفیت بالای میوه تولیدی و رنگ سفید مغز گردو تویسرکان باعث شده تا در بازار آجیل فروشی و صنعت غذاسازی تقاضای زیادی داشته باشد.
  3. یکی از میوه‌های محبوب در بین مصرف کنندگان نهال گردو کاغذی ایرانی هست، میوه این درخت علاوه بر اینکه درشت بوده و مغز پرباری دارد به خاطر پوسته کاغذی آن به راحتی شکسته و از مغز جدا می‌شود، نهال گردو کاغذی ایرانی جزو درختان دیر گل محسوب می‌شود، این درخت ۱۰ سال زمان برای اولین باروری احتیاج دارد، البته درختان گردو کاغذی پایه بلند هستند، بنابراین فاصله‌ای که برای کاشت آن در نظر می‌گیرند ۱۲ متر هست، میزان باردهی درخت گردو کاغذی در یک هکتار ۴ الی ۵ تن محاسبه کرده‌اند.

باردهی درخت گردو چند سال است

از دیگر فاکتورهای مهمی که کشاورزان به هنگام خرید نهال گردو باید به آن توجه داشته باشند، عمر اقتصادی نهال گردو است؛ برای اینکه بدانید باردهی درخت گردو چند سال است باید با اصالت آن آشنایی کافی داشته باشید؛ بنابراین نهال گردو را از نهالستان‌های معتبر خریداری کنید تا اطلاعات دقیق و علمی در اختیار شما قرار دهند، البته عمر اقتصادی نهال گردو علاوه بر ژنتیک به موارد دیگری نیز وابسته هست.

  • روش تکثیر 
  • مدیریت کشاورز 
  • کوددهی 
  • سمپاشی 
  • هرس 
  • پیوند جوان سازی

مسلماً درختان گردو که به روش ژنوتیپ و پیوندی تکثیر می‌شوند، عمر اقتصادی بیشتری داشته و کمتر دچار سال‌آوری می‌شوند، مدیریت کشاورز برای کوددهی و سمپاشی باعث افزایش سیستم ارتقاء سیستم دفاعی آن در برابر انواع بیماری و آفات می‌شود.

یکی از روش‌هایی که اکثر مهندسین نهالستان به هنگام فروش نهال گردو بر آن تاکید دارند پیوند جوانسازی درختان گردو است؛ اگر شما بهترین نهال گردو را خریداری کنید بعد از ۳۰ الی ۴۰ سال دوره کهنسالی آن آغاز می‌شود؛ در این دوره شما با قطع شاخه‌های کهنسال و پیوند زدن شاخه‌های جدید می‌توانید درخت را برای رشد و باروری بیشتر تحریک کنید‌

باردهی درخت گردو

درخت گردو چند سال عمر میکند

در جواب به سوال « درخت گردو چند سال عمر میکند» باید گفت درختان گردو عمر طولانی دارند به طور مثال کهن‌ترین درخت گردو در کشور ایران در روستای کلوسه قرار گرفته است این درخت ۹۵۰ سال سن داشته و و جزو میراث فرهنگی فریدونشهر در استان اصفهان به شمار می‌آید؛ البته کشاورزان علاوه بر اینکه بدانند درخت گردو چند ساله بار میدهد؛ باید با عمر اقتصادی و معمولی آن نیز آشنا باشند.

به طور طبیعی درختان گردو که در باغات مدرن و تجاری کاشته می‌شود ۱۰۰ تا ۱۲۰ سال عمر معمولی دارند؛ البته این درختان ۱۰۰ سالگی دوره افول خود را آغاز می‌کنند، در این دوره میزان هزینه‌ای که کشاورز صرف نگهداری و مراقبت از آنها می‌کند بیشتر از درآمد باغ گردو خواهد بود پس بهتر است بارداران بعد از صد سالگی با قطع درختان گردو کهنسال نسبت به تایید زیرساخت باغ گردو اقدامات لازم را انجام دهد.

میزان باردهی درخت گردو در هکتار

میزان باردهی درخت گردو در هکتار با توجه به نژاد و روش تکثیر آن فرق می‌کند درختان ژنوتیپ پالیز کانادایی معمولاً در یک هکتار ۶ تا ۸ تن میوه تولید می‌کنند؛ دیگر درختان آمریکایی فرانسوی اسرائیلی و ایرانی در هکتار ۴ الی ۶ تن میوه تولید کرده و میوه آنها با کیفیت و صادراتی است.

 درختان گردو اگر به صورت بذری و سنتی تکثیر شوند قدرت باردهی آنها ۲ الی ۳ چون میوه تولید می‌کنند؛ از اینرو مهندسین نهالستان به هنگام فروش نهال گردو برای احداث باغ مدرن و تجاری توصیه می‌کنند بدون در نظر گرفتن قیمت نهال گردو حتماً نهال‌های ژنوتیپ و پیوندی را انتخاب کنند.

علت بار ندادن درخت گردو

گاهی کشاورز سال‌ها منتظر می‌ماند تا باردهی درخت گردو را مشاهده کند، ولی درختان گردو باردهی خود را آغاز نمی‌کنند؛ علت بار ندادن درخت گردو زیاد در قدم اول کشاورز باید مطمئن شود نهال خریداری شده در چه سنی باردهی خود را آغاز می‌کند.

 در واقع باغدار بداند درخت گردو چند ساله بار میدهد؛ همچنین از کیفیت نهال نیز اطمینان داشته باشد برای شناختن انواع نهال مرغوب و با کیفیت توصیه می‌کنیم به سایت paliznahal.ir مراجعه کرده و با کارشناسان در ارتباط باشید؛ از عوامل بعدی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برای مشاهده محصولات خرید نهال گردو پالیز نهال به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.

ضمانت و گارانتی 2 ساله بی‌قید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت

  • عوامل جوی: بار ندادن درخت گردو ممکن است به دلیل شرایط جوی نامناسب باشد؛ آب و هوای سرد و نمایش‌های شدید گرما، خشکی هوا، برف، باران چندان مفید برای گردو نیستند و منجر به کاهش باردهی می‌شوند.
  • پردازش بیولوژیکی: مشکلات در فرآیند گرده‌افشانی، گرده ناتوان یا عدم ترکیب مناسب بین گرده و تولید کننده میوه می‌تواند منجر به بار ندادن درخت گردو شود.
  • کمبود مواد غذایی: تامین مواد غذایی کافی برای درخت گردو در باردهی آن تاثیر دارد، عدم دریافت مقادیر کافی عناصر غذایی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم مشکلاتی برای تشکیل و رشد میوه‌ها ایجاد می‌کند.
باردهی درخت گردو
  • عوامل بیماری‌زایی: حملات آفات و بیماری‌ها باعث ضعف درخت گردو شده و از باردهی آن کاسته می‌شود؛ بیماری‌هایی مانند شانکر پوسته، پوسیدگی ریشه، خشک‌ شدگی شاخه‌ها و بیماری‌های قارچی بر باردهی درخت گردو تاثیر منفی دارند.
  • نوع نهال گردو، رقم یا ژنتیک: بعضی از رقم‌ها یا انواع درخت گردو بار زیادی نمی‌دهند، انتخاب رقم‌هایی با باردهی بالا و خصوصیات مطلوب کمک می‌کند تا مشکل بار ندادن درخت گردو حل گردد.

توصیه می‌شود که در صورت بار ندادن درخت گردو، با مهندسین نهالستان مشاوره کنید تا بتوانند مشکل را بررسی کرده و راهکار مناسب را ارائه دهند.

کلام آخر

برای یک باغدار مهم است بداند درخت گردو چند ساله بار میدهد؟ البته همیشه ما توصیه نمی‌کنیم نهال‌های زودبازده را خریداری کنید؛ با اینکه نهال زود بازده قدرت و سرعت باروری بیشتری دارد؛ کشاورزان بر اساس سازگاری با اکوسیستم منطقه خود باید نهالی را انتخاب کنند تا متناسب با منطقه بوده و نگهداری و مراقبت از آن هزینه زیادی برای کشاورز نداشته باشد؛ بهتر هست قبل از طی کردن مراحل احداث باغ مدرن گردو حتماً با کارشناسان نهالستان در تماس باشید تا آنها اطلاعات تکمیلی را در اختیار شما قرار دهند.

برای اطلاعات بیشتر و مشاهده محصولات با کیفیت با گارانتی 2 ساله به صفحه نهالستان پالیز مراجعه نمایید.