درخت آلبالو از جمله درختان مثمر و پرباردهی است که به دلیل طعم و خواص فوق العاده و محبوبیت بالای میوه آن در بین عوام مردم، کشت و پرورش آن از نظر سرمایهگذاری تجاری و سوددهی بالا مورد اقبال باغداران و کشاورزان است. اما این درخت در راستای نتیجهدهی مطلوب و رسیدن به بالاترین راندمان تولید نیازمند مراقبتهای اصولی از جهات مختلف است.
یکی از این مراقبتها کنترل آفات و بیماریهای درخت آلبالو بوده که میتواند در باردهی و کیفیت میوه بسیار تاثیرگذار باشد. کنترل یا عدم کنترل این آفات میتواند در نهایت میزان سود و بهرهوری باغ را دستخوش تغییرات چشمگیری کند. درخت آلبالو به مانند باغات دیگر به شکل طبیعی دچار عوامل محدود کننده همچون آفات میشود اما در نهایت اقدام سریع و کنترل اصولی این آفات باعث افزایش بهرهوری باغ و در نهایت افزایش درآمد و سود باغدار میشود.
مهمترین آفات آسیب رسان به درخت آلبالو
مگس گیلاس
یکی از مهمترین آفتهایی که درخت آلبالو را درگیر میکند آفت مگس گیلاس است که این مگس دارای فرم کوچکتری از مگس خانگی بوده و تخمهای خود را بر بافت میوه قرار داده و این تخمها بعد از تفریخ به شکل لاروهای صورتی و سفید رنگ جهت رشد و بالغ شدن از میوه تغذیه میکنند و با جا گذاشتن فضولات خود در درون میوه باعث گندیدگی باکتریایی و لهیدگی بافت میوه میشوند.
این آفت بعد از تغذیه از گوشت میوه قبل از برداشت از بافت آن خارج شده و با افتادن به خاک و نفوذ به عمق ۵ سانتی خاک با مبدل شدن به شفیره برای تولید نسل بعدی و آلودگی درخت و میوه آلبالو در سال آتی آماده میشوند. این آفت زمستان گذران به آلبالوهای دیررس و تک دانه مشهد بیشترین تهاجم را دارد. به نظر میرسد حشرات ماده با علامت گذاری میوه آلوده شده به تخم خود، حشرات دیگر را برای انتخاب میوه دیگر سوق میدهد که این باعث درگیری ۸۰ درصدی میوههای باغ میشود.
روش مقابله با مگس گیلاس
- از آنجایی که فرم زمستانگذران این آفت در خاک پایین درخت و میوههای آلوده ریخته شده پای درخت ساکن است، شخم زنی عمیق پاییزه این شفیرهها را به طور کلی از بین میبرد.
- ارقام زودرس میتواند در مواجهه با این آفت کمتر درگیر شود، میوههای این نوع ارقام قبل از بالغ شدن مگس و جفتگیری آن از مرحله حساس عبور میکنند.
- با آبیاری زمستانه در بهمن ماه و در دمای زیر صفر درجه فرم زمستانگذران این آفت نابود میشود، به این صورت که آب پای درخت یخ زده و این شفیرهها به دلیل عدم تنفس درست و یخ زدگی آب از بین میروند.
- کنترل بیولوژیکی نیز در نابودی این نوع آفت بسیار موثر است منظور از این نوع کنترل یعنی توسط دشمنان طبیعی نابودسازی شوند.
- سمپاشی با استفاده از سم مالاتیون، این سمپاشی باید ۴ الی ۵ روز بعد از مشاهده کردن اولین حشرات آغاز شود زیرا این بازه زمانی بهترین موقع برای سمپاشی است .
- سمومی مثل آبامکتین، دیازینون و مالاتیون زیر نظر گیاه پزشک میتواند تاثیرگذار باشد.
- استفاده از تلههای فرومونی در کنترل این آفات نیز جوابگو است.
کرم سفید ریشه
از جمله آفات پلیفاژ کرم سفید ریشه است که از علایم ابتلای درخت به این آفت پژمردگی و ضعف و بیحالی برگها و تضعیف درخت و میوهریزی است. این ضعف باعث ناتوانی درخت در جذب آب و عناصر تغذیهای مفید شده و در نهایت درخت در معرض انواع بیماریها و آفات قرار میگیرد و سریعتر درگیر میشود.
برای شناسایی این آفت باید باغ به شکل سالیانه مورد رصد قرار گرفته و با مشاهده سوسک کامل و لاروها نسبت به حضور این آفت هوشیار بود و جهت کنترل آن اطلاعات و آمادگی لازم را داشت.
مبارزه با کرم سفید ریشه
- کنترل این آفت نسبتا ساده بوده و با استفاده از یخ آب زمستان میتوان جمعیت آن را کاهش داد.
- شخم زنی عمیق نیز میتواند در از بین بردن شفیرههای این آفت موثر باشد.
- کنترل شیمیایی با استفاده از سموم ایندوکساکارب و دیازینون
- استفاده از نماتدهای شکارگر
کنه قرمز اروپایی
کنه قرمز از جمله آفتی است که معمولاً تمامی باغات میوه را درگیر میکند اما میزان خسارت آن در باغ آلبالو بسیار چشمگیر است. زیرا آلبالو از جمله درختان آفت پذیر است و این کنه به دلیل رشد بسیار بالا و حمله تهاجمی جزو آفتهای آسیب رسان سهمگین است. این آفت با مکیدن شیره گیاهی و برگ درخت از آن تغذیه کرده و باعث ایجاد لکه نکروتیک بر روی برگها میشود و در نتیجه باعث خشک شدن و ریزش برگ شده، این مسئله عمل فتوسنتز با اختلال روبرو کرده و در آخر با کاهش شیره گیاه درخت تضعیف و میوه آن بیکیفیت و کوچک میماند.
روش کنترل کنه قرمز اروپایی
- آبیاری منظم باعث کنترل میزان رطوبت برگهای درخت شده و میزان فعالیت کنه در زمان کوتاهی متوقف میشود.
- با استفاده از سم آبامکتین، ایمیداکلوپراید، بروموپروپیلات، کلوفنتزین و پروپارژیت و سمپاشی این سموم زیر برگ درخت که محل اصلی تغذیه این آفت است میتوان آن را از بین برد.
- با استفاده از کنترل بیولوژیک حشراتی مانند کنههای شکارگر، کفشدوزک، سن و پارزیتوئید این آفت میتوان به شکل طبیعی جمعیت این آفت را کاهش داد.
- گوگردپاشی با استفاده از گوگرد پودری و مایع یکی دیگر از روشهای کنترل و مبارزه با این آفت است.
- از آنجایی که کنه قدرت اولیه برای پرواز کردن ندارد میتوان با سمپاشی لکهای مانع جابجایی و انتقال این کنه شده و از ازدیاد جمعیت آن کاست، و در نتیجه هزینههای کنترل این آفت کاهش مییابد.
کرم خراط یا پروانه فری
کرم خراط جز حشرات پلیفاژ بوده و به اکثر باغات من جمله باغ آلبالو حمله میکند این کرم پس از فارغ شدن از تخم با حمله به ساقههای جوان و سوراخ کردن ساقهها، دالانهایی ایجاد کرده و با حمله به دستهجات آوندی باعث نابودی آنها میشود.
این کرم بعد از بالغ شدن و رشد کافی توانایی لازم برای حمله به ساقهها و تنههای قویتر را داشته و با تغذیه از چوب آنها باعث خشکی و شکستگی آنها میشود، تعداد کثیری از تخمهای این آفت در دالانهای از قبل حفر شده باقی میماند و در سال آتی مجدداً باعث بیماری و خسارت به درخت و میوه میشود.
روش مقابله با کرم خراط
- با استفاده از کودهای مقوی و تغذیه رسانی به درخت میتوان این آفتها را کنترل کرد درختی که کمبود عناصر تغذیهای نداشته باشد در مواجهه با این آفت خسارت کمتری میبیند.
- چنان تنه درخت درگیر این آفت شده باشد و با تزریق سم والریت به دالانها و پوشاندن دالانها با کمک خمیر آنتی تارلو میتوان از ازدیاد جمعیت این آفت در تنه جلوگیری کرد.
- چنانچه درخت دچار آلودگی شدید شده باشد در اواخر فصل بهار با کمک سم دیازینون میتوان این آفت را کنترل کرد.
- جمعیت افراد بالغ در باغ آلبالو را میتوان با کمک تلههای فرومونی کاهش داد.
4)کرمهای ساقهخوار
کرمهای ساقهخوار جز خانواده سوسکهای شاخک بلند هستند که در مراحل اولیه رشد و لارو بودن با حمله به محل جوانهها به ساقههای تازه تشکیل شده وارد میشوند. همچنین شاخههای آلوده را مستعد بیماریهای متعدد میکنند در نتیجه چیرگی راس شاخهها از بین رفته و با تغییر فرم اصلی، درخت جهت رشد شاخههای جانبی انرژی زیادی از دست میدهد.
روش مقابله با کرم ساقهخوار
- از اقدامات اصولی جهت کنترل این آفت هرس کردن شاخههای بیمار و آلوده در زمستان است.
- با استفاده از سمهای فوزالن، کلروپریفوس، تیودیکارب، دیازینون ایندوکساکارب میتوان این آفتها را کنترل و از بین برد.
5)سرخرطومی گیلاس
از دیگر آفات آسیب رسان حشره سرخرطومی است که فعالیت خود را بر روی برگهای تازه و جوان درخت آغاز میکند و جهت بالغ شدن از آنها تغذیه میکند و در مراحل بعد با تشکیل میوه تخم ریزی خود را با سوراخ کردن میوه و قرار دادن داخل آن انجام میدهد، لاروهای آن جهت تغذیه به بافت میوه حمله کرده و باعث کرمو شدن و لهیدگی آن میشوند در نتیجه کیفیت میوه به شدت کاهش پیدا میکند در نتیجه برداشت محصول سالم و مرغوب کاهش پیدا کرده و به موازات آن میزان سوددهی نیز تقلیل پیدا میکند.
ضمانت و گارانتی 2 ساله بیقید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت
روش مقابله با کرم سرخرطومی
- از بین بردن علفهای هرز و بقایای گیاهی و میوههای آلوده به فرم زمستان گذران این آفت باعث میشود در فصل بهار جمعیت آن بسیار کاهش پیدا کند.
- روشهای به زراعی مانند شخم زنی پاییزه در نابودی شفیرههای این آفت بسیار موثر است.
- کنترل شیمیایی و عملیات سمپاشی با استفاده از سمهای فن والریت، دیازینون کلرپریفوس در راستای از بین بردن این حشرات بسیار جوابگو بوده و این سمپاشی باید در اسرع وقت بعد از ظهور حشرات ماده انجام شود.
جمعبندی
علاوه بر آفات و عوامل بیماریزای ذکر شده در نوشتار فوق عوامل محدود کننده بسیاری باعث خسارات سهمگین به درخت آلبالو شده، در نتیجه بالا بودن آگاهی و شناخت باغدار از این آفتها و روشهای مقابله با آن در کنار اقدامات و رسیدگیهای اصولی کیفیت و کمیت محصول را افزایش داده و جنبه اقتصادی باغ را با بالا بردن سود ارتقا میدهد. از این رو اولین قدم در رسیدن به این منظور انتخاب نهالستان معتبر و سپس انتخاب رقم مقاوم به آفات هنگام خرید نهال آلبالو است.
معتبر بودن نهالستان، پرورش نهال به دست متخصصان با تجربه و بستر پرورش مرغوب در نهایت به تولید رقم عاری از آفات و بسیار مقاوم میانجامد و این عوامل در قیمت نهال آلبالو بسیار تاثیر گذار است که این نهال را از نهالهای بیکیفیت، ارزان و ضعیف متمایز میکند. نهالستان پالیز نهال یکی از مراکز تولید و فروش نهال آلبالو در ارقام متنوع و مقاوم با سطح کیفی بالا است.
تمامی ارقام ارائه شده در این مجموعه دارای شناسنامه اصالت، کارت قرنطینه و گواهی تضمین سلامت و عاری از آفات است. این نهالها در بالاترین سطح کیفی و ایزوله به دست باغدار میرسد، باغداران عزیز میتوانند جهت ثبت سفارش هم به صورت حضوری و هم آنلاین از طریق پلهای ارتباطی با ما در تماس بوده و پس از کسب مشاورههای رایگان از مهندسان متخصص این مرکز نسبت به انجام خرید خود اقدام نمایند.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.
-
ارسال پیام در واتساپ
-
ارسال پیام در روبیکا
-
اینستاگرام
-
ارسال پیام در تلگرام
بسته شومراحل فرم را طی نمایید. با زدن دکمه بعدی و قبلی به قسمت های بعد و قبل بروید.
چه کمکی از دست من برمیاد؟