با اینکه کاشت نهال زغال اخته در تعداد معدودی از استان‌های کشور رونق دارد، ما می‌خواهیم دلایل سوددهی این نهال را به تمامی کشاورزان کشور ایران توضیح دهیم تا آنها خرید نهال زغال اخته و احداث باغ آن را در اولویت خود قرار دهند؛ درخت زغال اخته در کشور ایران از چندین جهت می‌تواند سودآور باشد:

  • درختچه زغال اخته قدرت باردهی خیلی بالایی دارد، همین امر باعث شده تا در یک هکتار بیشتر از ۴ تن میوه با کیفیت تولید کند.
  • رسیدگی و مراقبت از نهال زغال اخته کار بسیار آسان و کم هزینه‌ای است همین امر باعث شده تا کشاورزان به سوددهی بالایی برسند.
  • فرآورده‌های زیادی از میوه زغال اخته به دست می‌آید و باعث پر رونق شدن بازار تجاری در داخل و خارج از کشور شده است.
  • نهال زغال اخته عمر نسبتا طولانی دارد.
  • چون نهال زغال اخته دیر گل هست؛ باغداران مطمئن هستند که تغییرات جوی فروردین ماه هیچ صدمه‌ای با آن وارد نمی‌کند.
  • امکان کاشت نهال زغال اخته در مناطق سایه روشن وجود دارد؛ اگر شما به دنبال احداث باغ دو منظوره هستید نهال زغال اخته گزینه مناسب و پرسود برای شما خواهد بود چون می‌توانید این درختچه را زیر درختان بزرگتر کاشت کنید.
  • سیستم دفاعی نهال زغال اخته به اندازه قوی است که حتی در مناطق بادخیز نیز می‌توان این درخت را کاشت.

درخت زغال اخته در چه اب وهوایی رشد میکند

اکثر کشاورزان اطلاعات زیادی در مورد زغال اخته ندارند و آنها نمی‌دانند که درخت زغال اخته در چه اب وهوایی رشد میکند؟ منطقه وسیعی از کشور ایران سازگاری بالایی با این نهال داشته و باغ زغال‌ اخته در این مناطق می‌تواند سوددهی زیادی برای کشاورزان به ارمغان بیاورد؛ ولی  درخت زغال اخته در کجا میروید؟

کاشت نهال ذغال اخته

با مقایسه مناطق عمده پراکنش زغال اخته می‌توان گفت این درختچه ارزشمند، آب و هوای معتدل و کوهستانی با زمستان‌های ملایم و تابستان‌های خنک را بیشتر می‌پسندد؛ اگرچه نور خورشید باعث رنگ گیری بهتر میوه و رشد درختچه می شود ولی در مناطقی که به علت سایه درختان دیگر نور کمی به آن می رسد، باز هم می تواند به رشد طبیعی خود ادامه دهد؛ یعنی خرید نهال زغال اخته در مناطق سایه روشن کاملاً اقتصادی و مقرون به صرفه خواهد بود؛ نیازهای اقلیمی درختچه زغال اخته برای رشد بهتر عبارتند از:

  • این نهال می‌تواند، درجه حرارت های مابین ۳۰ – درجه سانتیگراد تا ۴۲ درجه سانتی گراد تحمل می‌کند.
  • نیاز سرمایی این درختچه ۲۳۰۰ تا۲۸۰۰ ساعت در درجه سرمایی کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد هست.
  • دمای مناسب در طول فصل رشد، ۱۸ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است.
  • از عوامل مهم که کشت و توسعه درختچه را محدود می کند، سرمای دیررس بهاره است.
  • نهال زغال اخته برای شکوفه دهی صحیح احتیاج به رطوبت کافی دارد.

این درختان برای رشد مناسب به رطوبت کافی نیاز دارند و وجود مه باعث بالا رفتن رطوبت نسبی هوا و رشد دلخواه تر درختچه می‌شود؛ وجود رطوبت نسبی تا حدود ۳۰ الی ۵۰ درصد باعث رویش مناسب آن می گردد.

زغال اخته در کجای ایران کشت می شود

البته در مناطق زیادی از کشور ایران می‌توان نهال زغال اخته را کاشت ولی ۸۵ درصد میوه زغال اخته در باغات روستای هیر تولید می‌شود، فروش نهال زغال اخته و احداث باغ زغال اخته در روستای هیر رونق زیادی دارد.

روستای هیر در شهر الموت و استان قزوین قرار گرفته است؛ میوه زغال اخته در این شهر به اندازه‌ای ارزشمند است که باغداران و کشاورزان فصل برداشت آن را با جشن شکرگزاری آغاز می‌کنند و آیین‌های محلی خاص خود را دارند که از سنت‌های معروف روستای هیر است.

البته نباید شهر کلیبر را نیز فراموش کنیم در این شهر نیز باغات وسیع زغال اخته وجود دارد؛ در مناطق شمالی کشور که ارتفاع منطقه بیش از ۱۰۰۰ متر باشد برای کاشت نهال زغال اخته مناسب است.

روش کاشت نهال زغال اخته

روش کاشت نهال زغال اخته، تاثیر بسزایی در موفقیت این پروژه دارد، برای آموزش کاشت زغال اخته  در مزارع، نکات زیر را کارشناسان نهالستان به هنگام فروش نهال زغال اخته به باغداران و کشاورزان تاکید می‌کنند.

روش کاشت نهال ذغال اخته
  • آنالیز خاک:

برای کاشت نهال زغال اخته، از خاک پربار و غنی بهره‌برداری کنید، خاک باید دارای pH مناسبی بین ۶ تا ۶٫۵ باشد؛ اگر خاک باغ ph مناسبی ندارد یا مواد مغذی مورد نیاز زغال اخته  خاک فقیر است توصیه می‌کنیم با با استفاده از کودهای طبیعی مانند کود دامی پوسیده یا کودهای شیمیایی خاک باغ را آماده سازی کنید.

  • انتخاب نهال:

نهال‌های سالم و با قدرت رشد بالا را برای کاشت انتخاب کنید، همچنین، توجه کنید که نهال‌ها از یک مرکز معتبر و قابل اعتماد تهیه شوند، بهترین روش تکثیر برای نهال زغال اخته روش قلمه بوده و به صورت اصلاح شده انجام شود.

  • فاصله‌گذاری مناسب:

فاصله‌ی مناسب بین نهال‌ها در مزارع زغال اخته حدوداً  ۴ متر هست، قبل از کاشت، فاصله‌گذاری را به‌ خوبی بررسی کرده و حد استاندارد آن را رعایت کنید، بر اساس این فاصله گذاری در یک هکتار زمین ۶۵۰ هسته نهال زغال اخته جای می‌گیرد.

  • آبیاری مناسب:

نهال‌های زغال اخته باید به‌طور منظم و به‌میزان کافی آبیاری شوند، در پنج سال اول رشد، آبیاری بیشتری نیاز دارند تا ریشه‌ها به‌خوبی تثبیت شوند.

  • محافظت از نهال‌ها:

از آسیب دیدن نهال‌ها جلوگیری کنید،  آفات و بیماری‌ها را خوب بشناسید و با استفاده از مواد شیمیایی ویژه پیشگیری و درمان کنید.

  • تغذیه مناسب:

کوددهی باغات زغال اخته مهم است، برای رشد و توسعه صحیح نهال‌ها، از مواد غذایی مانند کودهای آلی و شیمیایی استفاده کنید، دستورالعمل‌های استفاده از کود به‌دقت رعایت شود.

  • کنترل علف‌های هرز:

علف‌های هرز می‌توانند رشد نهال‌ها را مختل کنند، از روش‌های مختلفی مانند علف‌‌کش‌های شیمیایی یا مکانیکی برای کنترل آنها استفاده کنید، فراموش نکنید ریشه‌های علف‌های هرز بسیار قوی بوده و به راحتی می‌توانند رطوبت و مواد غذایی اطراف نهال زغال اخته را جذب کنند.

برای موفقیت در احداث باغ زغال اخته شما احتیاج به مدیریت صحیح و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید، کارشناسان نهالستان پالیز نهال آماده ارائه خدمات علمی و تخصصی به شما هستند کافی است به سایت پالیز نهال مراجعه کنید.

زمان کاشت نهال زغال اخته

زمان کاشت نهال زغال اخته در ریشه زایی و سیستم دفاعی آن تاثیر زیادی می‌گذارد؛ بهار و پاییز برای احداث باغ زغال اخته و کاشت نهال زغال اخته به دلایل زیادی مناسب است؛ در این فصل‌ها، شرایط زمینی و اقلیمی به گونه‌ای تغییر می‌کنند که برای رشد و پیوند نهال‌ها ایده‌آل هستند.

  • در فصل بهار و پاییز، خاک هنوز مرطوب است و درصد رطوبت مناسبی دارد، این موضوع شرایط ایده‌آل را برای ریشه زغال اخته فراهم می‌کند و به رشد سریع‌تر آن کمک می‌کند.
  • زغال اخته‌ها کمتر به تنش‌های محیطی حساس هستند و می‌توانند در برابر گرما یا سرما مقاومت کنند با کاشت زغال اخته در بهار و پاییز، به نهال‌ها فرصتی داده می‌شود تا سال بعد تناسب مناسبی با محیط خارجی برقرار کرده و به سرعت رشد کنند.
  • زغال اخته‌هایی که در بهار و پاییز کاشته می‌شوند، در فصل بعد (تابستان یا زمستان) عملکرد بهتری دارند؛ در فصل بعدی سرشاخه و برگ نهال زغال اخته با سرعت بیشتری رشد کرده و انرژی بیشتری برای رشد خواهد داشت.

بنابراین، بهار و پاییز به عنوان فصل‌هایی با شرایط زمینی و اقلیمی مناسب، برای کاشت نهال زغال اخته توصیه می‌شود.

فصل برداشت زغال اخته

فصل برداشت زغال اخته اواخر فصل تابستان است؛ نهال زغال اخته زود رس هست اگر هوا به اندازه کافی گرم باشد نیمه اول شهریور ماه فصل برداشت آن به اتمام می‌رسد، ولی در صورت متعادل بودن هوا اواخر شهریور ماه این فرایند به اتمام خواهد رسید؛ نکات مهمی که در فصل برداشت زغال اخته باید با آن توجه داشته باشید عبارتند از:

  • زمان برداشت: میوه زغال اخته باید در زمان مناسب برداشت شود، بهتر است در فصل تابستان برداشت شود و در صورتی که پوست آن قرمز شده باشد، میوه آماده برای برداشت است.
  • نحوه برداشت: برای برداشت میوه زغال اخته، باید مواظب به شاخه های آن صدمه‌ای وارد نشده و با ملایمت آن را از شاخه‌ها جدا کنید تا پوست میوه و خارهای زغال اخته به اصطلاح کمتر آسیب ببیند.
  • بهره‌برداری از دستگاه‌ها: در برخی موارد، برای برداشت میوه‌های زغال اخته می‌توان از دستگاه‌ها و ابزارهای خاصی مانند ماشین برداشت، چاقوی خاص، یا دستکش‌های محافظ استفاده کرد، این ابزارها کار را آسانتر و سریعتر کرده و در عین حال ضرر کمتری به میوه وارد کنند.
  • نگهداری در دمای مناسب: پس از برداشت میوه‌های زغال اخته، بهتر است آنها را در دمای مناسب نگهداری کنید، میوه‌های زغال اخته باید در یخچال قرار گیرند تا فرصت بیشتری برای استفاده از آنها داشته باشید.

ضروری است به هنگام خرید نهال زغال اخته و کاشت نهال زغال اخته اطلاعات کاملی در مورد برداشت میوه آن نیز کسب کنید تا برداشته اصولی داشته و با فروش به موقع سرمایه مناسبی به دست بیاورید.

فصل برداشت نهال ذغال اخته

مرکز نهال زغال اخته ایران

همانطور که اشاره کردیم ۸۵ درصد میوه زغال اخته کشور در شهر الموت قزوین تولید می‌شود، ولی مرکز نهال زغال اخته ایران مربوط به شهر میاندوآب و بزرگترین نهالستان شمال غربی کشور است؛ در این نهالستان تنوع زغال اخته بومی و غیربومی بذلا بوده و با قیمت اقتصادی و مقرون به صرفه در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند؛ در سایت پالیز نهال کارشناسان نهالستان پالیز آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان جهت فروش نهال زغال اخته هستند.

قیمت درخت زغال اخته

قیمت درخت زغال اخته بر اساس کیفیت آن تعیین می‌شود؛ نهالستان‌های مجوزدار برای تعیین قیمت نهال زغال اخته موارد زیر را در نظر می‌گیرند:

  • لیبل دار بودن نهال زغال اخته
  • روش تکثیر نهال زغال اخته
  • کیفیت محصول تولیدی نهال زغال اخته
  • میزان تقاضای نهال

البته ما در جدول انواع نهال زغال اخته قیمت نهال‌ها را برای شما درج کرده‌ایم برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان تماس بگیرید

انواع نهال زغال اخته

انواع نهال زغال اخته در فروش در کشور ایران به شرح زیر است، ل لطفاً این جدول را مطالعه کرده و بیشتر این نژاد زغال اخته را بشناسید:

جدول انواع نهال زغال اخته در ایران
نام نهالخواستگاهشروع باردهیزمان گلدهیفاصله کاشت نهالحداکثر ارتفاع درختمیزان آبیاریگرده افشانمیزان باردهی در هکتارارتفاع از سطح دریاپایهقیم نهال
نهال زغال اخته سیاهاروپای شرقیاولین سالدیرگل4*44 متر10 روز یکبارخود گرده افشان۵ تن1100 تا 1300قلمه۱۸۰۰۰۰ تومان
نهال زغال اخته محلیایرانپنجمین  سالدیرگل4*44 متر۱۰ روز یکبارخود گرده افشان۵ تن1100 تا 1500قلمه۱۵۰۰۰۰

تومان

نهال زغال اخته فومینااسپانیا 

پنجمین  سال

دیرگل4*4 

4 متر

۱۰ روز یکبارخود گرده افشان۵ تن 

1100 تا 1500

قلمه160000

تومان

نهال زغال اخته

فلوریدا

آمریکاپنجمین  سالدیرگل4*4 

4 متر

۱۰ روز یکبارخود گرده افشان5 تن170,000 تومانقلمه 

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم مراحل کاشت نهال زغال اخته را به شما آموزش داده و اطلاعات کاملی درباره انواع نهال زغال اخته درج کردیم، همچنین سعی کردیم اطلاعات مفیدی در مورد نگهداری و مراقبت نهال زغال اخته و برداشت میوه آن ارائه دهیم تا شما با کسب اطلاعات لازم بتوانید بتوانید از باغات زغال‌اخته ‍ نگهداری کرده و به درآمد مناسبی برسید.