علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد اما اگر گل ها، برگ ها و نوک شاخه ها ناگهان شروع به خشک شدن کردند ، این بدان معناست که درخت شما مبتلا به مونیلیوز است. یک بیماری قارچی که اگر اقدامات لازم را برای مبارزه با آن انجام ندهید ، گیلاس میمیرد و قارچ به درختان دیگرنیز سرایت می کند.
عوامل ایجاد کننده این قارچ توسط باد یا حشرات در فصل بهار و در زمان گلدهی بیشتر به چشم می خورد. این حشرات از طریق پشت گل ها به داخل چوب نفوذ کرده و آن را از بین می برند. به این ترتیب چوب آسیب دیده و از هدایت آب جلوگیری می کند ، به همین دلیل نه تنها گلها بلکه برگها و شاخه ها نیز خشک می شوند.
شرایط مطلوب برای توسعه این قارچ رطوبت زیاد در طول گلدهی است. باران های مکرر در بهار نیز به این امر کمک می کند. اگر در طول گلدهی باغ آب و هوای خشک وجود داشته باشد ، گیلاس به ندرت به مونیلیوز بیمار می شود.
گیلاس های کاشته شده در مناطق پست، در مناطقی که توسط باد دمیده نمیشوند ، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. نه تنها درختان گیلاس، بلکه درختان آلو و بادام و سایر میوه های سنگی نیز از این بیماری رنج می برند.
بیماری مونیلیوز
اولین علامت، بیماری مونیلیوز است که باعث خشک شدن ناگهانی شکوفه های گیلاس میشود. آنها قهوه ای میشوند انگار در اثر سرما یا آتش آسیب دیده اند. پس از گل ، برگ ها تحت تأثیر قرار می گیرند. ابتدا لبه ها خشک می شوند و سپس کل برگ به طور کامل خشک می شود.
تفاوت این بیماری با سایر بیماری ها این است که برگ ها پس از خشک شدن نمی ریزند ، بلکه روی شاخه ها آویزان می مانند. سپس نوک شاخه ها شروع به خشک شدن می کنند. یکی دیگر از علائم آن این است که روی برش چوب حلقه های تیره دیده می شود.
معمولاً از شروع عمل قارچ تا خشک شدن کل شاخه ، حدود 30 روز طول می کشد. اگر این بیماری درمان نشود، پس از مدتی نهال گیلاس می تواند به طور کامل بمیرد.
اگر برگ گیلاس خشک شد چه باید کرد؟
اگر برگ های گیلاس شروع به خشک شد کردند ، اولین قدم قطع تمام شاخه های بیمار است. حتی 15 سانتی متر از قسمت سالم را هم قطع کنید، زیرا عوامل ایجاد کننده قارچ ، با نفوذ به چوب سالم ، بلافاصله خود را نشان نمی دهند. تکه های بریده شده چوب نباید روی هم چیده شوند و توده آن ها لزوماً سوزانده می شوند.
درختان با قارچ کش های حاوی مس درمان می شوند. کل درخت و تنه را سمپاشی کنید. مطمئن شوید که تمام میوه های سنگی را که در نزدیکی درخت بیمار رشد می کنند، بررسی کنید. در پاییز بهتر است تمام بقایای گیاهی از زیر درختان جمع آوری و سوزانده شوند.
پیشگیری از بیماری مونیلیوز
هنگام احداث باغ گیلاس باید راه حلی را برای پیشگیری از بیماری مونیلیوز نظر بگیرید. انتخاب مکان مناسب برای کاشت مهم است، محل باید روی تپه باشد و همچنین آب های زیرزمینی نباید بیش از 1.5 متر از سطح عبور کنند.
ارقامی که کاملاً از مونیلیوز محافظت شوند هنوز پرورش داده نشده اند، اما گیلاس های جدید و مدرن در صورت برآورده شدن شرایط رشد در برابر عفونت مقاوم تر هستند. بهتر است برای پیشگیری به نکات زیر توجه نمایید:
- کاشت را غلیظ نکنید ، فاصله بین درختان باید حدود سه متر باشد.
- هرس قانونی را به موقع انجام دهید ، رشد بیش از حد را حذف کنید.
- درمان پیشگیرانه، آماده سازی های حاوی مس باید حداقل دو بار در فصل انجام شود:
- وقتی جوانه ها باز می شوند ؛
- وقتی میوه ها بسته می شوند (انواع توت ها در این لحظه به اندازه یک نخود هستند) ؛
- در پاییز لازم است لانه حشرات را از بین ببرید.
- مطمئن شوید اطراف درخت را علف هرز رشد نکرده در صورت رشد علفهای هرز را از بین ببرید.
- در پاییز، برگهای افتاده را جمع آوری و بسوزانید
- پوست در حال مرگ باید در پاییز تمیز شود.
دلایل خشک شدن درخت گیلاس
در صورت بروز هرگونه خشک شدن فوراً اقدامات لازم را برای نجات درخت انجام دهید. علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس در زمان های متفاوت و با علائم خاصی همراه است که دلایل خشک شدن درخت گیلاس را در این قسمت بررسی می کنیم.
ضمانت و گارانتی 2 ساله بیقید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت
1.خشک شدن تابستانی
اگر در نیمه دوم تابستان شاخه های درختان ناگهان شروع به پژمرده شدن و خشک شدن کنند و مشکل به سرعت گسترش یابد ، احتمال فعال شدن مونیلیوز زیاد و خشک شدن تابستانی اتفاق می افتد. درختان گیلاس باید در سالهایی با تابستان های بارانی و زمستان هایی با هوای معتدل از این بیماری محافظت شوند.
2.خشک شدن پاییزی
اگر ریزش برگ در اولین ماه های پاییز مشاهده شود، نشانه ای از خشک شدن پاییزی است. شما می توانید این علامت را به عنوان نشانه ای از بیماری کوکومیکوز ، نوع دوم بیماری قارچی درختان میوه سنگی در نظر گرفته می شود. مرحله بعدی انجماد شاخه های گیلاس در ماه های زمستان است.
3.سوسک
این بیماری زمانی رخ می دهد که سوسک روی درخت گیلاس قرار گیرد. در ادامه این بیماری خشک شدن درخت رخ می دهد. درختان پیر در برابر حمله این آفت مقاومت نیستند و می میرند. اما درختان جوان با کمک دارو می توانند با سوسک ها مقابله کنند و بهبود یابند.
4.خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس
یکی از دلایل خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس کرم ریشه خوار است. درخت گیلاس به دلیل داشتن ریشه شیرین برای کرم ریشه خوار یک غذای لذیذ به شمار میاید و مورد هجوم کرم ریشه خوار قرار میگیرید. لازم به ذکر است که کرم ریشه خوار در زمینهایی که نرم و رسی هستند به وفور دیده میشود، در صورتی که در زمینهای سنگلاخی، کرم ریشه خوار نمیتواند پیشروی کند و گوشههای تیز شن و سنگلاخهها باعث مرگ این کرم میشود.
سخن پایانی درباره علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس
اگر هوا در بهار خشک بود و اسپورهای قارچی در یک درخت آلوده بیدار نمی شدند ، این بدان معنا نیست که این بیماری از بین رفته است. در تابستان ، در طول باران های طولانی مدت و هوای خنک ، این بیماری می تواند خود را با قدرت کامل نشان دهد. زمان تابستان آسیب به درخت با میوه شروع می شود. ابتدا ، آنها تیره می شوند ، سپس هاگ ها ظاهر می شوند.
نهالستان تخصصی پالیز نهال مهندس سعید قاسمی از طریق مشاوره رایگان، به صورت مستقیم و غیر مستقیم (آنلاین) به باغداران، کلیه اقدامات مرتبط با قیمت نهال گیلاس شناسنامه دار و میوه (باغداری از جمله نحوه احداث باغ ، نگهداری کاشت، داشت و نحوه رسیدگی بیماری و آفاتزدایی و کوددهی) و دیگر تکنیکهای مهم را در اختیار باغداران عزیز قرار میدهد.
مطالب بسیار کاربردی و عالی بودند
ممنون خوشحالیم که نظرتان را جلب کردیم