بیماری درخت گردو
بیماریهای درختان گردو یکی از بزرگترین دشمنان هر باغ و باغچه ای به حساب میایند. برخی از این بیماریها تا سالیان سال در درخت پنهان میمانند. و باعث ضعیف شدن درختان گردو خواهند شد. هر منطقه و باغ و شهری مستعد برخی از بیماریها میباشد. و همچنین آنکه روشهای نامناسب آبیاری؛ عدم رسیدگی به درختان و یا حشرات و انسانها میتوانند بیماری را در سطح باغ منتشر کنند. برخی از بیماریهای درختان گردو حتی پس از قطع درختان نیز در خاک باغی میمانند. بنابراین آشنایی با بیماریها و روش مبارزه با آنها یکی از مهمترین اقدامات هر باغداری محسوب میشود. در این مطلب قصد داریم تا برخی از بیماریهای مهم در درختان گردو را بررسی نماییم. پس با ما همراه باشید.
معرفی 10 بیماری مهم در درختان گردو
بیماریها در درختان گردو میتوانند به بافتهای مختلف درخت از جمله میوه؛ شاخه و برگ و ریشه و پوست تنه آنها آسیب جدی وارد نمایند. با گسترش بیماری در درختان حتی میتوانند باعث مرگ آنها نیز بشوند. از این رو آشنایی با انواع بیماریهای مهم درختان گردو برای هر باغداری مهم و ضروری است.
انواع بیماری درختان گردو
پوسیدگی ریشه و طوقه ناشی از فیتوفتورا :
فیتوفتورا یکی از مهاجمترین گونههای قارچ به حساب میاید. که حمله آن به درخت باعث ایجاد پوسیدگی و حتی مرگ درخت خواهد شد. این قارچ اغلب به ریشه درختان حمله میکند. از این رو شناسایی و تشخیص آن دشوار است.
باکتریوز (بلایت گردو) :
عامل اصلی ایجاد بیماری باکتریها هستند. و به کلیه ارقام نهال گردو حمله ور میشوند. باعث آسیب در بافتهای سبز درخت شده و میتوانند میوه را از بین ببرند. از علائم ظاهری آن ایجاد لکههای کوچک و منظم برروی میوه است. این بیماری در فصول گرم سال که رطوبت بیشتر است ممکن است ظاهر شود. نام دیگر آن بیماری لکه سیاه نکروزه است.
کپک مغز گردو :
کپک مغز گردو یکی از بیماریهای شایع در درختان است. که به دلایل متعددی بروز پیدا میکند. از جمله تغذیه و کوددهی نامناسب؛ عدم آبیاری صحیح؛ اختلال در ترک خوردگی پوست سبز میوه؛ بیماری بلایت گردو؛ عوامل ژنتیکی؛ تاثیرات عوامل محیطی؛ تاخیر در برداشت میوه، اشتباه در خشک نمودن و انبارمانی میوه میتواند از دلایل کپک مغز گردو باشد.
شانکر سیتوسپورایی گردو :
در اثر بروز این بیماری شاخهها آلوده و خشک میشوند. و روی آنها برجستگیهایی شبیه به جوش ایجاد میشود. رنگ پوسته گیاه تیره شده و شاخههای چند ساله به رنگ قهوه ای تیره درمیایند. روی پوست شاخهها ترشحات پراکنده به رنگ طلایی و شفاف مایل به قهوه ای ظاهر میشود. که در زمان بارندگی و رطوبت زیاد هوا به صورت مایع غلیظ از دهانه اندام باردهی قارچ خارج میشوند و در مجاورت هوا سفت خواهند شد.
پوسیدگی زغالی گردو :
عامل ایجاد این بیماری قارچها هستند. و در زمینهای سنگلاخی و بسیار خشک احتمال بروز بیشتری دارد. علائم ظاهری آن شبیه به بیماری فیتوفتورا است. با این تفاوت که فیتوفتورا در مناطق مرطوب و این بیماری در مناطق خشک رخ میدهد. این بیماری درمان مشخصی ندارد. و برای جلوگیری از بروز آن از روشهای پیشگیری استفاده میشود.
شانکر عمیق پوست گردو :
شکافهای عمیق روی پوست درخت و شاخهها از علائم اصلی این بیماری است. یک محلول شیره گیاهی و باکتری به رنگ قهوه ای تیره از شکافها خارج میشود. وجود این بیماری باعث کاهش محصولدهی در درختان خواهد شد. این بیماری درمانی ندارد و باید با روشهای پیشگیری از بروز آن جلوگیری نمایید.
پژمردگی ورتیسیلیومی گردو :
بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی گردو باعث ضعیف شدن درختان و در نهایت مرگ آنها خواهد شد. گسترش آن بسیار زیاد است. و از طریق آبیاری؛ بارندگی، حشرات و یا انسانها در سرتاسر باغ پخش میشود. این بیماری حتی پس از قطع درختان نیز در خاک باغی میماند. عامل بیماری نوعی قارچ است. برای تشخیص آن باید پوست روی شاخههای بیمار را بخراشید. درصورتیکه روی چوب زیرین حلقههای دایره ای و نواری وجود داشته باشد. از علائم وجود این بیماری خواهد بود.
لکه برگی گردو :
از روشهای شناخت این بیماری وجود لکه روی برگ درختان است. این کپکها سفید هستند و به شکل اشکال هندسی نامنظم برروی درختان ظاهر میشوند. بهترین روش درمان؛ سمپاشی با استفاده از قارچ کش است.
آنتراکتوز (لکه سیاه گردو) :
عامل اصلی ایجاد بیماری آنتراکتوز، قارچها هستند. اغلب در مناطق مرطوب و در فصل بهار و یا تابستان رخ میدهد. از علائم ظاهری آن ایجاد لکههای نامنظم خاکستری و قهوه ای برروی برگ درختان است. گسترش بیماری باعث ریزش برگها خواهد شد. همچنین میوه نارس و کوچک میماند و ریزش پیدا میکند. و مغز گردو نیز چروکیده میشود.
پوسیدگی ریشه و طوقه ناشی از قارچ آرمیلاریا :
قارچ ریشه بلوط، قارچ عسلی؛ پوسیدگی ریشه قارچ خوراکی نامهای دیگر این بیماری هستند. این بیماری به ریشه درخت حمله میکند. و علائم آن بسیار شبیه به بیماری قارچ فیتوفتورا است. از دیگر علائم آن وجود رشتههایی به رنگ قهوه ای تیره شبیه به بند کفش است. تاکنون روش درمانی برای این بیماری اعلام نشده است. بنابراین باید از بروز آن پیشگیری نمود.
نتیجه گیری
در این مطلب با 10 مورد از مهمترین بیماریهایی که حیات باغ و باغچه ما را تهدید میکنند، آشنا شدیم. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مربوط به هریک از این بیماریها را در سایت پالیز مطالعه فرمایید.
- نهالستان پالیز بزرگترین و معتبرترین مرکز فروش نهال گردو در سرتاسر کشور میباشد. برای خرید نهال گردو یا کسب اطلاع از قیمت نهال گردو با ما به صورت تلفنی؛ آنلاین و حضوری در ارتباط باشید
لیست ارقام نهال
- آفات درخت بادام
- آفات درخت گردو
- آفت درختان (باکتری)
- احداث باغ
- بیماری درخت بادام
- بیماری درخت گردو
- بیماری درختان (قارچ)
- داشت درختان
- داشت درختان آلبالو
- داشت درختان انار
- داشت درختان انجیر
- داشت درختان انگور
- داشت درختان بادام
- داشت درختان پسته
- داشت درختان سیب
- داشت درختان فندق
- داشت درختان گردو
- داشت درختان گلابی
- داشت درختان گیلاس
- کاشت نهال
- محصولات
- مقاله
- نهال آلبالو
- نهال آلو
- نهال انار
- نهال انجیر
- نهال انگور
- نهال بادام
- نهال به
- نهال پالونیا
- نهال پسته
- نهال توت
- نهال خرمالو
- نهال زردآلو
- نهال زرشک
- نهال زیتون
- نهال سیب
- نهال شلیل
- نهال صنوبر
- نهال فندق
- نهال گردو
- نهال گل محمدی
- نهال گلابی
- نهال گوجه سبز
- نهال گیلاس
- نهال هلو