آبیاری نهال هلو بسیار مهم هست، زیرا آب از عناصر اساسی برای رشد و توسعه صحیح درختان هلو محسوب میشود؛ یکی از علل اصلی مرگ و خشک شدن درختان هلو، کمبود آب هست.
در طول فصول خشک و گرم، درختان هلو به طور مرتب و در مقادیر مناسب آبیاری شوند تا مانع از خشکی خاک و ریشه شده و رشد و عملکرد سالانه آنها را تضمین کنند؛ آبیاری اصولی و استاندارد در خلال مراحل مختلف رشد درخت هلو نقش مهمی ایفا میکند.
- دوره رشد در فصل بهار و تابستان: آبیاری منظم به کنترل رشد درختان کمک کرده و باعث تشکیل میوههای سالم، آبدار، شیرین و با کیفیت میشود.
- در فصل پاییز و زمستان نیز آبیاری درختان هلو کمک میکند تا ریشهها خود را برای مقابله با آب و هوای سرد محکم کنند.
بنابراین قبل از خرید نهال هلو با مبحث آبیاری باغات هلو آشنایی کافی داشته باشید، چون آبیاری درختان هلو برای رشد صحیح، تولید میوه با کیفیت، حفظ عملکرد سالانه و محافظت در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد مهم هست.
آبیاری درختان هلو
همیشه قبل از اقدام به آبیاری درختان هلو، با توجه به شرایط محیطی و اقلیمی منطقهی خود برنامه مناسبی برای آبیاری باغات هلو داشته باشید، برای این منظور میتوانید از متخصصین نهالستان کمک بخواهید؛ ما در ادامه ۵ نکته مهم برای آبیاری درختان هلو را به شما خواهیم گفت:
- رعایت نیاز آبی: درختان هلو برای رشد و تولید میوه به آب کافی نیاز دارند، بهتر است خاک را مرطوب نگه داشته و از خشکی آن جلوگیری کرده و با توجه به متوسط دمای محیط، دفعات آبیاری را تنظیم کنید.
- انتخاب روش آبیاری: از آبیاری نواری یا قطرهای بهره ببرید تا آب در نزدیکی ریشهها بریزد و هدر نرود؛ این نوع آبیاری کمترین هدررفت آب را به همراه دارد و به طور کلی موثرتر از آبیاری سنتی هست.
- استفاده از مواد آلی: استفاده از مواد آلی مثل کمپوست و کودهای حیوانی پوسیده به بهبود ساختار خاک کمک کرده و توانایی نگهداری رطوبت را افزایش میدهد؛ باعث بهبود تغذیه درختان هلو و بهبود عملکرد آنها خواهد بود.
- مدیریت منابع آب: به منظور بهرهبرداری بهینه از آب و جلوگیری از هدررفت، میتوانید از روشهای مانند دستگاههای کنترل آبیاری هوشمند استفاده کنید؛ این دستگاهها به شما کمک میکنند تا به طور دقیق آبیاری را کنترل و مدیریت کنید.
- رعایت زمانبندی آبیاری: زمانبندی مناسب آبیاری نهال هلو با توجه به نیازهای درختان هلو مهم بوده و نیاز آبی درختان هلو در طول فصول مختلف سال متغیر هست؛ در فصل رشد فعال، بهار و تابستان نیاز آبی افزایش یافته و معمولاً در هر هفته آبیاری عمیق را انجام میدهند ولی در فصل پاییز و زمستان کاهش مییابد.
برای درک بهتر موضوع ابتدا مشخصات درخت هلو را به شما معرفی کرده و انواع آن را خواهیم گفت! سپس به بررسی زمان آبیاری درخت هلو و نحوه آبیاری نهال و هلو خواهیم پرداخت، بهتر است قبل از خرید نهال هلو در مقاله زیر را مطالعه کنید.
مشخصات درخت هلو
از مشخصات درخت هلو باید به پوست مخملی و پرزدار آن اشاره کنیم؛ نام علمی میوه آبدار حضور Prunus Persica بوده و هسته سقف چوبی دارد؛ در حالت کلی میوه هلو به دو دسته تقسیم بندی میکنند:
- میوههایی که گوشت آن به هسته چسبیده است مانند هلو سفید پاییزه، را برای تولید مربا، رانی و انواع آبمیوهها استفاده میکنند.
- میوههایی که گوشتان به راحتی از هسته جدا میشود مانند هلو زعفرانی، برای تازه خوری استفاده کرده و برای دورهمیها و مهمانیها مناسب هست.
طبق آمار به دست آمده چون هلو جزو پرطرفدارترین محصولات در کل جهان محسوب میشود، بنابراین احداث باغ هلو به نفع باغداران بوده و سوددهی قابل توجهی برای آنها دارد؛ از مشخصات درخت هلو میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد:
- درخت هلو جزو گیاهان گلدار دو لپهای هست.
- این درخت جزو گل سرخ سانان بوده و حداکثر عمر آن را ۱۵ سال گزارش دادهاند.
- در ۱۰۰ گرم میوه هلو ۳۹ کیلو کالری وجود دارد.
- وجود ویتامینهای گروه B گروه A و گروه c باعث شده تا مصرف میوه هلو را برای تمامی سنین توصیه کنند.
انواع نهال درخت هلو
باید بگوییم در نهالستانهای معتبر گونه نهال هلو در اختیار کشاورزان قرار داده میشود؛ آمار فروش نهال هلو در مناطق مختلف کشور زیاد بوده و این نشان دهنده محبوبیت و نگهداری میوه هلو در بین کشاورزان هست، انواع نهال درخت هلو که پرفروش و محبوب هستند عبارتند از:
- نهال هلو دوباره فرانسه یک نهال پایه کوتاه بوده و ارتفاع آن ۴ تا ۵ متر هست، فاصلهای که برای کاشتن نهال هلو دوبار فرانسه در مزرعه در نظر گرفتند تنها ۳ متر است، بنابراین شما در یک هکتار زمین میتوانید بیشتر از هزار اصله نهال را کاشت کنید؛ این درخت زودبازده بوده و در سال دوم شروع به باردهی میکند.
- نهال هلو ردتاب آمریکایی به صورت پیوندی و بر پایه شفتالون تکثیر میشود؛ سیستم دفاعی قوی در برابر تنشهای هوایی دارد؛ میوه این درخت دو رنگ بوده و نارنجی و قرمز هست؛ جزو درختان پربار محسوب میشود در یک هکتار زمین بیشتر از ۶۵ تن میوه تولید میکند؛ ارتفاع این درخت کمتر از ۵ متر بوده بنابراین رسیدگی به راحت است.
- یکی از درختان کلاسیک هلو باید به نهال هلو زعفرانی اشاره کنیم که منشا اصلی آن کشور چین هست؛ درخت هلو زعفرانی، میوههای درشت و سنگین تولید کرده و هر میوه آن ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم وزن دارد؛ از نام میوه هلو زعفرانی مشخص است رنگ آن کاملاً زعفرانی بوده، پوسته نازکی داشته و گوشت آن به راحتی از هسته جدا میشود؛ از هلو زعفرانی برای تازهخوری مناسب هست؛ این درخت ۱۵ تا ۲۰ سال عمر دارد و به صورت پیوندی بر پایه شفتالو تکثیر میشود.
- نهال هلو انجیری خونی بومی کشور خودمان است؛ طعمی شیرین و رایحه دلپذیر این میوه باعث محبوبیت در بین مصرف کنندگان شده بنابراین باغداران با احداث باغ هلو انجیری میتوانند محصولات خود را در کل کشور به فروش برسانند؛ این درخت در یک هکتار ۶۰ تا ۷۰ تن میوه تولید کرده و ۱۵ تا ۲۰ سال عمر اقتصادی دارد؛ حتماً اصول آبیاری نهال هلو را رعایت کنید این درخت هر هفته احتیاج به آبیاری عمیق دارد.
نیاز آبی درخت هلو
باغدار برای پرورش درختان هلو، باید نیاز آبی درخت هلو را دانسته و به تأمین آن بپردازند؛ درختان هلو در طول فصل رشد و میوهدهی به آب فراوانی نیاز دارند؛ اما میزان دقیقی که هر درخت هلو برای رشد به آن نیاز دارد، بستگی به عوامل مختلفی مانند شرایط آب و هوایی، اندازه و سن درخت، نوع خاک و دیگر عوامل دارد.
در اولین سال رشد، هلوها نیاز به آبیاری منظم دارند تا ریشههای آنها به خوبی رشد کرده و برگهای جدید تولید شود؛ در این سالها هفتهای دو یا سه بار نهال و هلو را آبیاری میکنند تا ریشهها رشد کرده و با خاک اطراف سازگاری داشته باشد.
ضمانت و گارانتی 2 ساله بیقید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت
با گذر زمان، نیاز آبی درخت هلو کاهش مییابد، به طوری که فاصله بین دو آبیاری تا ۷ روز افزایش یافته و کشاورز در فصل بهار مخصوصاً فصل تابستان کشاورز باید هفته یک بار با قطر هلو را آبیاری کند، به طور معمول درخت هلو روزانه به ۳ الی ۴ لیتر آب احتیاج دارد؛ برای تعیین میزان دقیق آبیاری نهال هلو، بهتر است از متخصصین نهالستان کمک گرفته یا به paliznahal.ir مراجعه کنید.
زمان آبیاری درخت هلو
زمان آبیاری درخت هلو وابسته به شرایط محیطی و اکوسیستم غالب منطقه هست؛ درخت هلو به آب نیاز دارد تا خاک به طور یکنواخت مرطوب باشد؛ حتماً به زمان آبیاری نهال هلو دقت کافی داشته باشید، چون این درختان حساسیت زیادی داشته و در صورت تنش خشکی دچار مشکل و آسیب میشوند.
نیاز هلو به آب در زمان رشد و فعالیت بیشتر میشود؛ در زمان آغاز رشد (بهار) درختان هلو به آبیاری مکرر نیاز دارند تا خاک مرطوب باقی بماند؛ برخلاف دیگر درختان میوه که در زمان گلدهی آبیاری آن را قطع میکنند؛ درختان هلو در حین فصل گلدهی و رشد میوهها نیز به آب نیاز دارد.
در صورتی که درخت هلو در منطقه ای با آبیاری محدود قرار دارد، حفظ رطوبت خاک بسیار مهم است؛ بهتر است خاک را بررسی کنید؛ برای این کار خاک را فشار دهید و میزان رطوبت آن را بسنجید، اگر خاک خشک به نظر میرسد، زمان آبیاری است، در کل برای تعیین زمان آبیاری درخت هلو موارد زیر را در نظر بگیرید:
- در صورت بارش باران آبیاری درختان هلو را به تعویق بیندازید.
- صبح قبل از ساعت ۱۰ و عصر بعد از غروب به خورشید زمان مناسبی برای آبیاری درختان هلو هست.
- با استفاده از یک رطوبت سنج و یا به روشهای سنتی رطوبت اطراف درخت هلو را سنجیده و آبیاری آن را آغاز کنید.
البته کارشناسان نهالستان به هنگام فروش نهال هلو اطلاعات کاملی در مورد آبیاری درختان در اختیار خریداران قرار میدهند.
نحوه آبیاری نهال هلو
کارشناسان نهالستان به هنگام فروش نهال هلو اطلاعات کاملی در مورد نحوه آبیاری نهال هلو در اختیار شما قرار میدهند؛ برای آبیاری درختان هلو موارد زیر را رعایت کنید:
- بهترین زمان برای آبیاری درختان هلو صبح زود یا عصر هست تا از تبخیر آب از سطح خاک جلوگیری شود.
- در زمانهای گرمتر روز، هلو نیاز به آب بیشتری دارد.
- در زمانهای خشک و بیباران، درختان هلو را حداقل هفتهای یک بار بهطور کامل آبیاری کنید.
- به یکپارچگی خاک دقت کنید و اطمینان حاصل کنید که آب به خوبی جذب شود و ریشههای درخت را به خوبی مرطوب نگه دارد.
- در هنگام آبیاری، به میزان آبی که استفاده میکنید توجه کرده و از میزان مناسبی استفاده کنید تا خاک خیس شود اما ماندآبی خاک نشود.
آبیاری قطره ای درخت هلو
از انواع روشهایی که برای آبیاری نهال هلو استفاده میکنند؛ آبیاری قطرهای درخت هلو بسیار مناسب هست، چون:
- صرفهجویی در آب: آبیاری قطرهای به شما اجازه میدهد آب را مستقیماً در نزدیکی ریشههای درخت هلو آبیاری کرده و هدررفت آب را به حداقل برسانید، این سیستم مانع از پاشش آب بر روی برگهای درخت هلو شده و سلامت درختان را تضمین میکند.
- کاهش بیماریها: آبیاری قطرهای کمک میکند تا برگها و ساقههای درخت هلو خشک نشوند؛ خشک شدن برگها میتواند زمینهساز برای بیماریها و آفات باشد؛ با خشک نشدن برگها، احتمال ابتلا به بیماریها کاهش یافته و درخت بهبود مییابد.
- تأمین آب بهینه: آبیاری قطرهای به شما این امکان را میدهد تا آب را به میزان دقیق تأمین کرده و مقدار آب مورد نیاز را با توجه به نیاز درخت هلو تنظیم و مطمئن باشید که درخت به مقدار لازم آبیاری میشود.
- کاهش رشد علفهای هرز: آبیاری قطرهای محدودیت آب را به محدوده ریشههای درخت هلو هدایت کرده و باعث کاهش رشد علفهای هرز میشود، در نتیجه نیاز به استفاده از مواد شیمیایی جهت کنترل علفهای هرز کاهش مییابد.
آبیاری قطرهای یک روش موثر و اقتصادی برای آبیاری درخت هلو محسوب میشود.
کلام آخر
ما در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد آبیاری نهال هلو در اختیار شما قرار دادیم؛ برای آبیاری باغات هلو حتماً به زمان آبیاری و فصول آبیاری توجه ویژه داشته باشید؛ به طور معمول در فصل بهار و فصل تابستان هفته یک بار درخت هلو را آبیاری عمیق کنید.
رطوبت خاک را همیشه سنجیده و مطمئن باشید خاک اطراف درخت هلو رطوبت کافی را دارد؛ بهتر است قبل از خرید نهال هلو اطلاعات کاملی در مورد آبیاری نهال هلو داشته باشید، برای این منظور حتماً به سایت نهالستان معتبر مراجعه کنید.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.
-
ارسال پیام در واتساپ
-
ارسال پیام در روبیکا
-
اینستاگرام
-
ارسال پیام در تلگرام
بسته شومراحل فرم را طی نمایید. با زدن دکمه بعدی و قبلی به قسمت های بعد و قبل بروید.
کد نویسی این قسمت در حال تکمیل می باشد
چه کمکی از دست من برمیاد؟