داشتن اطلاعات به روز و دیدن آموزش اولیه و اصولی برای شروع هر کسب و کاری بسیار مهم و حائز اهمیت است و میتواند دیدی روشن از مسیر پیش رو را به کار آفرین بدهد تا بتواند در مسیر راه اندازی کسب کار قدمهای صحیح و مستقیمی بردارد که نه تنها بتواند مرحله به مرحله برای تولید محصول قدم بردارد بلکه برنامه مالی مشخصی با رویکرد کاملا اقتصادی داشته باشد.
کاشت باغ چه با هدف تولید میوه و یا برداشت چوب باشد سرمایه گذاری طولانی مدت شناخته میشود زیرا 3 تا 5 سال زمان لازم است که به مرحلهی تجاری و اقتصادی برسد که در طی این زمان هزینههایی زیادی بر باغدار تحمیل میشود بنابراین با توجه به زمان بر و هزینه بر بودن احداث باغ لازم است در این زمینه آموزش کامل دید و قبل از شروع کار اطلاعات لازم را جمع آوری کرد.
کشت و پرورش پالونیا کسب و کاری پرسود و کم ریسک است زیرا این درخت ظرف مدت کوتاهی رشد میکند و چوبی مرغوب با قطر مناسب تولید میکند و از آن جایی که درختی غیر بومی محسوب میشود نیاز است آموزش کاملی در ارتباط با احداث باغ آن دید تا بتوان از تمام پتانسیلهای آن به طور کامل بهره برد.
نیاز کشور به چوب
قبل از شروع به تولید هر محصولی باید نیاز یا تقاضای بازار برای آن محصول را مورد بررسی قرار داد. با توجه به این که درخت پالونیا برای تولید چوب کاشت میشود بنابراین باید نیاز بازار کشور را به چوب مورد بررسی قرار داد سپس برای احداث باغ آن اقدام کرد.
طبق گزارشاتی که در سال 96 منتشر شد در این سال 5 میلیون و 490 هزار متر مکعب چوب در کشور تولید شد و 200 هزار متر مکعب چوب وارد کشور شد و در سال 98 با این که در حدود 30 هزار متر مکعب چوب در کشور تولید شد اما نیاز کشور به چوب معادل 14 میلیون مکعب بود که این ارقام نشان دهنده میزان بالای تقاضای بازار به چوب و از طرفی میزان کم تولید آن در کشور است که برای خودکفایی در این بخش نیاز به کاشت درختانی همچون پالونیا است.
ارزش اقتصادی درخت پالونیا
با توجه به نیاز بالای بازار میبایست درختی را برای احداث باغ انتخاب کرد که دارای محاسن زیادی باشد درخت پالونیا گیاهی وارداتی از کشور چین است که به دلیل رشد سریع، مقاومت به کم آبی، سازگاری با خاکهای آهکی، گچی با زهکش بد بسیار مورد استقبال زارعین چوب قرار گرفته است از طرفی چوب آن نیز دارای ویژگیهای زیادی است از جمله:
چوب آن دارای بافت بسیار سبک، رنگ روشن، راست تار، با استحکام بالا، مقاوم به حرارت، دارای خاصیت رزونانسی، خوش تراش، مقاوم به پوسیدگی و قابلیت رنگ آمیزی راحت و آسان است در نتیجه از چوب آن برای ساخت وسایل مختلف نظیر سازههای آبی، سازههای فضایی، MDF، عایقهای حرارتی، زغال، دکوراسیون و غیره به کار گرفته میشود.
علاوه بر چوب، برگها و گلهای آن نیز مصارف زیادی از قبیل تولید دارو، تولید کود سبز، تولید علوفهی دام، جعبههای میوه، تامین شهد گل برای زنبور عسل، تولید کربن فعال و مداد سیاه دارند.
احداث باغ پالونیا
حال که با نیاز بازار به چوب و ارزش اقتصادی درخت پالونیا آشنا شدید لازم است اطلاعاتی در مورد احداث باغ پالونیا بدست آورید تا بتوانید محلی مناسب برای احداث باغ آن انتخاب کنید تا در سریعترین زمان ممکن بتوانید اقدام به بهره برداری و کسب سود از آن نمایید که برای احداث باغ آن باید به موارد زیر دقت کنید:
انتخاب مکان مناسب برای باغ
- مکانی را برای احداث باغ باید انتخاب کنید که از نور کامل خورشید برخوردار باشد.
- این درخت به دلیل داشتن برگهایی بزرگ در برابر بادهای شدید آسیب پذیر است بنابراین باید در مناطقی کاشته شود که سرعت وزش باد کمتر از 28 کیلومتر بر ساعت باشد و مناطقی که سرعت باد به 45 کیلومتر بر ساعت میرسد باید از کاشت آن اجتناب کرد.
- باغات آن را میتوان تا ارتفاع 2000 متر از سطح دریا احداث کرد اما باغاتی که در ارتفاع 700 الی 800 متری از سطح دریا قرار دارند برای کاشت بسیار مطلوب و مناسب هستند.
- این درخت در بازههایی دمایی مختلفی رشد میکند اما بازهی دمایی بین 33-24 درجه سانتی گراد برای حداکثر رشد آن مناسب است.
- این درخت مناطقی با دامنههای افقی یا جنوبی را برای رشد و نمو ترجیح میدهد.
- مناطقی با اقلیمهای نیمه گرمسیری، معتدل و سردسیری مناسب برای احداث باغ پالونیا هستند.
- از کاشت درخت پالونیا در کنار دیوار باید اجتناب کرد.
- محلی که برای احداث باغ در نظر گرفته میشود میبایست در نزدیکی تاسیسات و یا لولههای آب نباشد زیرا به دلیل داشتن ریشههای قوی و عمقی سبب تخریب این سازهها میشوند.
- در باغات قدیمی و اراضی که قبلا زیر کشت محصولاتی همچون گردو، برنج و صنوبر بودهاند از کاشت درخت پالونیا باید پرهیز کرد اما دیگر محصولات مانعی ندارد.
همچنین می توانید برای مطالعه احداث باغ گردو کلیک کنید.
وسعت باغ
وسعت باغ باید به اندازهایی باشد که بتوان آن را به راحتی مدیریت کرد و نیروی کارگر کافی، ابزار و ماشین آلات کشاورزی را به راحتی بتوان تامین کرد از طرفی برداشت چوب از آن توجیه اقتصادی داشته باشد معمولا زمینی با وسعت 5 هکتار به بالا برای احداث باغ پالونیا مناسب است.
انتخاب رقم
مهمترین موضوع برای احداث یک باغ، انتخاب رقم مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی و خاکی منطقه است که از بازدهی و عملکرد بالایی نیز برخوردار باشد که این درخت دارای 17 گونه مختلف است که باید از میان آنها بهترین رقم را بر اساس شرایط اقلیمی منطقه، هدف از احداث باغ و ویژگیهای رقم برای کاشت انتخاب کرد. به عنوان مثال:
- رقم فورتونی مناسب مناطق مرطوب است که نسبت به سایر ارقام در حدود 40 درصد چوب بیشتری تولید میکند.
- رقم اورینتا به دلیل داشتن گلهای به رنگ ارکیده برگهایی شبیه گوشه فیل با هدف زیباسازی محیط باغات و بوستانها پرورش داده میشود.
- رقم تومنتوزا یا درخت شاهزاده رقمی مقاوم به سرما (22- درجه سانتی گراد) است که چوب کمتری تولید میکند اما به دلیل داشتن گلهای زیبا با هدف زیباسازی محیط پرورش داده میشود.
- گونهی شنگ تونگ حاصل تلاقی دو رقم تومنتوزا (مقاوم به سرما) و رقم فورتونی (رشد سریع) به وجود آمده است و حد واسط این دو گونه است.
در حال حاضر این چند گونه در نهالستان های سراسر کشور به فروش میرسد که انتخاب بهترین رقم به شرایط اقلیمی، نوع خاک و هدف شما از زراعت بستگی دارد که لازم است قبل از احداث باغ این موارد را به درستی بررسی کرد، البته طبق نظر کارشناسان رقم فورتونی در کشور ما عملکرد خوبی از خود نشان داده است.
منابع آبی
با این حال که این درخت به کم آبی از خود مقاومت نشان میدهد اما به رطوبت خاک و هوا برای عملکرد مطلوب نیاز دارد و در مناطقی که میزان بارش در هرماه به بیش از 100 میلی لیتر میرسد میتوان به صورت دیم آن را پرورش داد در غیر این صورت باید آن را به طور منظم و در فواصل معین آبیاری کرد که این فواصل بسته به جنس خاک، اقلیم منطقه، سن نهال و روش آبیاری دارد.
این درخت به طور متوسط به 6000 تا 8000 متر مکعب آب در طی یک سال نیاز دارد که این میزان آب را باید در زمانهای مختلف و به روشهای متفاوتی در دسترس آن قرار داد. یکی از بهترین و به صرفهترین روشها، روش آبیاری قطرهای است که نه تنها میزان آب مصرفی را کاهش میدهد بلکه از رشد علفهای هرز و شیوع بیماریهای مختلف به خصوص پوسیدگیهای ریشه جلوگیری میکند.
همچنین می توانید برای مطالعه 5 علائم حیاتی نهال انگور کلیک کنید.
بافت خاک
یکی دیگر از موارد مهم برای احداث باغ پالونیا، بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک باغ است که شناخت این ویژگی از طریق آزمایش خاک امکان پذیر است. این درخت در خاکهای مختلفی مانند رسی، فقیر، خشک، ماسهای، گچی و آهکی قادر به رشد و ادامه حیات است
اما به طور کلی خاکهایی با بافت لومی شنی با حداکثر 25% رس، متخلخل با زهکش خوب، مرطوب، غنی، بدون سنگ ریزه، با اسیدیته خنثی یا اسیدی با PH در حدود 5 تا 8.9، شوری حداکثر 4 هزار میلی موس با درصد پایینی از گچ و آهک برای کاشت این درخت بسیار بهینه و مطلوب است.
آماده سازی زمین
بعد از انتخاب محل دقیق باغ و نوع رقم نوبت به آماده سازی زمین میرسد و در صورتی که قبلا زمین مورد کشت قرار نگرفته باشد باید تا عمق 40 تا 60 سانتی متری آن را شخم زد و اگر درصد رس خاک بالاتر باشد باید عمق شخم را تا 80 سانتی متر افزایش داد سپس با توجه به آزمایش خاک اقدام به تقویت و کوددهی زمین نمود.
علفهای هرز باغ را به صورت مکانیکی، به کمک علف کشها و یا با مالچ پاشی بر سطح خاک میتوان کنترل کرد و در صورت وجود جانوران علف خوار تمهیدات لازم را اندیشید سپس با توجه به الگوی کشت، فواصل کاشت و نوع رقم اقدام به حفر گودال جهت کاشت کرد.
تراکم و فواصل کاشت
در باغاتی که به صورت تجاری احداث میشوند رعایت فواصل کاشت بسیار مهم و ضروری است زیرا نه تنها از این طریق میتوان تعداد نهالهای مورد نیاز در یک هکتار را بدست آورد بلکه فضای مناسب برای کاشت رشد و پرورش نهال را نیز فراهم کرد.
طبق نظر کارشناسان کشاورزی نهال پالونیا میبایست در فواصل 4 در4، 4 در 5 و 5 در 5 کاشت کرد که طبق این فواصل به 500 تا 600 نهال پالونیا در هکتار نیاز است تا نهالهای آن بتوانند بدون رقابت ( به خصوص در 3 تا 4 سال اول رشد) به رشدی مطلوب و چوب با کیفیت دست پیدا کنند.
در برخی از باغات تراکم یا فواصل 2 در 2 در نظر میگیرند که ممکن است در سال چهارم به معضل کم نوری مواجه شوند و در این حالت به 2500 نهال برای کاشت نیاز است و در تراکم 2 در 4 1250 نهال میتوان کاشت.
ضمانت و گارانتی 2 ساله بیقید و شرط پالیز نهال همراه مشاوره رایگان از کاشت تا برداشت
نتیجه گیری
همان طور که در بالا اشاره کردیم زمانی شروع هر کسب و کاری به سود ختم میشود که آموزش و اطلاعات جامعی در ارتباط با آن کسب و کار بدست آورد به خصوص زمانی که آن کسب و کار احداث باغ باشد زیرا یک سرمایه گذاری بلند مدت است و تحت تاثیر عوامل محیطی و غیر محیطی زیادی قرار میگیرد از همین رو در انتخاب مکان باغ و نوع محصول بایستی دقت زیادی کرد.
با توجه به نیاز بازار به چوب، زراعت چوب کاری پرسود است و باید از گونههایی استفاده کرد که در عین داشتن چوب با کیفیت، رشد سریعی نیز داشته باشند که یک رقم وارداتی به نام پالونیا این ویژگیهای مهم دارد البته نکته مهم دیگر در ارتباط با احداث باغ، موضوع خرید نهال پالونیا است که باید از نهالستانهای معتبر و رسمی انجام بگیرد زیرا به دلیل غیر بومی بودن آن لازم است کارشناسان فروش نهال آن یک مهندس کشاورزی و متخصص در زمینهی پالونیا باشند.
در نهالستانهای معتبر و رسمی نه تنها نژادهای مختلفی از درخت پالونیا به طور مستقیم، با کیفیت بالا و در تعداد انبوه عرضه میشود بلکه در هنگام فروش نهال تخفیفات چشمگیری به مشتریان خود میدهند در نتیجه قیمت نهال پالونیا نسبت به دیگر نهالستانها ارزانتر و با صرفهتر است.
۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ لیتر در سال نیاز آبی دارد
دوست عزیز این گیاه کل آبهای زیر زمینی رو غارت میکنه تو شمال کاشت این گیاه تخلف محسوب میشه اصلا گیاه خوبی برای کشور کم آب ما نیست
این درخت به آبیاری زیادی نیاز داره و رشت بالایی هم دارد بله درسته برای برخی از مناطق کشور اجازه کاشت این نهال را نمیدهند
گیاه مهاجم