برای شناخت نهال بادام تلخ باید بگوییم این درخت به صورت خودرو و وحشی در دامنه کوهها مخصوصاً مناطق گرمسیری و در امتداد رودخانهها رشد میکند؛ منشأ اصلی نهال بادام تلخ قاره آفریقای جنوبی هست، ولی در مناطق مختلف کشور ایران مخصوصاً در استان بوشهر و فارس این درخت به صورت وحشی رشد میکند و کشاورزانی که مناطق آنها صعبالکاشت بوده و نمیتوانند هر درختی را در منطقه خود کاشت کنند، به فکر خرید نهال بادام تلخ هستند؛ چون در بدترین شرایط اکوسیستمی نیز رشد مناسبی دارد؛ از ویژگیهای ظاهری نهال بادام تلخ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این درختان پایه کوتاه ولی در عوض بسیار پرپشت بوده و تاج آنها به صورت گسترده رشد میکند.
- پوسته تنه نهال بادام تخت بسیار قوی و مقاوم است بنابراین در مناطق بادخیز قابل کاشت هست، باغدارانی که میخواهند برای محافظت باغ خود از دیوار بادشکن استفاده کنند، میتوانند خرید نهال بادام تلخ را اولویت خود قرار دهند، نه تنها به عنوان یک محافظ عمل میکند بلکه با فروش محصولات آن سرمایه مناسب نیز کسب خواهند کرد.
- جالب است بدانید گلدهی درخت بادام تخت در فصل تابستان آغاز میشود به همین خاطر آن را به عنوان یک نهال مقاوم به سرما میشناسند، گلهای این درخت سفید رنگ است.
- اکثر بادامهای کوهی و بادام تلخ کوچکتر از بادامهای پیوندی هستند، طول این میوهها کمتر از ۵ سانتیمتر بوده و رنگ آنها تقریباً ارغوانی و یا قهوهای متمایز به رنگ قرمز هست.
مغز بادام تلخ کاملاً تلخ بوده و قابل خوراکی و استفاده خوراکی ندارند در گذشته از دمنوش بادام تلخ برای درمان بیماریها استفاده میکردند ولی امروزه از این محصول برای تهیه انواع دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده میشود.
پیوند درخت بادام تلخ
نهال بادام تلخ با نام علمی Brabejum stellatifolium شناخته شده و پیوند درخت بادام تلخ در صنعت کشاورزی جایگاه و اعتبار خاصی دارد، این درخت دارای سیستم دفاعی بسیار قوی و ریشه زایی عمیق است بنابراین اکثر نهالستانهای کشور برای تکثیر و فروش نهال بادام، انواع گونهها را بر روی این پایه پیوند میزنند؛ اگر شما به دنبال احداث باغ بادام هستید حتماً در خرید نهال بادام توجه داشته و روش تکثیر آن را از کارشناسان بپرسید؛ درختان بادامی که بر پایه بادام تلخ تکثیر شدن مزایای زیادی دارند از این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درختان عمر طولانی داشته و حداقل ۵۰ الی ۶۰ سال باردهی منظم را تجربه میکنند.
- به خاطر ریشه زایی عمیق پایه نیاز آبی آنها کاهش یافته و در مناطقی گرمسیری و خشک نیز قابل کاشت هستند.
- ریشه نهال بادام تلخ در برابر آفات باکتری و قارچهای گوناگون خاک زی مقاوم بوده و قدرت ذخیره بیشتری دارد.
خصوصیات بادام تلخ
برای شناخت بهتر درخت بادام تلخ خصوصیات بادام تلخ را به شما توضیح داده و سعی میکنیم به صورت ملموس این درخت را بشناسید:
- در علم گیاه پزشکی نهال بادام وحشی را در زیر مجموعه گیاهان آونددار قرار میدهند.
- این درخت در گیاهان گلدار طبقهبندی شده و جزو چنارسانان دو لپهای هست.
- مهندسین کشاورزی معتقدند تیره نهال بادام تلخ شکرپارگان بوده و در زیر خانواده گل عنکبوتی واران قرار گرفته است.
- گلدهی این درخت در فصل تابستان آغاز شده و تنها ۲ الی دو و نیم ماه برای رسیدن میوهها زمان احتیاج دارد، به طوری که در اواخر شهریور ماه میوههای آن رسیده و شاخهها جدا میشود.
کاشت درخت بادام تلخ
قبل از احداث باغ بادام تلخ حتماً از بازار فروش آن مطمئن شده و مراکزی را شناسایی کنید که محصول بادام تلخ را از شما خریداری کنند، در واقع بدون بررسی کردن بازار منطقه و کسب اطلاعات لازم از مهندسین نهالستان، بدون هدف کاشت درخت بادام تلخ را آغاز نکنید؛ برای باغات مدرن و تجاری حتماً از نهالستان نهال بادام تلخ را خریداری کنید، ولی برای یک یا دو عدد نهال بادام میتوانید به راحتی آن را در گلدان یا مزرعه تکثیر کنید، مراحل کاشت درخت بادام تخت به صورت زیر هست:
- تهیه بذر بسیار مهم است در صورت امکان میتوانید از درختانی که به صورت وحشی در دامنه کوهها یا امتداد رودخانهها رشد کردهاند، بذر بادام تلخ را تهیه کرده و آن را پرورش دهید.
- بذر نهال بادام تلخ برخلاف دیگر نهالهای بادام خاصیت جوانه زنی سریعی دارند، یعنی آنها با قرار گرفتن در خاک کمی مرطوب از خود عکس العمل نشان داده و شروع به جوانه زنی میکنند.
- از آنجایی که منظور شما کاشت درخت بادام تلخ برای تولید میوه هست؛ حتماً سعی کنید بذر درخت بادام تلخ را به مدت یک الی دو ماه در یک مکان سرد مانند یخچال قرار داده تا شوک سرمایی وارد شود.
- پس از گذراندن دوره سرمای یک آنها را در گلدانهای مخصوص نشا کاشته و آبپاشی رطوبت لازم را فراهم کنید؛ بعد از جوانه زدن آن را به گلدان منتقل کنید؛ در سن ۲ سالگی امکان انتقال آن به مزرعه و فضای آزاد وجود دارد.
زمان بازدهی و میزان باردهی درخت بادام تلخ
در ادامه مقاله بهتر است زمان بازدهی و میزان باردهی درخت بادام تلخ را مطالعه کرده و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنیم؛ درختان بادام پیوندی که در نهالستانهای معتبر کاشته میشود معمولاً زود بازده بوده و یک الی دو سال پس از کاشت شروع به باروری میکنند.
ولی نهال بادام تلخ به صورت کاشته شده و حداقل ۵ الی ۶ سال برای اولین باروری زمان احتیاج دارد؛ این درخت در شرایط عادی ۴۰ تا ۵۰ سال عمر کرده و زمانی که به بلوغ برسد تک درخت بادام ۲۰ الی ۳۰ کیلوگرم میوه بادام تلخ تولید میکند؛ برای آشنای بیشتر با نهال بادام تلخ و قیمت نهال بادام تلخ میتوانید به سایت کرده و با کارشناسان در ارتباط باشید تا آنها به خوبی شما را راهنمایی کنند.
ارزش غذایی بادام تلخ
در ادامه مقاله بهتر است ارزش غذایی بادام تلخ را به شما معرفی کرده تا بیشتر این میوه این درخت را بشناسید؛ ویتامین ها و آنتی اکسیدانهای موجود در میوه بادام تلخ عبارتند از:
- ویتامین E
- ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
- ویتامین B3 (نیاسین)
- ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید)
- ویتامین B6 (پیریدوکسین)
- ویتامین B9 (اسید فولیک)
- ویتامین C
- β-کاروتن (پیگمنت موجود در بادام)
- پلی فنول ها (مانند اسید گالیک، کامفرول و فلاونوئیدها)
ارزش غذایی بادام تلخ باعث شده تا ارزش ریالی میوه آن بیشتر از بادام شیرین باشد؛ از نظر متخصصین آنتی اکسیدانهای موجود در میوه بادام تلخ بیشتر از بادام شیرین هست؛ بنابراین اگر کشاورزان بازار فروش مناسبی برای این میوه تهیه کنند خرید نهال میوه بادام تلخ و احداث باغ آن کاملاً سودآور خواهد بود
خواص میوه بادام تلخ
بادام تلخ یک نوع میوه خشک بوده و خواص متعددی برای سلامت بدن دارد، برخی از خواص میوه بادام تلخ عبارتند از:
- منبع غنی آنتیاکسیدانها: بادام تلخ حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدانها بوده و میتواند در مبارزه با آسیبهای اکسیداتیو در بدن موثر باشد.
- بهبود سلامت قلب: مصرف میوه بادام تلخ برلی بهبود عملکرد قلبی را موثر هست، این میوه حاوی چربیهای سالمی بوده و کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی کمک میکند.
- پیشگیری از دیابت: مصرف منظم بادام تلخ سطح قند خون را کنترل کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
- حمایت از سلامت مغز: بادام تلخ حاوی مواد مغذی مهمی بوده و برای ارتقاء عملکرد مغز و حافظه مناسب هست.
- افزایش سطح انرژی: جالب است بدانید، میوه بادام تلخ دارای مواد مغذی و انرژی را است که در برای تامین کالری روزانه بدن مناسب هست.
به یاد داشته باشید که برای بهرهبرداری کامل از خواص بادام تلخ بهتر است مصرف معقولانه این میوه را رعایت کرده و در صورت داشتن هرگونه عوارض یا حساسیت از مصرف آن خودداری کنید.
چند عدد بادام تلخ کشنده است
آیا میدانید روزانه چند عدد بادام تلخ کشنده است؟ حتماً شما هم شنیدید که زیادهروی در مصرف بادام تلخ کشنده است باید باور کنیم که بادام تلخ حاوی مقداری هیدروژن سیانید بوده و به عنوان یکی از خطرناکترین سموم طبیعی شناخته میشود.
بوی تلخ و طعم تلخ این میوه به خاطر وجود همین سم هست، شاید زیاده روی در مصرف بادام تلخ کشنده نباشد ولی باعث ایجاد مسمومیت در مصرف کننده میشود؛ به خاطر همین توصیه میشود میوه بادام تلخ را روزانه بیشتر از یک الی دو عدد مصرف نکنید، مخصوصاً مصرف آن برای کودکان منع شده است.
در عوض شما میتوانید فرآوردههای بادام تلخ مانند روغن بادام تلخ و محصولات آرایشی آن را مصرف کنید، چون خواص بسیار زیادی برای سلامتی و جوانسازی پوست دارد؛ به عنوان یک کشاورز اگر به فکر احداث باغ بادام تلخ هستید، باید اطلاعات کاملی در مورد میوهای که تولید میکنید داشته و آن را در میوه تولید شده را به مراکز معتبر به فروش برسانید.
کلام آخر
نهالستانهای معتبر برای تکثیر و فروش نهال بادام پیوندی احتیاج به پایههای مقاوم دارند؛ نهال بادام تلخ معمولاً در برابر بیماریها و آفات مقاوم بوده و این یکی از دلایلی است که برای تکثیر در نهالستانها مورد توجه قرار میگیرد؛ همچنین درخت بادام تلخ در شرایط آب و هوایی معتدل تا نیمه خشک بهتر رشد کرده و ریشهزایی قوی دارد؛ بنابراین به عنوان یک پایه مناسب و مقاوم برای تکثیر نهال بادام پیوندی در نهالستانها مورد استفاده قرار میگیرد.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.
-
ارسال پیام در واتساپ
-
ارسال پیام در روبیکا
-
اینستاگرام
-
ارسال پیام در تلگرام
بسته شومراحل فرم را طی نمایید. با زدن دکمه بعدی و قبلی به قسمت های بعد و قبل بروید.