آفات درختان بادام یکی از مهمترین دشمنان این درختان به حساب میایند. که با حمله به درخت بادام باعث کاهش محصولدهی آن شده و رفته رفته با ضعیف نمودن درخت؛ بستری مناسب برای حمله سایر آفات و بیماریها را فراهم میکند. یکی از دشمنان درخت بادام آفت زنبور مغز خوار بادام است. متاسفانه این آفت در باغهای بادام کشورمان دیده شده است. در این مطلب قصد داریم تا روشهای شناسایی و کنترل آفت زنبور مغز خوار بادام را بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.
آفت زنبور مغز خوار بادام
زنبور مغز خوار بادام یکی از آفات مهم درختان بادام به خصوص در کشورهای اروپایی و خاورمیانه است. این آفت مستقیما به میوه حمله نموده و خسارات جبران ناپذیری را به آن وارد میسازد. در واریتههای حساس خسارت این آفت به 90 درصد میرسد.
خسارات آفت زنبور مغز خوار بادام=
عمده خسارت آفت زنبور مغزخوار بادام مربوط به مرحله لاروی آن است. لاروها طی مدت 11 ماه درون میوه زندگی و از مغز میوه تغذیه میکنند. همچنین تخم ریزی زنبورهای بالغ برروی میوههای جوان نیز باعث ریزش آنها خواهد شد.
چرخه حیات آفت زنبور مغز خوار بادام
این آفت در سال یک نسل دارد. و لاروها درون بادامهای آلوده و مومیایی شده روی درختان و کف باغ که باقیمانده اند؛ زمستان گذرانی میکنند. حشرات بالغ در بهار سال بعد و در اواسط اردیبهشت ماه پس از ایجاد سوراخ در پریکارپ میوه از آن خارج شده و میوه را ترک میکنند. زنبورها تنبل بوده و قدرت پرواز زیادی ندارند. به همین دلیل در همان باغ باقی میمانند. حشرات بالغ در عرض چند روز جفتگیری نموده و حشرات ماده در میوههای نرم و نارس، تخم گذاری خود را به انجام میرسانند.
لاروها که در داخل بادام از تخم خارج میشوند. به سمت مغز و هسته میوه میروند. در زمانیکه به حداکثر رشد خود میرسند. در آنجا به صورت دیاپوز باقی میمانند.
کنترل با آفت زنبور مغز خوار بادام =
برای کنترل آفت زنبور مغزخوار بادام، بادامهایی که برروی درخت باقی مانده اند و یا در کف باغ ریخته اند را جمع آوری نموده و بسوزانید.
برای کنترل شیمیایی با استفاده از حشره کش سیستمیک در زمان حشره کامل و لاروی میتوانید اقدام به سمپاشی درختان کنید.
سمپاشی درختان در 2 مرحله انجام میشود:
ضمانت و گارانتی 2 ساله بیقید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت
- در مرحله اول در اواسط ماه اردیبهشت مصادف با خروج زنبورها از بادامهای سال قبل میباشد.
- در مرحله دوم 15 الی 20 روز بعد است. که تعداد زیادی از لاروها از تخم خارج شده اند. و هنوز پوست میوه سفت نشده است. در این صورت سمپاشی میتواند موثر باشد.
جمع بندی
یکی از مهم ترین نکات در نگهداری از باغ بادام؛ محافظت از درختان در برابر بیماریها و آفات میباشد. اثرات برخی از بیماریها و آفات حتی پس از بهبود کامل بیماری و یا از بین رفتن آفات به طور کامل از بین نخواهد رفت. و اثر سوئی بر میزان محصول دهی و کیفیت محصولات درختان خواهد داشت. از این رو یک باغدار حرفه ای باید همواره مراقب این آفات و بیماریها باشد. برای آگاهی از انواع آفات و بیماریها شما باغداران محترم میتوانید سایر مقالات ما را در سایت پالیز مطالعه فرمایید.
مشاوران ما در نهالستان پالیز آماده پاسخگویی برای مشاوره رایگان و خرید نهال بادام هستند. از راههای ارتباطی ما می توانید با پر کردن فرم درخواست مشاوره و یا تماس با شماره های 09144501007 و 09144501008 اقدام نمائید.
سلام، من این افت رو در ابتدای فروردین بر روی درختان دیده و سم پاشی کردم و لزوما پایان فروردین و .. نیست ، پس بهتره جهت مبارزه با این آفت قبل از شکوفه نیز انجام شود
سلام با تشکر از به اشتراک گذاری تجربیات ارزننده تان در خصوص آفت زنبور مغز خوار بادام
بسیار عالی بود من دچار این مشکل هستم به امید خدا بعد از خواندن این مقاله در آینده از بروز خسارت بکاهم فقط نمیدانم چه سمی مناسب است که اگر نوع سم مقدار مصرف در مقاله گنجانده شود بهتر است
سلام دوست عزیز خیلی خوشحالیم که نظرتان را جلب کردیم با توجه به این که تو بازار سم های تقلبی به وفور دیده میشوند اولا توصیه میکنیم که از مراکز معتبر سم مناسب را خریداری کنید با توجه به تجربیاتی که داشتیم سم دیازیون تاثیر بهتری دارد
سلام درختان باغ بنده سه ساله هستند و امسال علیرغم سرمازدگی به لحاظ دیرگل بودن بار داشتند ولی متاسفانه شدیدآ مورد حمله آفت زنبور مغزخوار بادام قرارگرفتند و خسارت 99 درصد به محصول هرچند کم درختان زدند. بسیار غافلگیرانه بود. احتمالا این آفت از باغات آلوده همسایه بوده که و به جهت سرمازدگی باغات سنتی و نبود چاغاله در این باغات به درختان باغ بنده هجوم آوردند. شدت حمله آنقدر زیاد بود که ابتدا با ریزش شدید چاغاله مواجه شدیم و سپس زردی و خشک شدن بادام های آلوده. حالا نمیدانم جمع آوری و سوزاندن بادامهای آلوده و سمپاشی دو مرحله ای در بهار سال بعد چقدر موثر خواهد بود و آیا در کنار اینها روش دیگری مثلا گوگرد پاشی یا نفتالین پاشی برای فراری دادن زنبور ها موثر است؟ لطفا سم های موثر و زمان ماندگاری سم روی درخت (چند روز) را اعلام بفرمائید. و تکرار سمپاشی در هر دو مرحله برای زنبور و از بین بردن لارو چقدر موثر خواهد بود؟ یعنی هر مرحله را در بازه زمانی تکرار کنیم. ممنون مطالب تان مفید بود. تشکر
سلام وقت بخیر بله همینطوره تاثیر زیادی خواهد گذاشت مسئلهای که باید در نظر بگیرید اینه که برای تهیه سم باید از شرکتهای معتبر اقدام به خرید کنید که تاثیرگذار باشد همچنین نیروهای متخصص پالیز نهال برای ارائه خدمات در تمام ضمینهها ، کاشت و نگهداری آمادگی دارند