بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس اغلب درختان دانه دار و هسته دار را مورد هدف قرار میدهد. عامل اصلی ایجاد این بیماری نوعی قارچ است. که با حمله به نهال گیلاس؛ محصول دهی آن را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری برروی اکثر درختان دانه دار و هسته دار نیز دیده میشود. در این مطلب قصد داریم بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس را برروی درختان آلبالو و گیلاس مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
تعریف
پوسیدگی قهوای نوعی بیماری قارچی است. که علاوه بر آسیب به محصول در حال رسیدن برروی درختان؛ پس از برداشت محصول نیز به میوهها آسیب وارد میسازد.
علایم و خسارت بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس
ایجاد خسارت در هریک از اندامهای درخت متفاوت است:
- در ابتدا علائم بیماری برروی بخشهای گلدهنده یا میوه دیده میشود.
- با گسترش بیماری، قارچ به سمت شاخهها حرکت نموده و باعث ایجاد شانکرهایی برروی آنها میشود.
- بر روی شکوفهها علائمپژمردگیوسوختگیدیدهمیشود.آنها روی درخت باقی مانده و نمیریزند.
- برروی میوه نیز علائمی همچون چروکیدگی و قهوایشدندیده میشود. از انتهایمیوههایآلودهصمغتیرهرنگیخارجمیشود. و روی میوهپوششخاکستریقارچنیز شکل میگیرد. میوه نیز مانند شکوفهها ریزشپیدانکرده ورویدرختباقی میمانند.
- بر روی شاخههای بیمار شانکرهایریز مشاهدهمیشود.
نحوه انتشار بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس
بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس بر روی قسمتهای آلوده درخت زمستانگذرانی میکند. و از طریق باد و باران نیز انتشار میابد.
پیشگیری و کنترل بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس
برای جلوگیری از انتشار بیشتر بیماری در سطح باغ؛ اندامها از جمله شاخه و میوههای آلوده را جمع آوری نموده و از باغ خارج کنید. شاخههای آلوده نیز باید هرس شوند تا عوامل بیماری تا جای ممکن حذف شوند.
چه عواملی بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس را تشدید میکند؟
- وجود عامل بیماری در محیط باغ
- وجود رطوبت
- وجود سوراخ و یا بریدگی برروی میوه و اندامهای درخت
وجود این عوامل میتواند به گسترش بیشتر بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس کمک کند.
بنابراین مدیریت باغ را جدی بگیرید. و از آبیاری بیش از حد و صدمه به درختان توسط ماشین آلات پیشگیری نمایید.
با مدیریت تغذیه باغ؛ قدرت رشد درختان افزایش یافته و مانع از پیشروی شانکرها در سطح شاخه خواهند شد.
برای مقابله با بیماری پوسیدگی قهوه ای گیلاس؛ سمپاشیهای چند گانه نیز طی 4 مرحله انجام خواهد شد:
مرحله اول: زمان ریزش ۷۰ درصدی برگها در پاییز
مرحله دوم: سمپاشی پس از هرس زمستانه
مرحله سوم: سمپاشی در زمان تورم جوانه
مرحله چهارم: سمپاشی بعد ریزش گلبرگها در بهار
جمع بندی
متاسفانه امروزه بیماری پوسیدگی قهوه ای در اغلب باغهای درختان هسته دار و دانه دار مشاهده میشود. از این رو به شما توصیه میکنیم با کاشت ارقام مقاوم و همچنین مدیریت صحیح باغ از درختان خود در برابر این بیماری محافظت نمایید. برای مشاوره تخصصی با کارشناسان گیاه شناسی ما در نهالستان پالیز؛ کافیست با ما تماس بگیرید.
نهالستان پالیز پیشرو در عرصه تولید و توزیع انواع ارقام نهال میوه به سرتاسر کشور؛ آماده ارائه خدمات به کلیه شما باغداران محترم میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات ما را در سایت پالیز مطالعه نموده و یا با ما از طریق تماس تلفنی؛ حضوری و آنلاین در ارتباط باشید.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.